Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözümde % 85 görme kaybım var. Engelli raporu alabilir miyim?

sinan54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
askerlikten muaf oldum 6 ay sonra raporum gelecek bişey sormak istiyorum arkadaşlar size engelli raporu alabilirmiyim alırsam nasıl alabilirim bunu size danışmak istiyorum yardımcı olurmusunuz ?

Engelli raporunu ilk defa alacaksanız iş-kur müracaat edin, İş-kur sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve rapor alırsınız.

arkadaşım eğerki tek engeliniz sol gözünüzdeki %85 lik görme kaybı ise rapor almanız imkansız. çünkü bir gözü tamamen görmeyenlere dahi %32 veriyorlar malesef..

tek göz ağır görme kaybı varsa tabiki yüzde 40 alırsın ayrıca diğer üyeler niçin umud tacirliği yapıyorlar... siz başvurun üstünüze düşen yapınız

Gözde kanser, fiziksel bozulma vs. gibi her hangi başka bir kusur yok ise, tek sorunu görme kaybı ise % 32 yi aşması imkansızdır. Hasaner arkadaşın dediği gibi tek gözde tam kayıpta oran % 32 dir.

neyzo5;

gözün görmemesinden daha ağır bir görme kaydı yoktur sanırım o yüzden %40 almanızın imkanı yok.. siz arkadaşa umut verip umut tacirliği yapmayın. eğer göz tümör nedeniyle alındırsa o zaman 2 +  alır ve formule göre hesaplanmadan B yapar.(tek istisna budur yüz bozuklukları haricinde)

engelli raporu %40 dan sonrası mı geçerli oluyor ? engelli raporu almak benim gelecek yaşantımda olumlu mu etkiler olumsuz mu ?

Üst Alt