Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemiplejiyim. H sınıfı ehliyet alamıyor muyum?

gstarik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
h sınıfı almak istiyorum ama bi türlü alamadım yüzde 58 raporum var sol hemiplejiyim raporuma itiraz edip gittim bi daha doktor muyane edip uygun değil dedi neden diye sorunca yok yasalarda yok dedi sen trafiği aksatırsın falan normalde trafiğe çıkmadım ama araba rahat sürebiliyom sol hemipleji h sınıfı ehliyet alabilir mi yardmcı olur musunuz ?

merhabalar,
raporda serebral avm+epilepsi+sol hemiparazi hafif ibaresi var ancak h sınıfı ehliyetle ilgili bir açıklama yok araç alımında indirim uygulanırmı

Sürücü belgesi verilip verilmemesi tamamen doktorların insiyatifinde. Hastane hastane gezip, uygun rapor verecek bir doktor bulmanız gerek. Sürücü yönetmeliği der ki:

2) Her özürlü için kullanılacak özel tertibatlı araç, ortopedi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının bulunduğu heyetçe tanımlanır. Ancak; kalıcı extremite bozukluklarına bağlı özürlülük hallerinde (Örneğin; amputasyon, hemipleji/serebral palsi, ileri derecede artrit gibi) ve kronik nörolojik bozuklukların sonucu olan özürlülük hallerinde (Örneğin; multpl skleroz, parkinson, motor nöron hastalıkları, periferik nöropatiler gibi) hangi tür bir aracın kullanılabileceğinin sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi kaydıyla özel donanımlı motorlu araç kullanılmasına izin verilir.

Bu gibi durumlarda sürücünün ne tür bir cihaz ile veya hangi becerilere sahip olursa ne tür modifikasyonlar yapılmış araç kullanabileceğinin konunun uzmanınca saptanması kaydı ile özel sürücü belgesi almaya hak kazanır. Sağlık kurulu raporunda özürlülüğün ilerleyici veya statik olup olmamasına göre hastaya periyodik kontrollerin gerekli olup olmadığı belirtilir.

"Gaz pedalı sola aktarılmış otomatik vitesli, direksiyonunda topuz bulunan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almanız gerek...

Maalesef, en temel haklarımızı almak için bile "iyi ve akıllı kamu görevlisi" bulmak zorundayız! Yaşamlarımız böylesi onlarca baskı nedeniyle terörize edilmiş durumda...

ama bunlarınki bizi mağdur etmekten bşka bişey değil ki nrde engelli hakları nrde engellilere engelsiz yaşam alanı aksine engellilere engel oluyorlar engel...

Bülent Bey hemipleji selebral palsi rahatsızlığı olanlarda ehliyet alabilir bu maddeye göre yanlış mı anladım acaba :)

Eeee o zaman ben neden 3 kez araç kullanamaz raporu aldım. Daha doğrusu araç kullanamaz raporu verildi. :S

E işte, aklı başında ve dürüst bir doktora/heyete denk gelmemişsin!

ben de sol kol hemiparzi rahatsızlığım var ve şu an h sınıfı ehliyetim cebim de ötv den de faydalanıyorum ve gözlük kullandığım için gözlükden başka ibare yok ben ısparta özel şifa hastanesinden almıştım 2011 de ehliyet raporumu

Aynen öyle ama bu maddeyle şansımı yeniden deneyeceğim.

Konuyu açan arkadaşa nasıl bir özellikte araç alabileceğini yazmışsınız bana da bi fikir verebilir misiniz acaba heyettekilerine yol göstermek adına, benim rahatsızlığım sol tarafımda hemipleji selebral palsi diye geçiyormuş, yalnız benim kasılmamda var bunu engelleyebilecek bir tertibat oluyor mu araçlarda bu konuda yardımcı olursanız sevinirim Bülent Bey.

Kasılmayı absorbe edecek bir donanım bilmiyorum Nezihe.

özel hastane verebiliyor mu fatih bey ? raporunuzu bizle paylaşabilir misinz burdaki doktorlar görür belki insafa gelir verirler sayenizde

konunun üstünden 2 yıl geçmiş ama bana da doktor hemipleji serebral palsi diyerek sürücü olamaz raporu verdi nedeni de tek elle direksiyon hakimiyeti sağlayamazmışım ben zaten araba kullanabiliyorum üstelik kaç kere manuel vitesi bile kullandım

Bana devlet hastanesi otomatik kullanır verde il sağlık müdürlüğüne kod için gittim sürücü olamaz. Verdi hemipleji yim ne yapmam lazım

kosovali
Ne zaman basiniza geldi olay .. tam olarak anlatabilirmisiniz .

OturanBoğa
Merhabalar 3 ay once beyin kanamasina bagli sol hemipleji oldum .. 26 yasindayim onceden b ehliyetim vardi simdi bu iptal mi oldu .arac kullanabilmem icin ne yapmam nereye basvurmam gerekli tam olarak

Üst Alt