Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol koldan sakatlığım var. Nasıl bir araç satın alabilirim?

barbarbaron

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol koldan %50 sakat raporum var. özel tertibatlı araç kullabilir roporunu 1 ay önce aldım. H sınıfı ehliyet sahibiyim. bana şu konularda yardımcı olabilir misiniz?

1 .otv indiriminden yararlanıp sıfır araç alabilir miyim? bu roporla firmalara gittim fakat red cevabı aldım. sanırım sağ koldan sorun olunca olabiliyomus. alacagım araba otomatik olmalı ve soldaki aparatlar sağa alınmalı diye biliyorum.

2. eger otv indiriminde sıfırdan yararlanamıyosam 2.el araba alırken ne yapmalıyım?

son olarakta bi araç buldum. 2007 model engelli bi kardeşimize ait.otv indiriminden yararlanılarak sıfır alınmış ve simdi satmak istiyo. yani 2 yl önce alınmıs. ben simdi bu arabayı alırken ötv ödeyecek miyim?

yardımlarınız için cok teşekkür ediyorum şimdiden.

arkadasım bende sen gibi sol dirsekten ampute yüzde 57 engelliyim. birkac yıldır trafikte sorunsuz bir sekilde arac kullanmanın çarelerini arıyorum. nihayet çözüme ulastım . sıfır aracta vergi muafiyetinden yaralanmak için araç firmalarına gittim hepsinde red cavabı aldım. h sınıfı ehliyetim var devlet hastanesinden tam tesekküllü hastane raporu aldım ötv den yararlanmak için oda olmadı. bu raporla vergi dairesine gittim ordaki arkadaslar bu rapor ile kdv indiriminden yaralanamıyacagımı ancak 2, el yada sıfır otomatik vites 1 aracla trafige cıkabilicegimi söylediler. bu durumda en yakın emniyet müdürlügüne ugradım bu konuda arkaslardan bilgi aldım . sol kolun kullandıgı araçtaki donanımlar ( sinyal silecek vs ) yardımcı aparatla sag tarafa alınması gerektigini söylediler .bunu için araca proje cizdirmek gereklimi tam olarak bilmiyorum ama bu seklilde sorunu çözmüs oluyoruz ..

Şimdi geç olmadıysa eğer cevap vermek istiyorum.

Arkadaşlar engelli araçlarında yurtiçinden alım ve yurtdışından ithal etmenin uygulaması farklıdır. yurtiçinden alımlarda özel tertibatın araçta hareket ettirici bir tertibat olmasını gerektiriyor, bu sebeple yurtiçinden alınacak araçta direksiyon topuzu, silecek kolu taşıma, hareket ettirici tertibat olarak kabul edilmiyor, hareket ettirici tertibatta gaz fren vites aparatlarını kabul ediyorlar.
Ancak yurtdışından ithal edilen eng araçlarında gümrük mevzuatı uygulandığı için sol kol dirsekaltı amp olan kişiler(benim gibi) soldaki sinyali sağ tarafa uzattığında bu özel tertibat olarak kabul ediliyor,

şimdi siz yurtdışından 3 yaşından büyük olmamak kaydıyla araç getirebilirsiniz tabii aracınızı 10 yıl sonunda engelsiz birine satabileceksiniz çünki ancak o süre sonunda vergilerden muaf olacaksınız
bunu da gözönüne alın.

Üst Alt