Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol dirsek sakatlığı ÖTV muafiyetli araç almayı sağlar mı?

Halil798

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar.Küçükken sol kolumun üzerine düşmüştüm ve kemik kayması olmuştu.Doktor hatasından dolayı kolum eğri kaldı.Daha sonraki 3 kere kolumdan ameliyat oldum ve dirseğime platin taktılar .Fakat eğrilik hiç geçmedi.Kolumu 180 derece açamıyorum.İyice açtığımda 140 derece civarında açı oluşuyor.Bu yüzden kollarımı yanyana uzattığımda sol kolum sağ koluma göre 4-5 cm kısa kalıyor.Ayrıca sol kolum sağ koluma göre oldukça zayıf ve güçsüz kalmaktadır.
Kolumdaki kısıtlılığımdan dolayı engelli ehliyeti alıp ötv muafiyetinden yararlanabilir miyim ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

üstat biz ampute kolla almaya çabalıyoruz ki sen mümkün değil. sen nerdeyse engelli değilsin gibi birşey keşke ben de ampute olmasam da ötv den de muaf olmasam. senin iki elin sağlam ayaklarında da sorun yoksa kamyom falan bile sürersin yani o yüzden sana ötv indirimli araç raporu vereceklerini sanmıyorum

Hocam nerden biliyorsunuz.Sizin durumunuza saygım var geçmiş olsun.Ama bu şekilde yorumda bulunmanız hoş değil.Benimde sol kolumda kısıtlılık var.Ki yönetmelikte sol kol ile ilgili bir madde var.Sonuçta bende sol kolumdan engelliyim.Benim durumumu küçümsemeniz etik bür davranış değil

Oncelikle devlet hastanesine gidin ve Eriskinler icin engel durum bildirir raporu için basvurun. Bakalim Engelli sağlık kurulu raporunuz kaç çıkacak. Sonra da engel derecenize göre hangi engelli haklarından yararlanabileceginiz belli olur.

Halil798

Bizler engelliyiz, doktor değiliz. Alırsınız deriz, alamazsınız. Ama size yol gösterebiliriz. Ankyra'nın dediği gibi engelli sağlık raporuna başvurun. Ortopedi'ye geldiğinizde durumu anlatın.

Ağrılarınız oluyorsa belirtin. Bu durum birşey yapmanıza engelse belirtin. (Örneğin ben ağırlık taşıyamıyorum sağ kolumla) nöroloji doktoru da bakar, fizik tedavi de bakar. Sinirsel sibr sıkıntı varsa sizi EMG çekilmesine sevk ederler.

Eğer oranınız %30üzeri çıkarsa, başka doktorlara da gider teyit edersiniz. Ama bir engellilik durumu yoksa, zaten ya düşük oran olur ya da oran verilmez...

Sadece emsal durumları yaşayanlar varmı merak ettim.O yüzden sormak istedim.Çünkü yönetmelikte sol kolla ilgili ibare var merak ettim bende acaba böyle durum yaşayanlar varmı diye.Yoksa nihai kararı doktorlar verecek.Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim 🙏

Üst Alt