Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolda eğrilik durumu ve kolun 180° açılmaması durumunda ÖTV'siz araç..?

Veli2147

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba küçükken kolumun üstüne düşmüştüm Alçı sonrası sol kol eğri kaldı, tam dönmüyor, 180 derece açılmıyor ve sağ koluma göre 3 4 santim daha kısa böyle bir durumda olup ta muafiyet için başvuran oldu mu acaba, başvursam sonuç ne olur sizce? Şimdiden çok teşekkür ederim

Veli2147 Bu tür durumlarda heyet karar veriyor. Yaşayıp görmeniz gerekir süreci.

Süreç nasıl işliyor ilk başvuruyu nereye yapmam lazım çok bilgim yok da??

Yapmanız gereken iki ayrı başvuru var.
1. Özel tertibatlı araç kullanılır ibareli bir sağlık kurulu raporu almak için hastanenin heyet birimine başvuru yapmak ve heyete girmek. Bu araç alırken kullanacağınız bir rapordur.
2. Ehliyet alımında ise aile hekimine başvurup, uzman doktor sevki talep edeceksiniz. Böylece uzman doktor hastanede muayene ederek ehliyet almanızın uygun olup olmadığını değerlendirecek ve uygun görürse il sağlık müdürlüğüne sevk edecektir.
İl sağlık müdürlüğünden randevu alarak heyete gireceksiniz ve kodların olduğu bir rapor verilecek.
Bununla da ehliyetiniz varsa değişim için, yoksa sıfırdan ehliyet almak için başvuru yapacaksınız.

Tüm işlemlerin neticesinde özel tertibat kullanmanıza gerek görülürse ve buna yönelik kodlar da verilirse araç alımında ÖTV-MTV'den muaf olabileceksiniz. Veli2147

Çok teşekkür ediyorum ilk olarak hangisinden başlamam lazım Peki suralama olarak heyet raporu mu yoksa Aile hekimi mi ??

Veli2147 Fark etmez aslında ama heyetten başlarsanız en azından özel tertibatlı araç kullanır ibaresini verecekler mi görebilirsiniz.

Üst Alt