Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm protez ve 3,5-4 derece hipermetropum var. Yüzde kaç oranında rapor alırım?

ayazefe

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

haftaya çarşamba evime yakın olan ümraniye eğitim ve araştırma hastanesine engellilik indirimi için muayeneye gideceğim. sol göz 1988'de alındı protez kullanıyorum sol gözün görmemesine 2 veriliyor biliyorum ama sağ gözde de 3,5 derece hipermetropi var gözlüksüz yakını hiç göremiyorum gözlük kullanmadığımda da baş ağrısı bulanık görme sıkıntısı yaşıyorum. görme alanı testi ve keskinlik testi sonuçlarına göre %40 oranında rapor alma şansım var mıdır?

ayrıca 8 yaşında göz alındığından yaşanan travma dolayısıyla ani öfke, asabiyet vs belirtileri gösteriyorum daha önce psikiyatriste gitmek istedim ama ailem işimde problem olur diye engel oldu. bu şikayetimi muayene sırasında belirtmek yanlış mı olur?

birde hiper tansiyondan şüpheleniyorum doktor muayenesine gitmedim orada bu şikayetimi iletsem sıkıntı olur mu neden doktora gitmedin v.s. diye?

fikir verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. buradan yazmak istemeyenler özel mesajdan da yazabilir.

ben hakkım var ise olmasını istiyorum o nedenle yalan yanlış beyanda bulunmak istemiyorum ön yargısız ve objektif bir şekilde yol gösterirseniz çok sevinirim.

çok teşekkür ederim verdiğiniz siteye bakacağım. diğer gözle gözlüksüz görme zayıf özellikle yakını görmek için gözü kısarak zorlayarak tahmin ederek okumaya çalışıyorum gibi.

Gözden % 32 verilir kesin. Üstüne % 12 daha oran alınabilirse raporunuz % 40 olur. Hipermetroptan net olarak yüzde kaç verilir bilmiyorum. Gözünüzün görme durumuna bağlı. Gözlükle düzeltikten sonra kalan görme yetersizliğine göre oran verilir. Bu oran da çok olmaz sanıyorum. Psikiyatriden en az % 25 alma ihtimaliniz var. Fakat psikiyatriden oran alınca raporunuz 1 yıl süreli olur.. Tansiyon sorunu tespit edilirse % 10 oran verilir.

Tahmini olarak hesaplayacak olursak gözden % 32, tansiyon % 10 olunca toplamda % 39 olur. Yani, hipermetroptan en az % 1 bile alsanız raporunuz % 40 olur. Psikiyatriyi katmadım hesaba. Onuda katacak olursak 32+25+10+1=% 54 olur. Uğraşmaya değer diyorum mutlaka başvurunuzu yapın. Sonucuda bizimle paylaşın lütfen..

Gözünüzü kaybetme sebebiniz nedir?

öncelikle detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim.

gözümü 5 yaşında iken cam kesmişti sonra 8 yaşında şiddetli ağrı ile hastaneye gitmiştim onu hatırlıyorum sonrada doktorların talebiyle alındı. sanırım alınmazsa diğer gözüde kaybedebiliriz diye söylenmiş. biraz çarşamba gideceğim doktorun değerlendirmesine göre sanırım oranım belirlenecek. umarım insaflı ve objektif bir doktora denk gelirim. bunun haricinde sağ kulakta işitme kaybım olabilir çünkü solu kapattığımda sesleri boğuk duyuyorum en iyi değerlendirmeyi muayene sırasında hekimler yapacaktır.

psikiyatriden muayeneye girmemi önerir misiniz?yani bana ilaç kullanmamışsın vs deyip problem çıkarmazlar değil mi? yada birden fazla şikayet olduğundan raporun derecesini ankara da düşürmezler değil mi?

keşke sadece gözden istediğim değere ulaşsam ama % 40 giden rapor ankara düşürülür diye çekinmiyor değilim. görme alanı ve görme keskinliğindende % 10 verebilirler diye bir yerde bir yorum okumuştum. çünkü görme alanı testinde sol tarafı burundan itibaren görmüyorum hatta bazen yolda giderken omuz omuza çarpıştıklarım yada "sakarlık" diye geçiştirdiğim ufak tefek kazalarım oluyor.

dediğim gibi en doğru kararı ve yorumu gideceğim hekim yapacaktır. pek ümidim yok ama yinede umarım sorunsuz hallederim.

Üst Alt