Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm yüzde 10, sağ gözüm ise yüzde 20 görüyor. Rapor oranı ne olur?

HAYAT GÜZELDİR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

engel yüzdemi ve sağlık raporunda ne kadar engel verileceğini bilmiyorum.

sol gözüm yüzde 10, sağ gözüm ise yüzde 20 görüyor. acaba engelim sağlık raporunda yüzde kaç olur?
ayrıca sağ gözümde hafif katarakt var. sol gözümde ise şaşılık (kaymaya bağlı). ve her iki gözümde retina hastasıyım.
Göz hastalılğım bileteral retino skizis. Telesopik gözlük ile okul ve yaşantımın belirli noktalarında görmekteyim ama görmem az ve hastalığım doğuştan ve göz içi kanamaları ile artmış, retina tabam hasarlı

teşekkürler ediyorum,

cem

Arkadaşım;

Eğer DR sana gözden biri için 10/1 diğeri 10/2 görüyor diye verirse (görme keskinliğin ne durumda oda oranda etkendir.) yaklaşık olarak tahminen %40 veya %45 arası bir rapor verilir. Ama her ikisinede 10/2 verilirse alacağın oran %35 tir...

sağ göz yüzde 30,sol göz ise 1 metreden parmak sayabiliyorsa yüzde 40'a yakın alır mı

sağ göz yüzde 30,sol göz ise 1 metreden parmak sayabiliyorsa yüzde 40'a yakın alır mı

Sol gözüm 10'da 1 sağ gözüm 10'da 3 görüyor.% kaç rapor alabilirim?

sol göz 10'da 1 veya altı gibi sadece parmak sayabiliyor sağ göz ise 10'da 3 görüyorsa ne kadar rapor alabilirim ,lütfen yardım edin....

HAYAT GÜZELDİR
öncelikle geçmiş olsun gözden saglık raporu almak için görme aranı ve görme keskinligi önemli
keşke tam olarak bunlarıda yazsaydın bana kalırsa senin durumun kritik her iki gözün görme keskinligi 10da 2 olursa 100 de 35 bu bir göz 10 da bir diger göz 10 da 3 olursa veya vs
sen diyorsunki bir göz 10 da 3 diger göz parmak sayabiliyorum ancak 1 metreden demekki görme aşelini bir gözle hiç okuyamamızsın diger gözün eger 100 de 5 derlerse ve daha artı 100 40 alırsın ama bunun üzerindeki bir görme keskinligiyle 100 de 35 civarında bir rapor alırsın ama görme alanındada bir problem varsa 100 40 üzerinde rapor alırsın senin gözündeki problemne onuda yaz görme alanına etki yaparmı oda önemli

Üst Alt