Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm görmüyor, ayrıca retina yırtılması riskim var. Hangi oranda rapor alabilirim? [Soru]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
677
Reaksiyonlar
1,108
Sol gözüm görmüyor, ayrıca retina yırtılması riskim var. Hangi oranda rapor alabilirim? [Soru]

bilgi€ngelliler.biz adresime gelen bir soru:

• Merhaba

Ben sol gözümü retina yırtılması sonucu kaybettim ve görme yok defalarca amelyat olmama rağmen bi sonuç alamadım, daha sonra da sağ gözümde yırtık başlangıcı oluştu erken tedaviyle sorun giderildi...
    sonuç olarak sadedce solda bir kayıp var. Askerlikten muaf raporum da mevcut. Ayrıca kafaya darbe, ağır kaldırmama, koşmama vs. gibi kısıtlamalarım var.
    merak ettiğim, ben de engelli sınıfında olabiliyor muyum? ne kadar oran olması lazım, benim oranım nedir, ve bazı hakları elde edebilir miyim?

şimdiden ilginize teşekkür ediyorum, ilgiyle bekliyorum

Tek göz görmeme durumunda %40 rapor verilmiyor maalesef. Ve %40'ın altında olunca da sakat statüsünde değerlendirilmiyor.
Yalnız, görmenin dışında bahsettiğiniz kısıtlamalarınız ve riskleriniz varsa, bu da iş gücü kaybı yaratır ve birlikte değerlendirildiğinde belki de %40'ın üzerinde bir işgücü kaybı verilebilir.
Bunu ancak hastaneye başvurarak öğrenebilirsiniz.

Bence çalıştığın işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa git, vergi indirim başvurusunda bulun. Onlar seni en yakın devlet hstanesine sevk etsin. Hastanede doktor muayenesi esnasında hem bir gözünün görmediğini hem de kafaya darbe, ağır kaldırmama, koşmama vb. kısıtlılıklarını söyle. Doktor her ikisini de değerlendirir ve toplam işgücü kaybı oranını belirler.
O anda oranı sana söylemezler büyük ihtimalle. Raporu kendileri defterdarlığa gönderir vs.vs.vs. Sonuç 4-5 ay içinde sana (işyerine) bildirilir. Eğer %40 ve üzerinde oran verilmişse, sakat statüsünde olursun ve erken emeklilik vb. haklardan yararlanabilirsin

Teşekkür

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum...Bilgi birikimlerinizi paylaşmanız çok güzel. o kadar yere sormama rağmen net bir cevap alamamıştım...

Üst Alt