Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kalça kısıtlılığı için kod içeren rapor mu almam gerek?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Hemofili b %80 fizik den %20 total de %84 raporum var
şimdi ben ötv indirim icin başvurmaya calıştım sağ ayak bilek sol kalça hareket kısıtlı tablo 3.8 3.10
şimdi bana rapor bölümünden yetkili arkadaş önce ehliyetimi degiştirmem gerektini ve ötv indirimi bu şekirde daha rahat sorunsuz alcamı söledi
ben de tamm diyip aile hekimine gittim
3 doktora ugratim ilk önce 1 sınıf sürücü olur işaretlendi fizik doktoruda kodlari bilmedini icin sadece yazı ile otomatik araç kullanabilir ve sağlik sorunumu yazdi protokol no falan
nufus müdürlüne gittimde yetkiler komisyondan kodlar olmadan ehliyeti degişemiyeceklerini sölediler

şimdi burda benim yaptim veya gereksiz işlem var mi komisyona gitmem şart mıydı ? 15 gün sonra komisyona gitcem hemofili b hastası oldum icin eklemlerde ve kalçada sorun yaşiyorum özelikle sol kalcada debriyaji sürekli kullanamadim icin otomatik vites araç almaya calişiyordum

komisyona girdim özel tertibat olmadan araç kullanır sürücü olur raporu verdiler galiba ötv indirimli araç alamiyorum:(

Ötv İndirimi Alma Şansım sizce nedir?

Hemofili b %80 fizik den %20 total de %84 raporum var
şimdi ben ötv indirim icin başvurmaya calışcam sağ ayak bilek sol kalça hareket kısıtlı tablo 3.8 3.10 bu duruma benzer olupda ötv indirimi alan varmi ehliyeti degişimi yapmaya caliştimda sorun cıkardılarmı :) güncel bilgileri ve deneyimi olan varsa cok yardımcı olur tşkler ehliyet icin başvurdumda normal sürücü olur dendi itiraz ettim sonraki süreci bekliyorum fakat güncel bilgileri olan aynı durumda olan arkadaşlar varsa bilgi velirse harika olur

103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
10.02 Otomatik vites
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
2ci komisyona girdim bu kodlari aldım fakat 3 cü bi karar gerekti icin ankaraya il sağlik sevk edildim bu kodlar ötv icin yeterli ama aynı kodu ankarada alma ihtimalim sizce nedir

yunus-emre

Aynı kodu alma ihtimalinize bir şey diyemem. Ama Belirttiğiniz otomatik vites kısıt kodu, özel tertibat kodu olarak değerlendirilebilir.

Ebilir dedim çünkü yasa da belirtilen ayak/bacak ve kolunuz ile ilgili açık bir engelli durumunu yok gibi. Siz ehliyetinizi aldıktan sonra değer bu kodlarla kesin çıkarsanız, mutlaka Bölge Vergi Dairesine gidip özelge talebinde bulunun.

Onlar eğer engeliniz için otomatik vitesi tertibat sayarlarsa ÖTV'siz alabilirsiniz.

acık engel durumu derken hocam hareket kısıtlı var örnek hızlı yürüyemem koşamam. tehlike anında bile sol kalçamı fazla zorlayamam sağ ayak bileği icin elden tertipat gaz ve fren sölemişlerdi fakat ben özellikle rica ettim otomatik vites araç kullanabildimi söleme fırsatım oldu
ankarada il sağlik komisyonu hakkında bilgisi olan varsa güzel olur yani derdinizi anlatma firsati veriyollarmi acaba

yunus-emre

Sizi içeri alıp, konuşurlar, o konuda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Benim bahsettiğim özelge durumunda mevcut engelli sağlık raporunuzda istenir. O raporda da Otomatik Vites Kullanır gibi bir hükme bakıyorlar. Yani sağlık raporunuz da da bu çerçevede hüküm olması önemli.

Üst Alt