Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol brekial pleksus ile sürücü belgesi başvurusu yaptım..?

x64x

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Sol kol brekial pleksus lezyon rahatsızlığım var.
Önce aile hekimine gittim > O beni ortepediye sevketti > Ortepedide kurula sevk etti.

Kuruldan şöyle bir şey çıktı:
47. İki tekereli arac kulanamaz.
102. Ambulans, ticari arac veya resmi araç kullanamaz
40. Direksiyon simidinde yardimci cihaz (topuz, direksiyon çatali vb.

p4pyr3g.jpg

Aile hekimi ve Ortapedi aynı gün. Sevk ettikleri sağlık kurulu için 10 gün falan sonraya gün verdiler. Kurulda saatlerce bekledik.

Ama ben şimdi bu işten ne anladım sadece topuz eklemişler. Ben ötvsiz araç alabilecekmiyim. Veya alamayacaksam kullandığım her araca topuz mu takıcam.

Bilen birisi açıklayabilirmi lütfen çok merak ediyorum :)

raporla beraber bulunduğun vergi dairene git sor tam bilgi ordan alırsın tamam derlerse ötv siz aracı alırsın, direksiyon topuzu sorun etme basit bir şey ister çıkar ister çıkarma kazaya karışmadığın sürece sıkıntı olmaz.

@x64x,

bende sol kol brakila pleksus hastasıyım sanırım sizde ki kodlar eksik sorun olabilir

10.02 OTOMATİK VİTES -35.04 DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILABİLEN KONTROL CİHAZLARI -DİREKSİYON SİMİDİNDE YARDIMCI CİHAZ ( TOPUZ,DİREKSİYON ÇATALI) -47 İKİ TEKERLEKLİ ARAÇ KULLANAMAZ -78.SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR -102 TİCARİ ARAÇ, RESMİ ARAÇ ,AMBULANS KULLANAMAZ.

maliyeye gideceksin orada onay verirlerse araç alımı için sorun olmaz ama maliye ÖTV li araç için bu kodlara onay vermez

@AHMET FATİH ERYILMAZ İlgilendiğin için teşekkürler öncelikle.
Maliye onay vermezse benim ne yapmam gerek. Yani her kullandığım araçta topuzmu olacak sadece ?
Diğer alternatif olarak ben bu raporu hiç kullanmayıp Özel hastaneden vs. rapor alıp normal ehliyetimi uzatıp devam edebilirimiyim ?
Ne önerirsiniz?

Kurul sonucunun çıkması ne kadar sürdü acaba

@x64x,

maliye onay vermezse il sağlık komisyonu raporuna itiraz edeceksin seni başka bir ile yönlendirecekler fakat kodlar eksik umarım yanılırim 15 gün süreniz var sanırım itiraz edebilirsiniz ,engelli raporunuz var mı ? varsa tarihi nedir ? 2019 sonrası ise e nabizda gözükecektir sorun olabilir . normal ehliyet işi olur mu bilemem ama itiraz etmez iseniz il sağlık kurulu raporuna 2 sene başvuru yapamazsınız siz benim fikrim maliyeye gidin bu kodlar verildi diye belirtim ÖTV indirimli araç alabilirmiyim diye yok olmaz derse itiraz edin Edirne ye gönderirler burada kolunuzun durumuna göre tabi benim kolum kotu uzama yok acilma yok kalkma yok bu kodlar verildi sizin nasıl bilmiyorum

@Umut A.,

Dün ordaydım bugün baktım çıkmış.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Cuma günü vergi dairesine gidip bakacağım. Hiç engelli raporum yok başvurmadım da daha önce hiç. Benimde sol omuzda düşüklük var. Dirsekten %75 falan açabiliyorum kolumu. Elimi avcumu yukarı bakacak şekilde hiç çeviremiyorum. Ayrıca güç kaybı da var. Sağ koluma göre güçsüz sayılır.

Kurulda sadece 2 parmağı bile olmayan hatta parmağının yarısı bile olmayanlara bir sürü kod yazdılar bana yazmadılar.

Aslında ben çok fazla ötvsiz araç peşinde de değilim. Normal ehliyetimi tekrar versinler devam edeyim 15 yıldır araç kullanıyorum.

Zaten Çorludan Tekirdağ git gel vs. bir sürü masraf. Birde şimdi Edirneye git gel derken neler olacak bilmiyorum inanın.

Eğer vergi dairesi ötv muaf araç alamasın derse Özel bir hastaneye gidip sağlık raporu alıp ehliyetimi eskisi gibi normal ehliyet olarak yenilemeyi düşünüyorum.

Üst Alt