Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemiparezi hastasıyım. Araç alımında vergi muafiyetinden faydalanabilir miyim?

enesigneci

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize öncelikle sağlıklı günler;
Birkaç sorum olacak bu konularla ilgili ...

H sınıfı ehliyet için sağlık kurulu raporu dilekçesine H sınıfı ehliyet yazdım fakat aynı rapor dilekçesinde fizik tedavi ve özürlü kimlik kartı başvurularım da yer almakta; bana üç ayrı rapor mu verilecek?
Sol hemiparezi hastasıyım vergi muafiyetinden faydalanabilir miyim?
Şayet ehliyetimi alıp araba aldığımda bu arabayı benden başka kimler kullanabilir; veya kimse kullanabilir mi?

Şimdiden teşekkürler; sağlıklı günler...

slm arkadaşım 3 tane rapor verilmeyecek,aslını sakla ,3 tane fotokopi çekip aslının aynıdır diye hastanede başhekime mühürlet bunları gereken yerlerde kullan kabul etmezlerse aslını göster tekrar geri istersin .raporunda özel tertibatlı araç kullanır yazarsa vergidende yararlanırsın . sizede sağlıklı ve huzurlu günler.

Raporu noterde çoğaltıp o nüshaları kullanırsınız zaten. Orjinali hep sizde kalsın...

Raporda "özel donanım" ibaresi olursa, kullanacağınız araçta özel donanım bulunmak zorunda. Sadece "otomatik vites" ibaresi olursa (sol bacağınızda hareket kısıtlılığı olduğu için) o zaman otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz (ve yine araçalımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz).

Raporunuzu aldığınızda bana bulent@engelliler.biz adresime gönderebilir misiniz lütfen. Özel alanları silip bu başlığa eklemek isterim... Başkaları için de yararlı olur.

Çok teşekkür ederim savuralp, Bülent Bey yardımınız için teşekkürler.İnşallah bu Çarşamba alıyorum raporumu :)

Raporu aldığınızda özel alanları silip burada yayınlarsanız başkalarına da faydası olur

Üst Alt