Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözünü kaybetmiş bu yüzden askerlik yapmamış biri 2022 aylığı alabilir mi?

toprak_2733

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 19 yıl önce trafik kazası geçirdim ve sol gözümü kaybettim sol gözüm hiç görmüyor bu durundan dolayı askerlık te yapmadım çürük raporu aldım ben özürlü aylıgı alabılırmıyım tesekürler.

2022 maaşına kimler başvurabilir:

1: Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK,Emekli Sandığı,Bağ-Kur) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, %40 ve üzeri özürlülük oranı olanlar..
2: Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyenler..
3: 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu (Hanede kişi başına düşen gelir 98 tl'yi geçmeyecek) Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler..

2022 maaşını alabilmeniz için % 40 ya da üstü raporunuzun olması gerekiyor. Tek göz kayıbına verilen rapor, % 32'dir.. başka sakatlığınız / hastalığınız yoksa, tek göz kayıbı için alacağınız rapor yetmez maaşı alabilmek için.. Artı muhtaçlık durumuzunda önemi var, hanenizdeki kişi başına düşen gelir 98 tl'yi geçmemeli..

Üst Alt