Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol brakiyal pleksus ile emeklilik için sağlık raporuna başvuracağım

Ondunu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
41 yaşındayım, sol kol brakiyal pleksus var ama bugüne kadar hiç rapor almadım. Askerlik için gittiğimde muaf raporu verdiler , tarih 2007. Doğrusu bugüne kadar hiç aklıma gelmedi, emeklilik için engelli sağlık raporuna başvurmak. Haberim de yoktu. Bir arkadaşım, "Böyle bir şey var, belki sen de yararlanabilirsin," diye akıl verdi ve araştırmaya başladım. Burayı buldum, 1 hafta kadar yazılanları okudum. Oldukça yararlandım. Önümüzdeki ay, bir hastaneye başvuracağım. Ama sol kolumun durumu nedir, yüzde 40 rapor verilebilir mi, doğrusu bilmiyorum, tahmin edemiyorum. 10 sene önce, bel fıtığımdan da ameliyat olmuştum.
Başvurmadan önce buraya yazmak istedim, bir tavsiyeniz olur mu? Sağlık bakanlığının onaylı hastanelerinden, İstanbul'da hangisi genelde tercih ediliyor, Şişli Etfal'in çok popüler olmadığını okumuştum. Teşekkür ederim, hoşça kalın.

bir sorum da; emeklilik için ve ötv indirimi için gerekli olan rapor ayrı ayrı mı alınmalı, yoksa tek rapor işimizi görür mü?

Bugün yeditepe Üniversitesi hastanesini aradım. Engelli raporu vermediklerini, sağlık bakanlığının sitesindeki bilginin güncel olmadığını söylediler. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Bende sol kol BP liyim. Koldan %15 verdiler. %50 kısıtlı kullanım var. Çok umutlanma bence. Rapor öncesinde nörolojiden randevu alıp eeg çektir. Heyete eli boş girme. Zor ihtimal ama şansını dene. İstanbul eah Osmaniye semt polikliniği tavsiye ediliyor.

Çok teşekkür ederim. Sol kolumu neredeyse hiç kullanamıyorum ama bilemiyorum tabi ne kadar verilir. Brakiyal pleksus tablosundan bakıyorum kaç olabilir diye ama pek anlayamadım doğrusu. Önümüzdeki haftalarda başvuracağım, umarım emekli olabilirim.

Merhaba. Aşağıdaki Emg sonucuyla yüzde kaç rapor alınabilir acaba?

SONUÇ:
Sol üst ekstremitenin yapılan ENMG incelemesinde brakial pleksusun her üç trunkusunda kronik karakterde orta ileri şiddette tutulum ile uyumlu elektrofizyolojik bulgular saptanmıştır. Median sinir duysal yanıtının elde edilememesi nedeniyle ve elde edilen kontraksiyon traselerindeki etkilenme nedeniyle alt trunkus tutulumunun daha belirgin olduğu düşünülmüştür.

tabloya göre normalde %40 alman lazım ama ilk defa rapor alanlara düşük oran veriliyor ben de sol bp liyim 4 tane raporum var hiç biri düşük verilmedi her hastaneye gittiğimde raporlarımla giderim EMG FALAN HİÇ UĞRAŞMADIM...

velev ki düşük oran rapor alıcaksnaız ÖTV siz araç alma hakkınız var rapor oran farketmeksiizn en azından bundan faydalanırsınız.

Bana özelden ulaş sana yardımcı olurum

Merhaba. Raporum bugün enabıza düştü. %47 ve 5 yıl süreli olarak çıktı. Benim şimdi ne yapmam gerekiyor acaba? Bir de 5 yıl süreli olması emeklilik için engel değil öyle değil mi?

Hayırlı olsun, emeklilik şartlarını karşılıyorsanız emeklilik dilekçenizi verin. 5 yıl sonra rapor bitmiyor sadece kontrol için. Eeg ilerdeki heyet için bir çeşit kanıt olacak. İçiniz ferah olsun tekrar hayırlı olsun.

İlk olarak edevletten vergi indirim kağıdı için başvuru yapmam gerekiyor sanırım öyle değil mi?

Evet e-devletten başvuru yapacaksın 2022 de ben e-devletten başvurdum sonraki gün vatan caddesindeki vergi dairesine sağlık raporumu verdim 20 günde vergi indirimi onaylandı. Şimdi nasıl bilmiyorum

hayırlı olsun hangi hastaneden aldınız referans olsun

Üst Alt