Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemipleji ile ÖTV'siz araç alabilecek miyim?

keops16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben sol hemipleji geçirdim ve şuan sağlık durumunda sıkıntı yok.(%71 sürekli engelli raporun var 2012 de aldığım) Motor öğretmeniyim B sınıfi ehliyetim vede aracım var.
Bugün tertibatlı ve ÖTV muafiyetinden yararlanmak için Bursa devlet hastanesi nde ehliyet değişlikliği için muayene oldum.
Ftr doktoru: hastalığı yazdı;görüş belirtmedi.

Nöroloji :hastalığı yazdı sol elde kısmı kasılma yazdı; görüş belirtmedi

Göz: mükemmel görme yazdı

Kardiyoloji: Olduğum kalp ameliyatını yazdı, görüş belirtmedi.

Şimdi sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben el kisitliliginda ÖTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz okumuştum (tertibatlı ve otomotik vites) ben muafiyettenyararlanabilir miyim? Ve il sağlık müdürlüğünde kurula gireceğim söylendi, kuruldan ehliyet kodları verilirse ben kesin muaf oldum gözüyle bakıp ehliyetimi değiştireyim mi?
Birde bu muafiyet işini ben mi yetkili servis mi vergi dairesinden alicak yani prosedür sıralaması nasıl ilerliyor?
Teşekkürler şimdiden.

ÖTV muafiyeti için 2 rapor gerekli.
Birincisi Sürücü sağlık raporu, aile hekiminiz bakar, gerekli ise uzman doktora sevk eder, uzmanda değerlendirip gerekli ise İl Sağlıktaki komisyona sevk eder. O komisyon muayene edip gerekli görürse kodları yazar ama her kod özel donanım kodu değil, yani her kod ÖTV indirimi sağlamaz bunu bayiye veya vergi dairesine sormanız lazım.

Diğer raporda hastaneden alınan "özel tertibatlı araç kullanabilir" ifadesi olan engelli sağlık kurulu raporu. Sizin bahsettiğiniz rapor eğer bu ise son rapor geçerlidir yani %71 raporunuz artık geçersiz.
İkisinin de şartları sağlaması gerekli!

Doğru kodlar ve engelli sağlık kurulu raporu olursa evet

Örneğin, aşağıda buna ilişkin bir deneyim bulunmaktadır.

@Mahmut043

Raporumda ''özel tertibatlı araç kullanması uygundur'' ibaresi bulunmakta.

Ehliyet kodlarım 10.02 - 35.04- 40.11- 42.06
Tertibat olarak direksoyon topuzu ve sinyal kolunu saga alan bir metal cubuk var.

OturanBoğa
Teşekkür ederim, yarın il sağlık müdürlüğüne gidicem, bakalım ne olucak, aynı hastalıktan muzdarip bir ark. İle konuştum o r.. onunda dediği aynı sizin verdiğiniz örnekteki gibi almis aracını..Birtek kafama takılan nokta nöroloji Dr. Sevk raporuna ; ''sol kolda belirgin kasılma vardır'' yazması benim işimi zorlaştırır mi kolaylaştırır mi bilemedim..

Merhabalar yine; cuma komisyona başvurmak için gittim. ftr ve nöroloji Dr. 2. Grup sürücü olur olmaz yazmadığı icin. Pazartesiye kaldı. Fakat il sağlık müdürlüğünde memurlar ile sohbet etme fırsatım oldu, senin üst ekstremite sorun varmış ve sürücü olmaz diyemez dediler.

Pazartesi gorucez. Fakat bir öğretmen olarak ben yönetmeliği yasayı 2 kere okudum, dr uyardım bu konuda bana çok bilmişlik yaptılar. Bimer 'e bir dizi şikayet hazırladım. Kimsenin ekmeğinde değilim, işini hakkıyla yapmayan uyarı almasından yanayım.

Umarım herkes için hayırlısı ve gönlündeki olur.

Arkadaşlar tekrardan merhabalar. 16 temmuzda komisyona gidicem. Hastane muayenesinde 1. Grup sürücü olur diye yazdı dr.lar komisyonda ki süreç nasıl işliyor???

Komisyon ehliyet kodlarını belirleyip gönderiyor mu? Yoksa sürücü olamaz onayı verebilir mi? Muayene olucaksiniz dendi ama bu muayene formaliteden diyen de var ciddi ciddi kontrol eden de. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

OturanBoğa
35.04=Direksiyondan sag eli cekmeden kullanilabilen kont. Cihaz.
40.11= Direksiyon simidine yardimci cihaz
78=Sadece otomatik vites
102= ticari resmi ambulans kullanamamak
47=iki tekerlekli arac kullanamaz
B sinifi

kodlarını verdiler
Yetkili servise sordurturdum bosuna ehliyeti degistirmemek adina. Cevap olarak “ehliyetini degistirebilirsin hocam sorun yokmus”diye cevap geldi suanda emniyette bekliyorum.

Üst Alt