Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol dirsek üstü amputeyim. Sürücü olamaz raporu verildi!?

HUS_SAH

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kolay gelsin
Benim h ehliyetim (2009 dan beri) olmasına rağmen(sol kol dirsek üstü ampute) ehliyet değişimi için iş sağlık müdürlüğü mersin şehir hastanesi nde kurula sevk etti . Kurulda yapılan ortapedik muayenede sadece protez elimi açıp kapama ve protez elimle ellerini sıkma işlemini yapmamı söylediler ve muayene işlemini bitirdiler sonrasında verilen raporda sürücü olamaz vermişler. (Kurula girerken evrak ekinde Daha önce aldığım engelli raporu ve araç kullanabilir raporu olmasına rağmen hiç evraklara bakmadılar)17.10.2022 tarihinde itiraz dilekçesi verdim ve dilekçenin adana il sağlık müdürlüğüne gideceğini ve oradaki hastane çağıracaklarını söylediler. Ret cevabı verirlerse ehliyetimi iptal olacak bu konuda yardımcı olabilirseniz ne yapmam gerekiyor veya nasıl bir yol izlemeliyim

Benim durumumda olup (sol kol dirsek üstü ampute) rapor alan arkadaşlar raporunu benimle paylaşabilir mi

HUS_SAH

Bende sizinle aynı durumdayım, daha önce forma sürücü belgesinin iptali olarak başlık açmıştım, sanırım siz görmediniz, çoğu engelli arakadaşlar, bizim gibi ehliyetleri iptali durumundan muzdarıp, fakat kimse tam olarak bilgiye sahip değil,

Bir kaç arkadaşlar, yaşadıklarını paylaşmıştılar fakat, yasal olarak ne yapılmalı kimse bilmiyor.
benim elhiyetim 1997 yılından yaklaşık 22 23 yıllık sürücüyüm, bende kifo skolyozum, sağtarafa boynum % 75 derece dönmüyor diye sürücü olamaz çıktı, karara itiraz ettim, Ekim ayı sonunda başka bir ilde tekrar kurula gireceğim günü bekliyorum, bakalım orda nasıl bir uygulama olacak.

İlk girdiğim kurulun ortopedis dr yanıma dahi gelmeden, masasının üzerine oturup, başını sağa sola çevir dedi, bir görevlide kamyon direksiyonu büyüklüğünde bir direksiyon vererek sözde kol gücüme baktı, bunu yapan doktor bile değildi, onun yorumuna istinaden, dr olmaz dercesine kafa salladı,

Asıl kararı vermeden önce, aramızda değerlendirme yapmamız gerek diyerek beni dışarı çıkardılar, dakikalar sonrası, görevli memur gelip, kararın olumsuz olduğunu söyledi, itiraz hakkım olduğunu belirtti. İtiraz ettik, bakalım gideceğim ilde karar ne olacak...

Nette engellilerin ehliyetlerinin iptali ve sonrası hakkında da hiç bir bilgiye ulaşamıyorum,
Ben dahil bir çogunun özgürlüğü olan araba kullanma hakları ellerinden alınmaktadır. Ama ne engelliler federasyon ve dernekleri hiç ses çıkarmamaktadır, bu daha acı verici oluyor.

hayat76

Ben foruma yeni girdim sayılır
Kurulda içeri aldıklarında evraklarıma bakmadan evraklarımda engelli raporu ve araç kullanabilir ve nasıl araç kullanabileceğime dair raporum olmasına rağmen kurulda sadece sol kol protezimi açıp kapama yapmamı söylediler ve tamam dediler bende geçtim zannettim
Çıkan raporda olumsuz vermişler bende foruma yazayım dedim benim gibi aynı rolup rapor olan arkadaşlar varsa rapor örneklerini isteyecektim
İtiraz sonrası gittiğim hastanede göstermek için

İyi akşamlar

Benimde sol kol dirsek üstü ampute 12.10.2022 tarihinde kurula girdim ve sadece protez kolumun elini aç ve kapa yaptırdılar evraklarda eski raporum olmasına rağmen hiç evraklara bakmadılar ve sürücü olamaz yazmışlarayrıca 2009 beri ehliyetim var

Bende itiraz ettim 18.10.2022 de başka ilde gireceğim

Bende foruma yazdım benim gibi olup yeni rapor alan varsa paylaşabilirmi

HUS_SAH

Hastane aşamasında sağlık raporu alırken mi sürücü olamaz denildi yoksa il sağlık müdürlüğündeki komisyon mu bu kararı aldı?

Hocam,Büyük ihtimal Adana olumlu verir.
Hakem hastane olarak ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ KOMİSYONA gönderirler.
Antalya büyük ihtimal olumlu olur.

HUS_SAH

Bugün bağlı olduğum il sağlık müdürlüğüne gittim durumumla ilgili. Komisyon bölümünde görevli personel tek engelin sol kol yokluğu ise sıkıntı yok ehliyetini yenilersin dediler. Benzer durumdaki başvurulara daha önce ilgili kodlar yazılarak ehliyet verildi korkmana gerek yok dedi.

Kurulda zaten hastanede oluyor orada olumsuz verdiler

fireworks Muttalip Mutlucan

Akşam çıkan ehliyet uzatmadan sonra sabah il sağlık müdürlüğüne gittim şef le görüştük adana ya çağırsalarda gitme dediler bu şekilde askıda kalır böyle devam edersin dedi bende bu şekilde devam edeceğim

Öyle diyorsunda arkadaşım mersin olumsuz verdi

HUS_SAH

Bu askıda kalma olayını biraz daha açık yazabilirmisiniz, çünkü bende ilk girdiğim kurulun olumsuz olması üzerine itiraz ettim ve şuan başka bir ilin, il sağlık müdürlüğünde kurula girmeyi bekliyorum.

Dün akşam çıkan ehliyet yenileme uzatma ilgi ilgili daha detaylı bilgiyi nerden alınabilir ki

Şöyle söyleyeyim bende dün sabah ilk sağlık müdürlüğüne gittim orada rapor itiraz bölümü şefi ile görüştüm kendisinden nasıl bir yol izleyebileceğimi sordum o da diğer il de yapılacak olan kurula girmediğin sürece sonuçlanamayacağından işlem askıda kalır dedi.

Üst Alt