Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol özürlüler de artık H sınıfı ehliyet alabiliyor...

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Abim sol kolu geçirdiği kaza nedeniyle kısmi felç olmuştu. Geçen hafta devlet hastanesinden heyete girdi ve H sınıfı ehliyet alabilir raporu alabildi.

Bu sorunun cevabını çok aramıştım. ancak emsal birisini bulamamıştık. Dileriz başka arkadaşlara yardımcı olur.

Hakan, raporu buraya ekleyebilir misin? Ya da bana bilgi@engelliler.biz adresime gönderirsen, özel alanları kapatıp o şekilde yayınlarım...

Benzer durumda olan kişiler için örnek oluşturur evrak.

rapor:

66058060.jpg

Sağol Hakan. İyi ama nasıl bir özel donanım kullanılacak?
Bence raporda "özel donanım" ibaresinin olması işleri zora sokacaktır...

raporda direksiyondan topuz olması gerekiyor.bunun yanında sinyal kolu sağa alınabilir.neden böyle düşünüyorsun Bülent?

"Özel donanım" dendiği anda "özel donanım olmayan" araçların kullanılması olanaksız hale getiriliyor. Bu bir. İkincisi, raporda "özel donanım" diye yazan kurul, beraberinde nasıl bir özel donanım olacağına dair bilgiyi de açık olarak yazmalıydı. Yazmamakla bu konuyu sürümcemede bırakıyor -ve maalesef göreceksin ki- bu konuda çok başınız ağrıyacak

seni anlıyorum ancak benim raporumdada sadece özel donanımlı ibaresi vardı.Takipçiye sorduğumda ilave gaz pedalı yeterli olur demişti ve bizde sol tarafa ilave gaz pedalı taktırdık bu şekilde trafikde tescil ettirdik.

benim anladığım direksiyondan topuz ve sinyallerin sağa alınması yeterli olur.Bunu yaptığımızda burada paylaşırım.

Arkadasım benımde sol kol ampute bu ilave gaz pedalı nedir bilgin varmı ayrıca İzmir de hangi vergi dairesi bakıyor bu işe İstanbul da 2007 de cıkan yenı bır duzenleme ile bızım durumumuzda olanlara Ötv muafiyeti vermiyorlar eğer sen orada alabılırsen burada biz bilgi verirsen sevınırım umarım ısın dedığın yoldan hallolur:)

bocek43,
ilave gaz pedalının kendim için yaptırmıştım.Benim sağ ayağım polio sekeli.
Ancak yukarıdaki rapor sol kolundan özürlü abim için alındı.Abime uyacak tertibat ise sinyal kollarının yer değiştirmesi ve direksiyona topuz takılması olacak.

Bendekı duzenekte aynı sınyal kolu yerdegisecek fakat 2007 yenı bır duzenleme cıkmıs bızım durumumuzda olanlara ötv muafiteyı verılmıyor bende araştırıyorum eğer abin bu durumda ötv muafiyeti alırsa bende sansımı İzmir de deneyecegım bu yüzden senden bilgi almak istedim gelişmeleri bildirirsen sevinirim tskler:)

nasıl olur heyacanlandım beyler

bu raporu yarın çıkartıp doktor arkadaşıma verecem
benimde sol kolumdan özürüm vardı ve hiç kullanamıyorum sadece sağ kolum normal çalışıyor ve 15 yıldır arac kullanıyorum ehliyetsiz yıllarca uğraştım alamadım umudum o ki ışık belirdi

asıl konuda şuu
% 40-60 arası iki raporum var
h sınıfı ehliyetim yok
sakatlık indiriminden araç almak istiyorum

bu defa diyo maliye %90 rapor getir veya h sınıfı ehliyeti ... diyodu

yarın ola hayır ola

abim için 2.el bir araç aldık .Rapora göre soldaki sinyal kolu sağa alındı ve direksiyona topuz takıldı.Projeyi buna göre çizdirdik.Bugün emniyetden özürlü plakalarını ve ruhsatını alacak.yapılan işlemler kaba taslak;

1-özel donanımlı araç kullanır heyet raporu alındı.(daha önce alınmıştı)
2-özüre ve rapora uygun olarak proje çizildi.(mühendisler uygun tertibat için bilgi veriyorlar)
3-projeye uygun tertibat takıldı
4-vizeye girdi
5-bağlı olunan ilçe emniyet müdürlüğüne başvurulup plaka ve ruhsat değişti.

Dilerim diğer emsal arkadaşlara yardımcı olur.

8 yaşında sol kolumu kaybettim. 25 yaşına geldiğimde bir gazetede hangi engellilerin ehliyet alabileceğine dair bir haber okudum. Çok heyecanlanmıştım, aklımdan bile geçirmediğim birşeydi çünki bu. Ehliyet alamayacağımı sanıyordum ve bu sebepten hiç araştırmamıştım bu konuyu. Hemen internette detaylı bir araştırma içerisine girdim. Şişli Etfal hastanesinden sağlık kurulu raporu alarak bir sürücü kursuna yazıldım ve ehliyetimi aldım. Aynı sene içerisinde Ankara nakilhaneye müracatımı yaptım. Gümrük, plaka, vergi vs işlemlerini bizzat kendim takip ederek, yurt dışından özel tertibatlı bir araç getirttim. Bunların hepsi 6 yıl evvel olup bitti. Yıl şu an 2010 ve benim durumumda olup ehliyet alıp alamama, rapor verilmeme durumu yaşayan arkadaşlar var. Nasıl olurda kanunlar böylesine umarsızca bazı kişilerin iradesine ve insiyatifine bırakılarak keyfiye uygulanır. Bir şey ya olur, ya olmaz. Bazısına olup, bazılarına olmuyorsa bu çok can sıkıcı. Yarın öbürgün aracımı satarsam eğer, yenisini almak için ehliyetim olduğu halde "sen araç kullanamazsın diyip" sağlık kurulu raporu verilmeyeceğine dair içimde derin kuşkular oluştu.

Çok garip bir ülkede yaşıyoruz. Ömrüm boyunca hiç bir an engelli olduğumu hissetmedim, hissettirmedim, ailem ve arkadaşlarımda bunu bana yapmadı. Eminim sizlerde böyle yaşadınız yaşıyorsunuz. Fakat devletim, yüzümüze haykırıyor " sen engellisin. al buda senin önüne koskocaman bir engel, atlada gel " . Her defasında bu engellerin üstünden atlamak zorunda mıyız ? Yaşamı bize dahada zorlaştırmak niye ? Engelli olduğumuzu değil, insan olduğumuzu hissettirin bizlere.

arkadaşlar
15 gün oldu adana devlet hastenesine ehliyet için başvurdum , .......
adana gezmedik beni yönlendirmedikleri hastane kalmadı
şimdi ; .........
15/mart/2010 da balcalıda heyete girecem VEEE
İNANIN UMUDUM HİÇ KALMADI
biliyorum dünyanın sonu değil
ama
trafikten kaça kaça araç kullanmaktan bıktım

işler sıkıydı yazamadım
beni balcalıya sevk eden devlet hastane balcalıdan alınan (h sınıfı ehliyet alır ) kararı için beni tekrar heyete gel gir diyor
şimdi bir korku düştü be adam son karar sende idi niye oraya yolladın ya yok dersen ufffffffff ufff

Abim için tescil ettiğimiz aracın MTV'si sinyal kolunun hareket ettirici tertibat sınıfına girmemesinden dolayı kabul edilmedi.
Yani MTV ödemek zorunda bırakıldı.

Arkadaşlar
sonunda
... Sağdan tertibatlı, otomatik araç. Kullanır rapğoru ...
Aldım
sıra sürucu kursunda temmuzda imtihan
allahım ne olur sonunu hayırlı et

Hayırlı olsun Namık. Peki, "sağdan tertibat" dediği nedir?

hareket etdirici unsur olamaz heralde sinyal çalıştırma silecek gibi fonksiyonlar olmalı
zati trafikci arkadaşalar sadece ehliyete aracın otamatik oluşuna bakıyolarmış
tertibat da araç alışında sadece vergi dair memurunun görmesi için olsa gerek
YA YILLARDIR SAKLANA SAKLARA ARAÇ KULLANDIM.
ŞİMDİ HÜR ŞEKİLDE ANA CADDE DE TRAFİK KURALLARINA UYARAK ARAÇ KULLANMAK
YAA DÜŞÜNCESİ BİLE ÇOK HOŞ VAR YA

vall bu sağdan tertibat muhabbetini bilmiyorum
şu an için sadece ehliyet almak yeter li olacak
sonuş
ilerde olurda sağdan kuman da işi araç alımın da yapılacak
heral de vites(otomatik+tiropton+vb el değmeden çalışan vides kutuları)otomatik yeterli
anahtar çalıştır ma
sağ-sol sinyali
yeter li olmalı
birde arkadaşlar yur dışından araç getirtin bir tanış vesilesi ile
burdaki araçdan %50 karlısın
araban sıfır değil
2008-2009 veya 2006 ama 23.000 km da tertemiz darbesiz ben ce uygun
işler çok zamanım olmuyor yazmaya
herkes ALLAHA emanet olsun

Hayırlı olsun Namık kardeş,
Araç almayıda düşünüyormusun?

Evet talat kardeş
işin ilgin yanı
opel astra ile el sıkışmıştık 2010 modele vede 111 yıl serisine
olmadı
çok üzülüyorum zoruma gidiyor
bir yanda devlet baba al sana sakatlık indirimi diyor bir yan deftarlıkda bir şef bozuntusu memur yok alamazsın diyo ukala ukala
alasın eline kırasaın omiriliğini oturtasın bir köşeye görsün bu ülkede sakat olmayı (tövbe tövbe)

Üst Alt