Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözümde astigmat olması ehliyet almama engel olur mu?

diabl0

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
18 yaşındayım doktora gittim sol gözümde 1.00 astigmat oldugunu söylediler. Şimdi ehliyet almak istiyorum bana engel olr mu
ve engelli raporu falan için çok mu bozuk olması lazım gözümün? beni bu göz tembelliği konusunda aydınlatırsanız sevinirm

Kardeş 1,00 astigmat ehliyet için engel teşgil etmez diye biliyorum. Sadece ehliyetinde kullanacağız cihazlarda lens veya gözlükle diye yazı ile belirtir.

Verdiğin bilgilerle engelli raporu büyük ihtimalle %40 ın altında olacağı için bir işine yaramaz.

teşekkr ederim kardeş benim içinde sorun ehliyetti çok saol sorun olmaz inşlh

----------

birde kardeş askerlik için flan nasıl oluyor bu göz tembelliği benim için engel olrmu

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ilgili yönetmelikte yer alan göz ile ilgili maddeye ulaşabilirsiniz:

Göz muayenesine ilişkin esaslar

Bu da askerlik için: Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri (bir gözün görmesi 0.2 den aşağı olmamak kaydı ile) toplam 10/10 ilâ 20/10 arasında olması (10/10 dahil).

teşekkr ederim kardeş ama askerlik konusunda anlamadım sonuçta göz tembelliği camla düzelebilen bir problem değil.

Göz tembelliği konusunda bi açıklama yapamayacağım ama şöyle açıklayayım eğer,

senin iki gözünün toplam görme oranları 10/10 ile 20/10 arasında ise askerlikte hiç bir problem olmaz.

oranlar derken pek algılayamadım kardeş ama komando falan olma ihtimalim yok herhalde sonuçta bir gözüm hiç görmyr nrdeyse.

Merhaba,

BaY_Cin öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bu arada monoküler ehliyet konusunda 7 ve 8. maddelerin (en son sıradaki) Danıştay 8. Dairesinin 2006/6384 Esas No ve 2008/3514 Karar No ile iptal edilmiştir.

Saygılar

monoküler ehliyeti olanlar gece sürüş yapabilecekler yani?

bana doktorum ehliyet alırken demişti k;.bir gözün görme oranı yüzde 40ın altındaysa ehliyet alamazsın demişti.yurt dışında veriyolar fakat türkiyede bu uygulama yok demişti.

Üst Alt