Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kalça kısıtlılığında otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabiliyor muyuz?

hashasli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]benim de 2014 almis oldugum ozel tertibatli otomobil ehliyetim var ben sol kalcama protez yapildi ben ehliytimi degistirecegim mecburen
ben sol kalcadan protezinden dolayi otv indirimden faydalanabilirmiyim ve bana kuruldan nasil bi rapor cikar

benim gibi olan varsa yardimci olursaniz memnun olurum[/FONT]

Gonulyarasi tesekkur ederim baktim buralara ama sol kalca icin yazan bir kod yok sol kalcadan varmi otv siz arac alan bilginiz varmi?

PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hashasli

Kalça-diz diye ayrılmaz. Önemli olan şer manuel vitesli aracı sürmeye mani bir engelin olup olmadığı. Bu bağlamda rapor ve kısıtlama kodu içeren ehliyet varsa, evet, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Bende merak ediyorum, acaba kalça protezinden ötv indirimli araba alan varmı

ben 2012 yılında iki taraflı kalça çıkığından rapor vermişlerdi. ötv indirimli araba aldım 5 yılın dolmasına 3 ay kaldı raporumda kod yazmıyor. tekrar aynı raporu kullanabilirmiyım bilmiyorum.

samhey

Kod içeren rapor/ehliyet ile manuel vitesli araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duyduğunuzu söyleyen engelli sağlık kurulu raporu alabilmelisiniz ki aracınızı yenileyebilesiniz

Merhabalar ben de başvuru yaptı engelli h sınıfı Özel tertibatı araç yazıyor ehliyetim değiştirmek için kurala girdim bana sadece otomatik vites kodu vermişler ((tertibat kodu verilmemiş)))acaba bu otomatik vites kodla ötv indirimili araç alınıyormu bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

78 mi 10.02 mi?

Hareket kısıtlılığı sol bacakta mı? Buna dair engelli sağlık kurulu raporunda bir değerlendirme var mı?

OturanBoğa

Sol kalça protez var bu istinaden 78 ve 10.02 her iki kod da verildi

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hashasli
Hayırlı akşamlar. Bu 78 ve 10.02 kodları Hastane sağlık kurulu raporunda yer alıyormu? Yoksa ehliyetle ilgili raporda mı yer alıyor. Hastane sağlık kurulu raporunda tam olarak hangi ibareler yer alıyor. Saygılar..

Ehliyetteki o kodların yanı sıra engelli sağlık kurulu raporunda da "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin olması şarttır.

Üst Alt