Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol kalçam protez aşamasında. ÖTV'siz araç alabilir miyim?
ankilozan spondilit hastasıyım yuzde 51 engelliyim sol kalçam da sıkıntı var ötv indirimi için nereye başvurmalıyım,alabilirmiyim.Otomatik vites için teşekkürler.
Manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak durumdaysanız, evet, sol alt ekstremite kısıtlılığında otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.
Sayın OturanBoğa benim yüzde 50 engelli raporum var 5 yıl önce aldım. Ötv ile ilgili bir ibare yok. Ankilozan spondilit hastasıyım.Sol kalçam için rapor almak istiyorum. Aynı hastaneye mi gitmeliyim.Yeni rapor alırsam eski raporumun geçerliliği bitiyor mu.
Sadece sol kalçamla ilgili ötv içeren rapor alsam olmaz mı.tüm doktorları gezmeden tek doktor la fizik tedavi heyet kararı veremez mi.tıp fakultesine sordum tek doktor yeter dedi görevli.Yoksa eski raporu aldığım yere mi gitmeliyim.
Eski raporumda boyun dönme kısıtlılığıda var bu sıkıntı yaratırmı.ehliyet değiştirirken...hastaneye basvuru yaparken dilekçemde ne belirtmem gerekiyor..teşekkürler
2002'den sonra alınmışsa rapor ve raporda doğru ibareler varsa, yeni araç alımında kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yeni rapor alırsanız araç alımında eskisi geçerliliğini yitirir. Araç alımı söz konusu olduğunda en son tarihli raporu kullanmak zorundasınız
Araç alım raporu engelli sağlık kurulu raporudur. Tek doktor imzalı rapor işinize yaramaz.
Araç alımı için "özel donanımlı araç kullanır" ibareli ve doğru tanının net olarak yer aldığı bir engelli sağlık kurulu raporu lazım. Bir de buna uygun, bunu tamamlayıcı sürücü belgeniz olmalı
ötv sol kalçamla ilgili raporu aldım özel tertibatlı kullanabilir yazıyor.Bu yeterlimi acaba. Il sağlık kurulu ne zaman çağırıyor. Bizmi müracaat ediyoruz.Aynı zamanda bu raporumu bu sitede nasıl paylaşabilirim.Denedim yapamadım. e posta ile mi göndermem gerekiyor.
il sağlık komisyonu sürücü belgesi alımında devreye giriyor. uzman hekim imzalı sürücü sağlık raporu alıp il sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz, onlar da değerlendirme yapıp kısıtlama kodları yazıyor ve rapor son şeklini veriyor.
İl sağlık komisyonu yoğunluğa göre 3-4 haftada çağırıyor
teşekkür ederim ehliyet için anladığım kadarıyla hastanede bir uzman yeterli.Hastanede tekrar heyete girmemize gerek yok mu.Onlar direk yazı ile ıl sağlık a gönderiyorlar anladığım kadarıyla..
Bayağı uğraş sonunda raporumu aldım. Arabamı da aldım. Otomatık vitesle ayağım çok rahat etti. Eskiden araba kullanmak zorlaşmıştı ve rahatsızlığımdan dolayı kullanamıyordum.Şimdi araba kullanırken kendimi daha rahat ve güvende hissediyorum. Bu süreçte başta Oturan boğa Bülent bey olmak üzere bilgi veren herkese teşekkür ederim...