Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol dirsekten engeli olanlar ÖTVsiz araç alınabilir mi?

Semih55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Trafik kazası geçirdim kaza sonucunda ise;

1- Sol kolum dirseğım parçalandığı için hareket etmıyor açıp kapatma kabiliyetim kalmadı dirseğim L şeklınde donduruldu sabit kalıcak.

2- dirsekde oluşan bu hasar nedenıylede dırsekde kemik yapısı oluştu bundan dolayı El bileğimi donmeyecek ellerimde bır sıkıntı yok fızık tedavıyle duzelıcek inşallah

3- ASD+PS acık kalp ameliyatı oldum

Yukarda bahsettim konularda ilgili engelli olanların yada bu konuya sahip fikirleri olanlara ihtiyacım var

engel raporu alabılırmıyım yuzde kaç alabılırım otvsiz araba için kurulamı girmem gerekicek heyet rağoru verıldıkden sonra raporun ankaradan cevap gelmesını bekleyecekmıyım yoksa kurulun kararı yeterlı olucakmı araba almak için manuel araba kullanıyorum ama sinyal vermede zOrlanıyorum koltugu en one cekerek kullanıyorum sinyal koluna dirsegım L seklınde kaldıgı için uzanamıyorum direksiyonu cevırdıgımde zorlanma oluyor

Soylekı hem manuel hem otomatık sadece sınyalı saga alıncak ve topuz takılda otv araç alınabılırmı
Benzer hastalıgı olanlar var ise % kaç engel oranı aldınız ve araçda tertıbat neler oldu

Semih55

Merhaba, geçmiş olsun. Ben de trafik kazasında sol dirseğimi kaybettim. Çok kez ameliyat oldum. Kolum kısaltılarak donduruldu. Yalnız ben açıyı kendim belirledim. 135 C açı ile donduruldu. Yani ne tam açık, nede tam 90 C. %43 rapor aldım. Ehliyetim engelliye çevrildi. Raporumda tertibat (otomatik vites ve direksiyon topuzu) yer alıyor. Ancak ben silecek kollarını yönetebiliyorum. Umuyorum verdiğim bilgiler size yardımcı olur. Peki sizi kolunuz hangi hastanede donduruldu?

timucin1975

Raporu ekleme sansınız varmı yada bana gonderme gibi bakmak ıstıyorum raporda acıklama kısmına ne yazıyor sadece dirsektenmi aldınız raporu el bileğiniz dönüyormu baska kolunuzda sıkıntı oldumu raporu fizik tedavımı verdi cunku ortapedi sana oran vermem fizik versin dedi doktor

Bağcılar medipol mega hastanesinde donduruldu benım kol 85*C derece donduruldu sınyal bende verebılıyorum ama işte koltugu en one cektıgımde zorlanmıyorum

Semih55

Merhaba
Dirsek eklemi olmayınca bilekte dönmüyor zaten. Benim de aynı. Ayrıca omzumda da parçalı kırığa bağlı platinler var. Bende ayrıca ulnar sinir hasarı var. 4 ve 5 nolu parmaklarda his yok. Raporumu buraya ekleyemem ne yazık ki.

Raporum cıktı açıklama kısmında birşey yazmıyor ama 6 ay gizikden sonra degerlendirilir yazıyor napmam lazım

6 aylık yüzde 27 rapor verilmiş hiç bir işinize yaramaz

Semih55

Başvuru yaparken Özel Tertibatlı Taşıt için rapor alacağınızı ve ortopedi doktoruna muayene olurken bunu belirttiniz mi. bilgeadam dediği gibi bu rapor ne ÖTV açısından nede diğer engelli haklarından faydalanmanız için hiç bir işinize yaramaz.

Yeni çıktıysa raporunuz 1 ay içinde İl Sağlık Müdürlüğü' ne itiraz edebilirsiniz yada 6 ay bekleyip tekrar rapor alabilirsiniz.

Üst Alt