Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Gözüm Görmüyor. B Sınıfı Ehliyet Alabilir miyim?

Hxhhx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Belki Konu Yeri Yanllış OLabilir forumda yeniyim bilmiyorum kusura bakyın.
Arkadşlar sol gözüm görmüyor 8 9 yaşındayken kaza sonucu görmüyorum sağ gözük görüyor hic bir sıkıntı yok gözlük vs. takmıyorum.
1 2 defa rapar aldım %22 %30 verdiler şimdi ben b sınıfından ehliyet alabilirmiyim acaba??

Alabilirsiniz, B sınıfı monoküler ehliyet alırsınız.

hm peki teşekkür ederim peki aldıktan sonra hani şöyle bişey duydum aldıktan sonra aracın arka kımsına monoküler ifade edecek 1 resim felan yapıştırma varmış doğrumudur bu bide son olarak aldıktan sonra akşam sürebilme imkanımız varmı acaba sorularımı yantlarsanız sevinirim ii günler.

merhaba arkadşlar yeni 18 yaşıma girdim henüz yeterince bir bilgim yok şimdi 1 gözüm görmüyor diger gözüm görüyor allaha şükür renk körlüğü vs. yok şimdi sorum şu;
ehliyet alabilmek icin ne yapmalıyım acaba? yani ilk nereye gitmem gerek sonra ne yapacagımı bilmiyorum ehliyeti alınca belirli bi para ödemem gerekiyormu acaba?

Lütfen Sorularımı Yanıtlarsanız Sevinirim.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden monoküler B sınıfı ehliyet alacağınıza dair rapor almalısınız, daha sonra sürücü kursuna kayıt olmalısınız. Ehliyeti aldıktan sonra her yıl düzenli olarak aile hekimliği, sürücü kurslarının anlaşmalı olduğu yerlerden,göz polikliniklerinin bulunduğu her yerden kontrol olup raporu emniyete vermelisiniz.
Tabii ki ücret ödersiniz rapor alırken hastaneye göre değişiyor ama sürücü kursu ehliyet alımı vs. için alırlar.

Tamam Ozmn Cok Teşekkür Ederim bilgileriiniz icin teşekürler

iyi akşamlar..

Üst Alt