Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Gözüm Görmüyor. % kaç oranında rapor alabilirim?

yunusemre1997

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm abilerim benim yaşım 17 Sol gözüm doğuştan hiç görmüyor % kaç rapor alabilirim ? bir tanıdığıma sorduğumda en az %40 alırsın dedi ve 18 yaşına kadar üç ayda bir alırsın maaşı 18 yaşına girdikten sonra ise ayda bir alırsın dedi. Ne kadar doğru ne kadar yanlış ?

Benim şöylede bir durumum var sağ gözüm ve başım çok ağrıyor ilaçlarla fln acısını dindirmeye çalışıyorum özellikle güneşli havada dışarı kolay kolay çıkamıyorum çünkü ağrı 2-3 kat daha fazla artıyor bu durum rapor yüzdesini arttırır mı ?

bu durum rapor oranını artırmaz çünkü burda konu görme olayı sen böyle bir durumumvar dersen sana damla falan verir olur biter

benimde sol gözüm protez. buna rağmen %32 alabildim. fakat bende protez göze bağlı kronik baş ağrısı var. bundan da %5 alabildim. baltazar ile %35 gibi birşey yapıyor. yani en az %10a daha ihtiyacın var.

tek göz için verilebilecek en yüksek oran %32.
eğer gözün kanserden dolayı alındıysa bu oran %42 olur ki gözün sağlam olarak yerinde duruyor. düşün benim gözüm alındığı halde protez olduğu halde 32 alabildim.

Anladım saoğlun.
Ben hafta içi gidip hastaneden raporu alacağım.
Bakalım %kaç oran verilecek.

Benim en nefret ettiğim olay şu.
Biz bu durumda ne sağlam gözüküyoruz, nede engelli.
Böyle bir saçmalık olabilirmi ya...

Rapor almak için kaymakamlıktan yazı mı almalıyız?

Bi tanıdığım rapor almak için hastaneye gitmeden önce kaymakamlıktan kağıt alınması gerektiğini söyledi sizce doğrumu ?

Bilgisi olan yok mu ?

Vergi muafiyeti için rapor alacaksan çalışıyor olmalısın vede işyerinin baglı bulunduğun vergi dairesi başkanlığına yada deftarlığa başvurarak onların yönlendireceği bir hastaneden %40 ve üzerinde rapor alman gerekmektedir

kurum aracılığı ile alacağın vergi indirim raporun senin eline geçmiyeceği için başka bir amaç için kullanamazssın çünki veri dairesine gelir ve işyerine oranın ne kadarsa kaçıncı dereceye denk geliyor ise yani o derecede vergi indiriminden faydalanabilirsin.

bn zaten maaş bağlanılması için rapor almayı düşünüyorum peki bunun için nasıl bi yol izlenir ?

2022 maaşı dışında varmı ? mesela benim bi arkadaşım babasının %95 oranı var her ay 900 TL'ye yakın maaş alıyor

yunusemre1997;

Arkadaşının babası muhtemelen malulen emekli olmuştur,yoksa okadar maaş bağlanmaz.

evet malulen emekli ama neden 3 aylık değilde aylık alıyor orda benim kafam karıştı

Malulen emeklilikte aylık ödeme yapılır ondan dolayı çünki sgk dan emekli

Hastane arşivinde 13-14 senelik belgeler duruyor mudur?

Bugün hastaneye gittim hastalığımın retinablastom olduğu söyledim doktor elinizde hastalığa dair belge varmı dedi bende bana o belgeleri 2-3 yaşındayken vermişler annemgilde raporları Adana balcalı hastanesinde bırakmışlar dedim doktorda o belgeleri getirirsen %40 veririm yoksa %30 veririm dedi bende pazartesi gidip alacam o raporları. O raporlar duruyomudur aradan 14 sene fln geçti dedim bilgi işleme,kayıtlardakilere fln onlarda arşivde duruyodur dedi sizce duruyomudur ?

Bu arada en fazla %32 alırsın diyenlere teşekkürler :D

arşivde bulamassınız çok zaman geçmiş. 5 sene sonra arşivden de kaldırılıyor raporlar.. şöyle deneyin sekterlikten epikriz isteyin belki belki çıkarabilirler ordan..

96'dan sonrasını bulabilirsiniz. hastane içerisinde değilse mutlaka dışarda arşivleri vardır. dilekçeyle alabilirsiniz...

Ben enaz 15 yıl önceki raporumu (1989) almıştım 9 eylül üniversite hastanesinden

evet kaldırılıyo ama hastanenden ayrı arşiv binalrında saklanıyor taleb edince getirtiyolarmış. arşiv çalışanı arkadaşım öyle söyledi.

Hastaneyi aradık 10 yıldan sonrasını imha ediyoruz dediler şimdi bnm bütün işlemleri yenidenmi yaptırmam gerek ?

96'dan önce 10 yılda bir imha ediliyordu. şimdi öyle değil. kanun çıkmış 96'dan sonrakiler imha edilemezmiş.

Üst Alt