Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol engelliyim. Ehliyetimdeki kodlar ÖTV’siz araç almama yeterli mi?

ykaya58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10.02 , 35.04 , 47, 50, 78, 102 kodlu ehliyetim bulunmaktadir. Bunlara gore arac alirken otv den yararlanabilirmiyim. Yardimci olursaniz sevinirim.

bu ehliyetle ve sağlık raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var ise; Türkiyeden ötv siz, yurtdışından ötv, kdv ve gümrük vergisiz otomobil alabilirsiniz
ykaya58

ehliyet tamam.+ engelli sağlık raporun varsa ve ( sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir.) yazıyorsa araç bayisine gidebilirsin..
ötv ve mtv den muaf olursun.

Sol kol engelli arac hakkinda

10.02 35.04 78 102 kodlu ehliyetim var saglik raporumda sol kol yuzde 8 ve ozel tertibatli otomatik vites arac kullanmasi gereklidir yaziyor. Maliye olumsuz demis bi bilgisi olan varmi?

ykaya58
erişkinler için engelli sağlık raporun varmı? varsa ( sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir.) yazması gerekiyor
ortapedi oranın düşük diye maliye olumsuz cevap vermiş olabilir.

Bence maliyeye bizzat kendiniz gidin sol kol %8. Demişsiniz büyük ihtimalle oran düşük diye vermiyorlar .rapor ve ehliyetinizle gidin sebebini öğrenin

Acaba sol koldan dolayı mı vermiyorlar. Bizzat Defterdarlıktan sordunuz mu? Sivas'ta sol kol engeline sorun çıkarıyorlar diye biliyorum. ykaya58

zenes
aynen sivas maliyesi ellerde veya kollarda ampute yoksa araç vermiyor diye bayiden duymuştum. kol kısalığı kas zayıflığı elleri açıp kapatmakta zorluk gibi engellere onay çıkmıyormuş malesef.

ehliyet var+ rapor var + maliye onay vermiyo bence oran düşük diye vermiyorlar. % 40 ın altın da ortapedik oranı olana araç almayı zorlaştırıyorlar..

yani heyet raporu olmasa rapor yok diyorlar. ehliyet olmasa ehliyet yok. ikisi de tamam olunca bu sefer yok şöyle yok böyle. ulan bu kadar doktor ve kuruldaki mühendis vs bu kişiye onay veriyor. onların ne dediğinin önemi yok gibi kıytırık iki maliye memurunun insafına kalıyoruz resmen.

Üst Alt