Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol ampute olan biri ÖTV indiriminden yararlanabiliyor mu?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
sol kolum ampute, 56% oranım var. sıfır araba alımında ötv indriminden faydalanabiliyor muyum?

Bendede aynı durum var ötv muafiyeti ancak direksiyonu sağ tarafa alırsan veriyorlar buda çok zor alabilecek bir durum.fabrika cıkıslı sağdan direksıyonlu aracıda kabul etmiyorlar araçta mutlaka tadilat olası gerekiyormus.:mad:

böcek 43 kardes ama bizimde özel tertibata geciyor cünki silecek sinyaller fılan özel tertibata geciyor pekiii ozaman bu durumda bizim yurtdışından araba getirtme şansımızdamı olmuyor?

----------

sag kol amputationda soldakı bütün sinyaller fılan sag tarafa alınması gerekıyor !!!buda özel tertibat demek!ozaman bız özürlü plakası ıle degılde normal plaka arabamı kullancaz ???ozaman bu durumda Mtv den de faydalanamıcaz!!!

mehmetselcuk;
Ben de bunun mücadelesini veriyorum 2007 cıkan duzenleme ile direksıyondakı duzeneklere yanı silecek veya sınyal kolu üzerinde yapılan hicbir tertibatı kabul etmiyorlar yanlızca vites ve pedallarda yapılan duzenlemelere muafiyet verıyorlar yanı kısaca sol kol amupte olanlar Ötv muafiyeti yok artık.sağ kol da ise vitesi yükselterek ötv muafiyeti alınıyor.Yurt dışından araç getirebilsen bile üzerinde tadilat yapamayacaksın buda sana bir muafitey sağlamaz.Sonuç olarak bugünkü kanunlar geregi sol kol için ötv muafiyeti yok.:mad: Elindeki raporla araç alırsan ötv sini ödeyerek alırsın ve plakanda özürlü işareti olur eğer raporunu otomatik vitesli araç kullanabilir olarak yeniden alırsan bütün otomatik vitesli araçları kullanabilirsin ve plakanda normal olur.Devlet artık bizleri ayırıyor bir tarafa imkan veriyor diğer tarafında elinden imkanını alıyor bence bizim gibi sol kolu ampute olanlar bir araya gelip bu sorunun duzeltilmesi için mahkemede hak arayısına gitmeliyiz.Çünkü bu uygulama Anayasanın esitlik maddesine aykırı

tamam kardeş bunun mucadelisini verelim mahkemece! sen nerdensin?

h sınıfı ehliyet!!!

sol kolum ampute h sınıfı ehliyetim var fakat hiç bir ibare yok yani özel tertibatlı kullanabilir filan bu ne anlama geliyor ?araç aldıgımda özürlü plakası olmuyacakmı?mtv den muaf olamıyormuyum? cevaplar için teşekkürler!!!

tşk ederim sayın moderatörler yazdıklarımı cevaplamıyomusunuz ve üstüne birde siliyosunuz bu kaç oldu kaç foruma mesaj yazıyorum soru ıletiyorum oda ya siliniyor yada cvplanmıyor yınede cok sağolun Allah razı olsun..........

Yahu, bu kadar kolay söz söylemek haksızlık değil mi? Sorulan binlerce mesaja cevap vermeye çalışıyoruz. Sizin de onlarca sorunuza defalarca cevap verildi. Kaldı ki, hep söylüyoruz, burada yöneticiler soru cevaplamak zorunda değil. İşleri de bu değil... Burası üyeler birbirlerinin sorularını cevaplasın diye açılan bir yer... Siz başkalarının sorularına cevap vermeyip sonra "neden sorularım cevaplanmıyor"u nasıl diyorsunuz bu kadar kolayca... Ayrıca, sorduğunuz bu soruya da yüzlerce kez cevap verildi bu sitede... Hemen bir başlık açacğaınıza basit bir arama yaparak soeunuzun cevabına üç dakikada ulaşabilirdiniz...
Ve, sorularınız silimiyor, daha önce açtığınız aynı içerikli başlıklar olduğunda onlarla birleştiriliyor.

Sol üst ekstremiteden sakatlığı olanlar araç alırken vergi istisnasından yararlanamazlar. Uygulama bu şekilde... Ama benim iddiam, eğer böyle bir donanım varsa/yapılabilirse, vites kontrolü sol ayağa alınmış otomatik vitesli aracın hem hareket ettirici donanım olarak kabul göreceği hem de vergi istisnalı olarak satın alınabileceği yönünde. Denemek, zorlamak lazım...

tamam Bülentabi sağol kusura bakma sorularım kaybolduda ondandır .......

Merhaba Ben Sol koldan Engelliyim. H sınıfı ehliyetim var mevzuatı araştırdım ÖTV indiriminden yararlanamıyorum. Ama MTV için mevzuattan bilgim yok. MTV den yararlanabiliyor muyum ? Bilgi verebilir misiniz ?

Neden ÖTV'den istisna tutulmuyorsa sol elinden sakatlığı olanlar, aynı nedenden dolayı MTV'den de istisna tutulmuyorlar. Üzerinde özel donanım bulunmayıp MTV'deb istisna tutulan tek durum, sol alt ekstremiteden sakatlığı bulunup otomatik vitesli araç kullananlar...

Benim Kolum Sol Kol Ekstiremite Araç Kullanırken otomatik vites olmaıs yeterli bunun içinde raporum da var bu şekilde MTV den yararlanıyorum dimi ? Peki başvuru yaparken nasıl bir dilekçe vermeliyim ? Bu arada Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Engelli yasalarıyla ilgili en sağlıklı bilgiyi bu sitedeki arkadaşlarımdan almaktayım ve bildiğim konu oldukça yardımcı olmak isterim. Bu arada ben İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Yöneticisiyim Ampute Futbol takımımız bulunmakta. Ampute Futbol Oynamak isteyen veya bireysel Spor yapmak isteyen arkadaşlarımızı ve bizim manevi olarak destekte bulanmak isteyen herkesi kulübümüze beklerim. Kulübümüzün we sitesi www.isos.org.tr den iletişime geçebilirsiniz.

saygıdeger Bülentabi benim H ehlıyette hiç bir ibare yok ben arac aldım gümrükten ankarada engelliden devir donanım olarak sol sınyal kolu sağa alınması yazıldı peki SOL Sinyal kolu sağa alınması donanım olarak gecerli oluyormu? birdee ben yurtdışı aracı aldım buna rağmen tekrar ötv den faydalabilirsem şayet 2 inci aram ötv muhafıyetiyle alabilirmiyim .SAygılar Bülentabi arkadaslar!................:):confused:

Olur herhalde. Ha sağdan sola ha soldan sağa...

Aynı anda sadece tek bir araç ötv'den mtv'den istisna olur

Üst Alt