Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol brekial pleksus ile raporumu aldım. ÖTV'siz araç alımında süreç!?

yunusyildiz1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

6 yıl öncesinde alınmış engelli raporum var. Bunda vergi öte gibi durumlarla ilgili hiçbir değerlendirme yok. Engel oranı %45.

Kasım ayında önce hastane ordan da il sağlık müdürlüğüne giderek ehliyet için raporumu aldım ve geçtiğimiz ay ehliyeti de aldım.

Sorum şu şimdi. Öte indiriminden faydalanmak için ne yapmayalım. Şişli Etfal ile görüştüm il sağlık müdürlüğüne gideceksiniz dedi. İl sağlığı aradım. Buraya gelin ehliyet için aldığınız raporun aslı gibidirini verelim sonrası vergi dairesinde diyor. Süreç değişti mi? Kafam çok karıştı.

Bende aynı sol kol %45 siz hangi hastaneye başvurdunuz ehliyet için ? Birde sorunuzun cevabı olarak sanırım araç bayisi herşeyi hallediyor, ortopedik engel olduğu için vergi dairesi direk onay verecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Okmeydanı hastanesinde aile hekimine gittim. ortopedi ve norolojiye sevketti. İki doktordan gerekli yazıları aldıktan sonra zeytinburnundaki il sağlık müdürlüğüne gittim. iki hafta içinde kurul oldu ve raporumu aldım.

yunusyildiz

Teşekkürler, peki il sağlıkda ne yapıyorlar. Ordadamı muayeneden geçiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yunusyildiz bende de benzer durum var. benim farkım raporun aslı da yok. sürekli rapor olunca da yeni mevzuat gereği tekrar rapor verilmiyormuş. maliye de raporda hareket ettirici aksamda özel tertibat gereklidir gibi bir yazı istiyormuş. o olmadan da raporu kabul edeceklerini sanmıyorum. yeni rapor da vermiyorlar ne olacak bilmiyorum 😂

melihbe
Orda sadece kurula giriyorsunuz 10 saniye falan durup çıkıyorsunuz basit bir süreç. engele bakıyorlar.

fatih_123
Bi kurulla konuşurken o da doktoruna gidip yeniden kurula sevk ettirip öyle rapor alacaksın dedi onu hiç anlamadım. Doktorun dediği kim. Rapor 6 yıl önce ankaradan alındı ben istanbuldayım. Her kafadan başka ses çıkıyor.

yunusyildiz

doktorun sevki ile rapor alınca alınan yeni rapor öteki ile aynısı olursa yeni rapor geçerli olmuyormuş dedi kuruldaki çalışan. bana pek mantıklı gelmedi de öyleyse eğer doktorun sevki de boşuna gider

yunusyildiz
eski raporu kabul etmiyorlar yeni raporu vermiyorlar :D iki sınır kapısı kapısında kalan vatansız gibiyiz valla.

Üst Alt