Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol dirsek üstü ampute. Komisyon sürücü olamaz raporu verdi!?

CUMHURALİ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,bugün sakarya ilçe sağlık tertibatlı araç komisyonu sürücü olamaz raporu verdi.itiraz ettim ve izmitten komisyona çağrılacağımı söylediler dilekçe imzalatıp tamam telefon bekleyin dediler.engelim sol kol dirsek üstü ampute.2004 yılında aldığım h sınıfı ehliyet ile aktif araç kullanıyorum.2 kez ötv istisnası ile araç aldım.yasa biraz doktorların insiyatifine bırakıyor,ehliyetimi iptal ederlermi yoksa sürecin tamamlanması mı beklenir.izmitteki komisyona giren varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?komisyona araç alırken aldığım raporu ibraz etsem ki otomatik araç kullanır yazıyor,işe yararmı izmitten de olumsuz sonuç çıkarsa ne yapmalıyım görüşlerinizi bekliyorum

Merhabalar, durumunuza çok üzüldüm inşallah hakem hastane olumlu rapor verir. Bende aynı durumdayım benimki sağ kol dirsek üstü ampute ben ehliyet yenilemek için sürenin sonuna kadar bekleyeceğim.

Teşekkür ederim,keşke bende son ana kadar bekleseymişim.ama hiç ihtimal vermedim böyle bir karar çıkacağına,başka kimse yazmadı başına gelen olmadı demekki,izmit komisyonu gün vermekiçin aradı açık açık sordum ne olur diye,büyük ihtimal aynı karar çıkacak,ampute varsa ehliyet verilmiyor dedi arayan sekreter.şimdi komisyona gitmesem ne olur diye düşünüyorum.eldeki ehliyetten,ötv den olmak biryana belki ödemediğimiz ötv yi bile isteyecekler.doktorların yasayı aleyhtebyorumlaması başımıza iş açtı resmen.bilgi sahibi olan yazsın lütfen komisyona gitmezsem ne olur.mevcut ötvli aracım ehliyetimi iptal ederlerse ne olur,ehliyeti hemen iptal ederlermi,ötvyi geri isterlermi 4 yıl önce aldım aracı.

CUMHURALİ hocam siz peki önceki ehliyet ve ötv indirimi için raporu nasıl aldınız peki. kuruldakiler bu durumu bilmiyor muydu. o kadar süre araç kullanmışsınız usta şoför olmuşsunuz şimdi mi araç kullanamıyor olmuşsunuz. yazıları görünce ben de endişe ediyorum ben de sol kol dirsek altı ampute. ehliyeti yenilemem lazım ama başvuru yapsam ne sonuç çıkacak bilmiyorum. ehliyet de elden gider diye korkuyorum açıkçası

Selo kardeşim ne zaman yenilediniz,eğer yeni tip ehliyetse sizin oradaki komisyon yasayı aleyhte değil lehinize yorumlamış demekki,bana birşey sormadılar,dışarda bekle dediler ,sonuç olumsuz.sonradan il sağlık sekreterlerine sordum ampute varsa verilmiyor diyorlar.fatih bey sürenin sonuna kadar bekleyin benim gibi acele etmeyin,cimere iki ayrı yazı yazdım olurya belki ,,,kanaatiyle verilebilir ,,,kısmı düzeltilir.

Araç aldığım raporda otomatik vitesli araç,özel tertibatlı kullanır ibaresi var ama dikkate alan yok

sağ elde veya kolda da sorun var mı peki ve hangi ilin komisyonuna başvuru yapmıştın

Sağ taraf sağlam,sakarya da ki komisyon sürücü olamaz raporu verdi, itiraz ettim izmite sevk ettiler,izmitvkomisyonu 8 ocak a gün vermek için aradığında kendisininde komisyona sekreter olarak katıldığını ve ampute varsa hiç bir hareket yoksa felçlilere bile ehliyet verilmiyor dedi,bende komisyona gitmesem diye düşünüyorum ,komisyona gitmesem ne olur sağlık raporlarının asılları bende oturanboğa bilginiz varmı komisyona katılmazsam ne olur en başa mı döneriz yoksa ne gibi yaptırım uygulayabilirler.

cumhurali komisyona katılın derim sonuçta sizi doktorlar görecek

yönetmelik çok açık. sadece dktorların insiyatifine bırakılmış. o kötü biraz. sağ el yoksa, sol el sağlam mı sağlamsa verilir. yönetmelik böyle der.

bende mesela sağ el omuzdan yok. komple yok. sadece omuz var.

Benimde sol kol dirsekten sonrası ampute sağ el sağlam istanbul zeytinburnu il sağlık müdürlüğünde heyete girdim. Önceki ehliyetim
H sınıfıydı kullanılabilir tertibat oto vitesli araç yazıyordu sadece ancak yeni ehliyette maşallah vermişlerde vermişler kodları yeni ehliyetle birlikte aslında daha çok kısıtlandım. eski ehliyetimde oto vites arandığı için her otomatiği trafikte sürüyordum ancak durum şu an o şekilde değil sadece tertibatlı kendi aracını sürebiliyorum.

Benimde sağ ayak ampute doktordan yalvar yakar tertibatli kullanır raporu aldim suan b otomatik ehliyeti aldim daha yeni

bizi ve bizim gibileri resmen süründürüyorlar. araç alımına kadar kanunlar var ama ehliyet verilmiyor şaka gibi. her kanunda her uygulamada kesin bir ucu açık nokta bırakılıyor. bizimle ilgili olan kanunda da ehliyet alınabilirliğinin doktorun kanaatine bırakılması sıkıntı çıkaran bir durum. istense bir kurul oluşturulup şu şu engeli olanlar ehliyet ve araç alabilir şu şu kişiler alamaz dense bu tip sorunlar kökten çözülecek

Ben de sağ kolumdan engelliyim. Özel tertibatlı araç kullanır raporum ve H sınıfı ehliyetimle şu an araç kullanıyorum. Ama ehliyet yenileme için son güne kadar bekleyeceğim sanırım. Bari tadını (!!!) çıkarayım hakkımızdan olana kadar.

Maalesef basiretsiz ve korkak doktorlara denk geldim,8 ocak 2020 de izmit seka devlet hast.tekrar komisyona .çağırdı ve arayan sekretere açıkça sordum oda ampute varsa ehliyet verilmiyor dedi,15 yıldır h sınıfı ehliyetimle yollardayım tek bir kazam yok cimere,184,eTbmm ye her yere yazdım itirazdan sonuç alamazsam mahkemeye verebilirmişim öyle dediler,maalesef sahiplenenimiz yok,sizlerden ricam kol ampute olup elinde olumlu komisyon komisyon raporu olanlar vatsaptan bana atsın,komisyonda işime yarayabilir..0533 634 07 14 ,hoşçakalın

Anlamıyorlar,korkuyorlar,mahkemeye verilmekten tırsıyorlarmış.

Sakın ama sakın işin ucunu bırakmayın. Gerekirse mahkeme...

OturanBoğa ,hocam bu platforma aktif olan bütün arkadaşları ,sürücü ve sürücü adaylarında aranacak sağlık şartları yönetmeliğinin 8 (2)b maddesinde kanaatiyle verilebilir denilen kısmını engelli vatandaşın lehine olacak şekilde 1.sınıf sürücü belgesi verilir şeklinde değiştirilmeli diyerek cimere yüzlerce binlerce yazı giderse bu iş çözülür,ben 6 tane yazı yazdım herkesi bu konuya destek vermesi için herkesin görebileceği bir örnek yazı paylaşalım oturan boğa bu işi beraber başarabiliriz.8(2)b değişmeli.

Sürücü ve sürücü adaylarında aranacak sağlık şartları yönetmeliğinin 8(2)b maddesi üst extremite noksanlığı olanlara doktor kanaatiyle sürücü verilebilir diyor,doktorlar bunu engelli vatandaşın aleyhine yorumlayarak sürücü olamaz diyor veye mevcut ehliyetler iptal ediliyor.birlik olalım ve yönetmelikteki 8(2)b maddesini engellinin lehine 1.grup sürücü belgesi "verilir"şeklinde düzenlenmesi için CİMER e yüzlerce yazı gönderelim.sol kol ötv istisnasında bunu başardık tekrar başarabiliriz.herkes destek olsun lütfen,konu acil..

CUMHURALİ benim sol kol dirsek altı ampute. dirseğimi kullanabilyorum. benimle aynı durumda olan birisi almış ben de 7 ocakta komisyona gideceğim bakalım. ama seninki sağ kol ve dirsek üstü olduğu için durumumuz tam olarak örtüşmüyor.

Benim de sol kol.
Komisyon için sağ sol fark etmiyor,bilekten amputeye dahi izmit ,sakarya,istanbul vermiyor.

CUMHURALİ

sol veya sağ eli olmayanlar aldığını söylüyor sen vermiyorlar diyorsun. sende başka engeller de var o zaman. ya da aldık diyenlerde bir durum var :) ben de aldık diyenlere heveslenip başvuru yaptım bakalım ne olacak

Başka ne durum olacak,adamlar 8 (2)b ye göre sürücü olamaz yazmış rapora,izmitte komisyon başkanlığı yapmış müdür diyorki sen kaza yapsan bir çocuğu ezsen cenaze sahipleri senin durumunu görüp buna ehliyeti hangi doktor hangi komisyon vermiş demezmi diyor.ayrıca yalova,karabük,adıyaman gibi şehirlerde koldan amputeliler ehliyet alabiliyormuş.sen hangi ildesin,izmit,sakarya,istanbul anadolu yakasıysa Allah yardımcın olsun.Ayrıca sende başka bir durum var diye yazman hoş değil,kimseye yalan borcum yok.

CUMHURALİ
sen amputeye verilmediğini söylüyorsun. senin açtığın konuya ampute olup ehliyet aldığını yazanlar var. bu bir çelişki. bana vermezlerse doğrudan yüzlerine söyleyeceğim görevi kötüye kullandıklarını. benimle birebir aynı olan kişiye verip bana vermemeleri komisyonun keyfi davrandığını gösterir. olumsuz olursa hakem kurul vs uğraşmadan doğruca mahkemeye şikayet edeceğim adamına göre iş yapıyorlar diye.

Evet ben bir dosya hazırladım bile koldan ampute olup ehliyeti yenileyen iki kişi raporunu vatsaptan gönderdi,mevcut ötv istisnalı aracımın belgelerinide dosyaya kydum işe yararsa güzel olur.bizim alamamamız senin alamayacağın anlamına gelmez,nerde komisyona gireceğine bağlı ayrıca burada ehliyeti iptal edilen sürücü olamaz denilen kişi sayısı daha fazla.bende karar kesinleşince idare mahkemesine yürütmenin durdurulması için dava açacağım.inşaallah sen tek seferde alırsın,durumu banada bildir.

CUMHURALİ

inşallah. yanlış anlama ben senin kişiselinde birşey söylemiyorum sadece durumun karmaşasına anlam veremiyorum. birisi aldım diyor birisi vermiyorlar diyor. benim sol el yok mesela ağır engelli yazıyor adamın iki ayağı yok bana ağır engelli vermediler diyor. acayip bir durum var yani sadece ehliyet için değil her alanda uyduruk bir düzen var. birilerimizin bu işe öncülük etmesi gerekiyor haliyle engellilerde bu durum malesef çok az. işini halleden çekiliyor kenara ve diğerlerini izliyor. ben istanbul zeytinburnunda ki komisyona gireceğim. aynı komisyon @rizaocak a vermiş. bu arkadaşla ben birebir aynıyız. ama benim eski raporum yok tabi bi tantana olur kesin de bakalım ne cevap verecekler.

Evet avrupa yakası sürücü olur diyor,anadolu yakası olmaz diyor,çarpık bir durum var sakarya izmit te olmaz diyor,rıza ocak evet almış o çok kod verdiler diye şikayetçiydi.zeytinburnu sizede aynı kodları vererek olur diyecektir.sizden ricam olur aldığınızda benimle irtibata geçin benim komisyon 5 şubata ertelettim,Girişimlerim devam edecek dahada olmaz derlerse hastanenin bahçesinde eylem yapacağım tv den izlersiniz.benden sonrakilere belki faydası olur.

CUMHURALİ

anladım hocam. hakkımızda hayırlısı olsun. valla ehliyeti alayım da kısıtlı olsun ona da razıyım. salı günü gideceğim inşallah. raporun yok diye sıkıntı yapmazlarsa sonucu yazarım burdan. rapor çıkar gel derlerse o zaman süreç uzayacak tabi.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]CUMHURALİ
dün komisyona gittim. heyete girdim kalabalık bir heyetti. makine mühendisi elektrik mühendisi kbb kardiyoloji nöroloji ortopedi göz ve fizik tedavi uzmanı bir de komisyon başkanı vardı. detaylı inceleme yapmadılar. ayaklarında ve diğer elinde sorun var mı diye sordular sadece hayır onlarda bir sorun yok dedim. devlet hastanesine gidince ortopedi uzmanı sol ön kol dirsek altı ampute 1. grup sürücü olur özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıştı. buna istinaden ben komsiyon odasına girmeden zaten kısıtlama kodlarını yazmışlardı. karar kısmına da başkan ENGELLİ B yazdı. raporu verdiler. bugün de nüfusa gittim ehliyet için 5 gün içinde ehliyetim gelecek inşallah :) bu süreci de atlatmış olduk şükür.

Senin adına çok sevindim,raporunu vatsaptan bana atarsan çok sevinirim.

Numaram 05336340714

Üst Alt