Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol engelliyim, ÖTV'den muaf olabilir miyim?

-Gravity-

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kısa ve net bir sorum olacak.
sol kolum dirsek altından yok. %50 son ölçütlere göre oranım.
H sınıfı ehliyetim var
ÖTV'den muaf olarak araba alamaz mıyım?

Evet alabilirsiniz. H sınıfı ehliyetinizde özel donanımlı ibaresi var ise ve araçınızı özel tertibatlı ruhsat bulundurduğunuzda sorun çıkmaz

trafiğe verdiğim raporda özel tertibatlı yada otomatik vitesli diye yazıyordu.
ama trafikteki memur sadece OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ diye yazdı.
Bu şekilde ötv den muaf şekilde sıfır araç alamıyor muyum?

Sol kolundan sakatlığı olanlar araç alımında herhangi bir vergi avantajından yararlanamazlar.

sayın oturan boğa bununla ilgili varmı bir gelişme, müracatlarda bulunanlar var mı? Bilginiz var mı?

Herhangi bir gelişme de yok, benim açımdan beklenti de.

Murat yanlış bilgi verdiğim içim kusra bakma bir an dalgınlığıma geldi yoksa biliyordum.

Sol kolundan sakatlığı olanlar arac alımında ne gibi avantajlarıvar H sınıfı ehliyet olmak yetmiyor

Yukrıda da yazdığım gibi, sol kolundan sakatlığı olanlar için "araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duymuyorlar" denilerek vergi avantajı sağlanmıyor. Ama sitede sol kolundan sakatlığı bulunup vergi avantajlı araç alan arkadaşımız da var. Nasıl oluyor demeyin, çünkü bilmiyorum :) Tek bildiğim, herkes kafasına göre yorumlayıp işlem yapıyor...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html

Üst Alt