Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol brakial pleksus ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sol kolumda brakial pleksus lezyonu var kolumu tam açamıyorum bileğimi tam döndüremiyorum ve kas kaybı mevcut sağ koluma göre güçsüz hangi haklardan faydalanabilirim ötv indiriminden faydalanabilir miyim?

Engelli ehliyetiniz veya engelli sürücü sağlık raporunuz varsa gelir idaresine sorup özelge talep ederseniz olumlu gelme ihtimali yüksek

Önce il sağlık müdürlüğünden sağlık raporu sonra engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız

gunduzm

işte bende onu soruyodum benim gibi olupta sağlık raporunu almış kişiler ne gibi haklardan faydalanmış bilgisi olan var mı?

Kırmızıbeyaz5555

Neyle ilgili bilgimiz yok mu?

Bakın çok yazı var ve her gelen anlamadım diyip başlık açıp soru soruyor. Anlaşılmayacak birşey yok. uzuvlarınızda bir sıkıntı varsa, Tam teşekküllü engelli raporu veren hastane sağlık kurulundan randevu alıp, engelli sağlık kurulu raporu alacaksaınız. Buradaki oranınız 40 olursa engelli haklarından faydalanırsınız. Bu haklar nelerdir diye soruyorsanız cevaplamam. Çünkü bu forumun her köşesi engelli hakkı ile ilgili bilgi içeriyor, okumalısınız, derim.

Engelli oranınıza bakılmazksızın(40 olmasının önemi yok yani), Sonra araç kullanmakta sıkıntınız varsa, ehliyet alacaksınız. Sizi Ehliyet Sağlık kuruluna uygun görürlerse sevk edecekler. Orası uygun görürse özel tertibat kodu verecek ehliyetinize. O kodlara göre alacağınız aracı yaptırtacaksınız ve bu şekilde ÖTV'siz araç almış olacaksınız.

Bu kadar. Bu bilgiler 100 den fazla başlıkta vardır eminim.

Lütfen yeni arkadaşlardan rica ediyorum, yazmadan önce/başlık açmadan önce okuyalım...

Vay canına, bunları biliyorum zaten sorduğum tek şey benim gibi olup yani kolumdaki kısıtlılıkların benzerine sahip kişilerin yorumlarını almaktı ve ayrıca aradığım bilgilere ait 100den fazla başlık yok herkesin engeli farklı olabiliyor bazısı kolunu tam açamıyor bazısı hiç kaldıramıyor onun engeliyle benimki bir olamaz ben sadece benim gibi olan insanların fikrini almak için açtım konuyu

Kırmızıbeyaz5555

Brakial Pleksus ile ilgili siz başlık açmadan önce açılmış birden fazla başlık sayarım size...

Yukarıda da bahsettiğim gibi önce o başlıkları okuyup, değerlendirip sonrasında yine o başlıklardan sizin durumunuz farklı ise bilgi alabilirdiniz. Ben bu şekilde başlık açmanın yarattığı karışıklıktan bahsediyorum.

Neyse, başka bir şey yazmayacağım.

e bende zaten durumum farklı olduğu ve açılan konularda yeterli bilgi sahibi olamayıp bilgi almak için açtım zaten bu başlığı

Kırmızıbeyaz5555

Eğer engelli ehliyetine ve ehliyetinizde tertibat kodlarına (veya otomatik vites koduna) sahipseniz yararlanabilirsiniz. Sahip değilseniz önce bunları almanız, verilmezse gerekli idari/yargısal yollara başvurarak elde etmeniz gerekiyor. Bu olduktan sonra gerisi kolay.

StratoS merhaba;
Aklımı kurcalayan bir şey var.
Üniversite sınavı için 2011 yılında engelli raporu aldım. (engelli kimliği için). Durumum; sol el agenezisi (doğuştan sol el parmaklarım yok) Daha sonra 2015 yılında bir devlet hastanesinde "sadece" ortopedi doktoruna muayene oldum. Sürücü adaylarında aranan sağlık şartlarına ve benim engelli raporuma atıfta bulunda ve "Otomatik Vites Araç Kullanır" ibareli rapor verdi. Şuan H sınıf ehliyetimde "Otomatik Vites Araç" ibaresi mevcut.
Bu zamana kadar hareket ettirici tertibat olmadığı için engelli indiriminden faydalanamadığımı biliyordum. Bu yıl forumda 2-3 tane benimle aynı/benzer durumda olup "F1 vites otomatik araç" için vergi indiriminden faydalanan kişilerin özelgelerini okudum. Eğer mümkünse ben de bu durumdan faydalanmak istiyorum. Şuan ne yapmam lazım?
Elimde 2011 yılında aldığım "sürekli" ibareli engelli raporu ve ehliyet için aile hekimi sevki sonrası gittiğim bir ortopedi/fizyoterapi doktorunun yazısı ile maliyeye mi gitmem gerekiyor? Tekrar heyete mi girmem gerekiyor? (bu benim durumumda olan engelliler için korkutucu bir durum)
yardımcı olabilir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız? (şuan 2015 fiesta aracım var)
Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim.

gökhan_

Otomatik vites hareket ettirici tertibattır. Ama sadece önceden sol ayak/bacak için sayılırken kapsam vergi dairesi sirküleri ile genişletildi.

Bu zamana kadar hareket ettirici tertibat olmadığı için engelli indiriminden faydalanamadığımı biliyordum.

Bu konuda forumda çok fazla başlık ve çok fazla bilgi verdik. Hala aynı soruların gelmesi beni çok üzüyor.

Yapacağınız şey, ehliyetinizi yeni B ehliyetli özel tertibat kodlu ehliyet ile değiştirmek. Ehliyet sağlık kurulu B ehliyetinizde otomatik vitesi tertibat olarak verirse ve vergi dairesi uygun görürse otomatik vites aracı (F1 vites olması şartı vb yok) ÖTV'siz alabilirsiniz.

Ehliyetinizi değiştirin. otomatik vites özel tertibat kodu alırsanız, Bölge Vergi Dairesine gidip ehliyetiniz ve engelli sağlık raporunuz ile özelge doldurarak ÖTV'siz araç alıp alamayacağınızı sorun...

StratoS

Merhaba. Ben engelli ehliyeti aldım sol kol brakial pleksustan ehliyetimi çevirttim ve il sağlıktan aldığım raporla birlikte ayriyeten tekrar kurula girip engelli raporumu yenilemem gerekiyor mu yani benim engelli raporum %48 ama otomatik vites veya donanımlı araç kullanmalıdır yazmıyor.

Selam merhaba yeni yönetmeliğe göre eski raporlar kabul edilmiyor barkodlu olacak iyi günler

Üst Alt