Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol Brakial Pleksus için hangi oranda rapor verilir?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
4
Merhaba;

Doğuştan sol kolumda sinir zedelenmesi var. Kolum diğerinden 4 cm daha kısa, 90 dereceden fazla kaldıramıyorum (diğer kolumla kaldırınca tekrar düşüyor, ağız hizasına kadar kaldırabiliyorum) sol elimi 45 derece açabiliyorum, sol omzum diğerine göre zayıf ve oldukça güçsüz. Birde dirsekte yanlış kaynama sonucu oluşan yamukluk var.

Bunların dışında 2010 yılında geçirdiğim iş kazı sonucu %35,2 sürekli işgöremez raporum mevcut (kolumla alakalı değil) halen devam etmekte.

Bu şartlar altında %40 rapor alabilir miyim?

Merhaba sizdeki durumun aynısı ben de mevcut tam teşekküllü bir devlet hastanesinden özellikle Eğitim ve araştırma hastanesinden %40 ve üzeri rapor çıkartabilirsiniz aynı zamanda %35 lik diğer rahatsızlıkla birlikte oranınız daha da artar

Sol kol EMG sonucuna göre rapor oranı ne olur?

Merhaba,

Dün hayatımda ilk kez sol kol brakial pleksus için EMG çekildim. Aşağıdaki sonuca göre %40 alabilir miyim?

[FONT=Arial]'[SIZE=3]'Sol üst ekstremitede brakial pleksus üsttrunkustan gösteren lateral kutanöz antebrakial sinir duysal yanıtı eldeedilememiş, median sinir 1. parmak duysal yanıtı ise düşük amplitüdlü olarakalınmıştır. Diğer motor ve duysal periferik sinir ileti ve yanıtları normaldir.İğne EMG sinde sol biseps ve deltoid kaslarından uzun süreli, yüksek amplitüdlüpolifazik kronik dönem nörojen motor ünit potansiyelleri kaydedilmiştir.İncelenen diğer kaslardan normal motor ünit potansiyeller kaydedilmiş, aktifspontan denervasyon gözlenmemiştir.
Bulgular sol brakial pleksus üst trunkustakronik dönem parsiyel aksonal hasar ile uyumludur.[/SIZE][/FONT]

ben de sol BP liyim ipek hanım burda bu sorunun cevabını kimse veremez

kimi doktorlar %40 -45 verebiliyorken kimi doktorlarda %15-20-30 verebiliyor

lakin şöyle bir durum var uygun rapor ve b engelli ehliyet alırsanız %100 olarak ÖTV siz inirimli araç alabilirsiniz

Sağlık raporu

Merhaba, dün sağlık kuruluna girdim. Sadece nöroloji puan verdi zaten başka hastalığım da yok. Neyse nöroloji doktoru 45-50 arası veririm sana dedi, sonra kurul veznesindeki personeli gördüm bir kaç tane sıfır yazdı bilgisayara sonra hesap yapıp 49 yazdı, çok merak ediyorum doktor yalan söylemez herhalde en son kurulda hiç birsey sormadılar girmemle çıkmam bir oldu. Siz ne düşünürsünüz bu durumda?

Sol kol EMG sonucuna göre rapor oranı ne olur?

Merhaba, dün sağlık raporum e-devlette çıktı oran %49,

raporumu incelediğimde nöroloji açıklama da 2010 beyin kanaması mr da sol frontolde enfolamazik alanlar ve kraniektomi defekti hafif orta yürüyüş bozukluğu %40, EMG ye göre sol kol brakial pleksus hasarı %15 vermiş.

Sürekli raporum hakkında

HKTlKZX
HKTlKZX
HKTlKZX
Merhaba 2 gün önce %49 sürekli rapor aldım. Kafama takılan rapor oranının altında geçerlilik süresi süresiz yazıyor. Ama alttaki kutucuklarda sadece ortopedik işaretli, süreğen (kronik) kutucuğu boş. Hastanede hata mı yapılmış yada bu şekilde de oluyor mu? Desteklerinizi rica ederim.
Symh17p
HKTlKZX
JYh8YR

Son düzenleme:
Üst Alt