Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol ve ayaktan engelim var. Daha önce verilmeyen ehliyete yeniden başvursam..?

Faruk33

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
11
Sol kol ve ayaktan engelim var.Geçen yıl Nisan ayında H sınııfı ehliyet için başvurdum hastana'ye ama olumsuz rapor çıktı şimdi H sınıfı ehliyet kaktı bildiğim kadarıyla yeni yönetmeliğe göre bir daha başvursam bana özel tertibatlı ya da otomatik vites araç için ehliyet verirler mi?

Faruk33

Elbette! Ama 3-4 ay bekleyin, hangi donanımın neye karşılık geleceği konusunda il sağlık, TSE ve emniyet fikir sahibi olsun!

Ehliyet

Mersin Toros Devlet Hastanesine özel tertibatli araç için basvurdum ama bazı "cok bilmiş"doktorlar senin engelin hemiplejik serebral sol kolunu kullanamıyorsun diyerek sürücü olamaz raporu verdiler hatta bazılarının yeni yönetmelikten haberi yok bana H sınıfı ehliyet mi alacaksın dediler

Sol kol kısıtlılığı ehliyet alımı

Herkese merhabalar. . %67 serebral palsi tanılı engelli raporum var. 2015 yılı ve 2017 yılı olmak üzere iki defa engelli sağlık kuruluna girdim ehliyet için ama ikisinden de red cevabı aldım bir iki hafta önce bir aile dostumuz benim rahatsızlığımın aynısını yaşayan bir tanıdığının geçen yıl ehliyet aldığını söyledi bununla ilgili 2016 yılında yeni bir ehliyet yasasının çıktığını biliyorum ama 2017 yılında red cevabı aldığımda ehliyet defterini kapatmıştım şimdi bu abi böyle bir haber verince kafam karıştı 4-5 gündür internette araştırmalar yapıyorum ama sağlıklı bilgi elde edemiyorum bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan birisi yardım edebilir mi? Raporum %67 tanı Serebral palsi sol kolumu kullanamıyorum..

Faruk33
Rapor oranınız bir şey ifade etmez.
Sol kolumu kullanamıyorum demişsiniz, bu da tek başına ehliyete engel bir durum değildir.
Ama daha önceki mesajınızda ayakta da engeliniz olduğunu belirtmişsiniz.
Alt ve üst ekstremite ikisinde de hareket kısıtlılığı varsa ehliyet almanız zor.

Ufukalp
Ayağımda kısalık vardı ameliyat ile uzatıldı aksama sekme gibi bir sıkıntım yok sağ ayağıma göre güç kaybı var

Faruk33
Başvurun o zaman, güç kaybının durumuna bakılır, pedal basma yetisi değerlendirilir, ona göre karar verilir herkeste aynı olmaz bu.
Denemekte fayda var.

Teşekkür ederim ilginiz için hayırlı geceler

Merhaba Faruk33 bende serebral palsi hemipleji hastasıyım sol kol sol ayak rapor almayı düşünüyorum %40rapor alabilirmiyim

Merhaba Faruk33 bende ortopedik engelliyim benim ehliyetim var 2015 yılında aldım raporu da 2020 aldım şimdi benim ehliyetim iptal oldu yada yeni ehliyet mi alcam

Ehliyet..

İyi aksamlar herkese. Sol hemipleji tanım var. Geçen hafta ehliyet komisyonuna girmiştim bugün karar sürücü olamaz olarak çıktı. Şimdi pazartesi günü il sağlık müdürlüğüne rapora itiraz edeceğim hakem hastanede de olmazsa idare mahkemesine dava etmeyi düşünüyorum. Benim anlamadığım kolu ampute olan insanlara veriyorlar benim Allaha şükür kolum var sınırlı da olsa... Sormak istediğim hemipleji olup da ehliyet için olumlu karar alan oldu mu? Galiba ortopedik rahatsızlıklar içinde en çok bu hemipleji hastalarını zorluyor doktorlar..

[SIZE=2]Faruk Kardeşim sana bir kişiden bahsedeyim.

2008 senesine kadar çalıştığım işyerinde kulakları çınlasın bir arkadaşım var idi. Bu arkadaşımı elektrik çarpıyor. Çarpınca sol omuzdan giren elektrik sol ayaktan çıkıyor. Arkadaşımın sol kolu omuzdan yok. Protez plastikten bir kol takıyor. Senin ise kolun var. Yetmedi sol ayak parmakları da yok, yani sol ayağının sadece topuk kısmı var.

Bu arkadaşım İstanbul.da iki devlet hastanesine gitti ama ikisi de ehliyet alamayacağını söylemişler. Bana geldi durumu anlattı ve gerekirse on tane hastaneye gideceğini söyledi. Çünkü benzer durumda ehliyet alanları görmüş veya duymuş. Evet bu arkadaşım pes etmedi ve üçüncü bir hastaneye gitti, devlet hastanesi. Süreceği aracın otomatik vitesli araç olması kaydı ile ehliyet raporu aldı bu üçüncü hastaneden, hem de torpilsiz. Akabinde gitti bir de vergisiz sıfır km araç aldı. Ohhh keyif. Yetmedi bir de evlendi, çocukları oldu. Allah uzun ömür versin hepsine.
Ama şimdi bu ehliyet yenileme zulmünde başına neler geldi, kolaylıkla yenileyebildi mi ehliyetini bilmiyorum.
Neticede yılma güzel kardeşim.
Selametle.[/SIZE]

[SIZE=2]Faruk kardeşim. Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim arkadaşım ile az önce telefonda konuşup hem hal hatır sordum ve ehliyet işini halledip halledemediğini öğrenmek istedim.

Ben yanlış hatırlıyormuşum. Arkadaşım elektriğe sağ tarafından yakalanmış yani sağ eli omzundan yok, sert plastikten bir protez kullanıyor. Bir de sağ ayağının parmak kısmı yok, topuk ve biraz fazlası var. Ehliyetini 4 yıl önce yenilemiş. Ama zorluk çıkardılar diyor. Aracı otomatik vites, sol ayak sağlam olduğu için gaz/fren pedallarında bir oynama yapılmış, sağ taraftaki silecek kolu için sol tarafa kol yapılmış. Başka da bir tadilat yokmuş aracında.

Ben İstanbul.daki sakatlar derneğine gittiğimde orada Halis Sayar diye birisi ile tanışmıştım. Bu kişiyi aracına özel tertibat yaptırmak isteyenler İstanbul.da mukim sakatlar tanırlar. Kendisi özel tertibat işi ile uğraşıyor. Arkadaşın aracında da Halis Beyin oğlu İsmail Sayar vasıtası ile ufak tefek tadilatlar yapılmış ve İsmail Sayar bu konuda kendisine çok yardımcı olmuş. ++Halis Bey ile oğlunu tanır mısın?++ diye sorarsan ben kendilerini tanımam, ticari ahlakları nasıldır bilmem, kazıkçı mıdırlar yoksa değil midirler bilmem.

Durum bu.
Selametle.[/SIZE]

Üst Alt