Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözümün az görmesinden dolayı %40 oran alabilir miyim?

mehmet28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam benim sol gözüm fazla görmuyo rapor aldım %10 onverrdielr hic bişeyeyaramıyo itiraz istedim raporum %40 cıakrmıı acaba

Bir gözün tamamen görmemesine dahi verilen oran %32'dir. İmkansız fazla görmemesiyle o oranı alman, ancak başka rahatsızlıkların varsa, onlardan oran alabilirsin belki..

Güzel kardeşim sakın yanlış anlama!
%1 bile bir eksikliktir. Bir orandır.
Lakin şöyle düşün sana %40 ı verdiler. Sende gittin engelli kontenjanından işe girdin!
Nitekim tansiyon hastalığı v.b. hastalıklarında oranları %10 dan fazladır.
İşverenlerde yasa gereği %... kontenjanı eli ayağı tutan hiç bir mimari, ulaşım sorunu taşımayan normal sosyal hayatını sürdürebilen insanlarla bu kadroları doldurdular.
Peki %60 ve yukarı engelliler ne olacak? Sen işveren olsan hangisini tercih edersin?

Bana kalsa %60 sınrılaması getirirdim engelli kontenjanı olarak!
Emeklilik hakkınıza bir şey diyemem. Orası devletin insiyatifinde olmalıdır.
Sosyal yaşamını diğer insanlar gibi yardımsız, araçsız, gereçsiz, bedeni 8 saat çalışmaya müsait olan arkadaşları engelli kontenjanından soyutlardım ki önce işe gerçek iş sahipleri yerleşsin...
Emeklilik yaş sürenize bir şey diyemem. Onbu devlet belirlesin ama devlet burada çok büyük bir hata yapıyor.
Bir kaç gere merakımdan devlet kurumlarının özel sınavlarına iştirak ettim.
Arkadaş bedensel gerçek engelli sayısı %2-3 gözlerime inanamadım...
Böyle devletçilik olmazzzz....

Üst Alt