Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol gözümde % 85 görme kaybım var. Engelli raporu alabilir miyim?
askerlikten muaf oldum 6 ay sonra raporum gelecek bişey sormak istiyorum arkadaşlar size engelli raporu alabilirmiyim alırsam nasıl alabilirim bunu size danışmak istiyorum yardımcı olurmusunuz ?
arkadaşım eğerki tek engeliniz sol gözünüzdeki %85 lik görme kaybı ise rapor almanız imkansız. çünkü bir gözü tamamen görmeyenlere dahi %32 veriyorlar malesef..
Gözde kanser, fiziksel bozulma vs. gibi her hangi başka bir kusur yok ise, tek sorunu görme kaybı ise % 32 yi aşması imkansızdır. Hasaner arkadaşın dediği gibi tek gözde tam kayıpta oran % 32 dir.
gözün görmemesinden daha ağır bir görme kaydı yoktur sanırım o yüzden %40 almanızın imkanı yok.. siz arkadaşa umut verip umut tacirliği yapmayın. eğer göz tümör nedeniyle alındırsa o zaman 2 + alır ve formule göre hesaplanmadan B yapar.(tek istisna budur yüz bozuklukları haricinde)