Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol engelim var, H ehliyeti B sınıfına nasıl dönüştürebilirim?

Bigboss55

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim doğuştan yüzde 45 sol kol engelim var. 2015 yılında h sınıfı ehliyetimi aldım. Ehliyetim de Otomatik Vites şartı bulunmakta. Fakat 2019 yılında H Sınıfı ehliyet iptal olduğu için yerine A-B Tarzı ehliyetler getirildi ilk olarak bu durum da biz olduk mağdur...

şimdi abilerim ;

1. Ben ehliyetimi b sınıfı manuel araç kullanabilir olarak değiştirmeyi istiyorum ( zamanında niye yapmadınız derseniz rapor konusun da baya bir uğraşma yaşadaım zar zor aldım ehliyeti )

2. Şayet etrafında yada aramızda bu sekil yapan var mı ? varsa nasıl bir yol izleyecegim ?

3. Bir tanış abim var onun sağ eli iş kazası sonucu engelli oldu ve H sınıfı ehliyeti aldı, daha sonra değiştirerek, B sınıfına ve manuel olarak otomobil kullanmayı basardı acaba bizim icin de bu söz konusu olur mu ?

4. Cimer'e yazdım bu konuyu hala cevap yok bekliyorum eğer gelirse burada sizinle de paylasacağım

ilgi ve alakanız icin tesekkür ederim..

Bigboss55

Sol koldaki kısıtlılık gerçekten çok azsa, manuel vitesli araç kullanmaya mani olmayacaksa, uzman hekim muayenesinde bu değerlendirilir ve il sağlık komisyonuna sevk olmadan doğrudan B sürücü olur raporu verilir.

Üst Alt