Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum ampute. Ehliyet raporunu değiştirirken sorun yaşar mıyım?

bimci

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar benim de sol kol omuzdan ampute ve 7 sene önce "Direksiyondan topuzlu otomatik vitesli araç kullanır " şeklindeki raporuma istinaden ehliyet alarak 2014 yılından beri araç kullanıyorum. Çok şükür en küçük bir kaza bile yapmadım. Ancak 2022 yılına kadar benimde ehliyetimi değiştirmem gerekecek. Özellikle Denizli' deki arkadaşların rapor alma konusundaki durumlarını okuyunca hem onların açısından üzüldüm hemde kendi açımdan endişe etmeye başladım.Bende rapor almak için müracaat ettiğimde eski raporumun artı bir faydası olur mu ?
Ayrıca X ilindeki doktor olmaz derken Y ilindeki doktorun aynı kişiye olur demesi ne büyük bir saçmalık. Bu yönetmeliği hazırlayan Ankara' daki beyler niye bizleri Devlet hastanesindeki doktorların insafına bırakıyorlar. Ankara daki Her türlü hastalığın uzmanlarına baş vurarak hazırladıkları genelgeye net bir şekilde şu durumda olanlar ehliyet alır ; şu durumda olanlar alamaz diyerek belirtseler tüm Türkiye' de bir yeknesaklık sağlansa daha iyi olmaz mı ?

bimci
inanın cimer e yaza yaza bir hal oldum ,,,,ortak cevapları doktorların karar ve yetkisindedir dediler.aynen bende şimdi raporumu artırmak için uğraşacağım ama hangi hastaneye gideceğim? 3 farklı memur ile görüştüm üçü de yanlış bilgi verip beni yolladı.Böyle saçmalık olur mu? bugün youtube de gmrdüm heyet raporu alırnırken odaya içeri bile sokmamışlar muayene etmediler diye yazmış.Bu nasıl oluyor aklım almadı.Korona desek bari odaya alın şikayeti sorun varsa belge rapor bakın da uzakta dursun yaklaşmasın yani...ben çok yoruldum başlamadan ..ama size ortopedik engeliniz '0 bile çıksa öTV siz araç alabiliyorsunuz diye biliyorum.Ehliyet konsuunda bilgim yok .Arkadaşım eskiden %40 çouck felci sonrası ayakta kısalık vardı , sonra rapor verildi %20 ama ortopedik yazılınca ötv siz araç almıştı.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Şimdiden moralim bozulmaya başladı...

Benimde aynı şekilde otomatik vites araç kullanır diye önceden aldığım h tipi ehliyetim var. Mecburen yeni yasaya göre yeniden ehliyet almak gerekiyor.Ne yapacağımı bilimiyorum.Eski sağlık raporu ve ehliyetimin yenisini alırken bir etkisi olur mu ?..

bimci
normalde ehliyet alabilmeniz lazım ama bazı kurullar üst ekstremitelerden birisi dirsek üstünden veya omuzdan ampute olması durumunda sürücü olamaz raporu vermekte. şehrinizdeki benzer vakaları araştırın kurulun ne yönde karar verdiğini öğrenin. olumsuz rapor çıkıyrsa başka şehirlerden almaya çalışın. yeni tip ehliyet alırken kurul kaç yıllık sürücü olduğunuza aracınız ar mı yok onlara bakmıyor malesef

Daha önceden alınmış ehliyetlerin yeni uygulamadan muaf tutulması

Arkadaşlar formlardan okuduklarıma göre daha önceden sürücü belgesi almış arkadaşlarımızın (bende dahil ) ehliyet değişimi esnasında ehliyet haklarını kaybetmek endişesi taşıdıklarını görüyorum. Hatta bazı arkadaşlarımızın sürücü belgelerinin iptal edildiğini okudum.
Ben diyorum ki gelin hep beraber cimer ve ilgili bakanlıklara" 1 -Elimizdeki ehliyetlerin yenilenmeden muaf tutulması ve mevcut ehLiyet haklarımızın korunması 2- veya sağlık raporu alma konusunda kuralların biraz yumuşatılarak doktorların insafına bırakmamaları " konusunda mesajlar çekelim veya üyesi olduğumuz
dernekler yoluyla kamu oyu oluşturmaya çalışalım. Sanırım toplu hareket edebilirsek sonuç alabilirız.
Selamlar

Sol el konjenital yokluk var bende ehliyetimi Mayıs ayında yeniletmek için başvurdum önce aile hekimine ordan ilçe hastanesine ordan il sağlık müdürlüğüne orda sürücü olamaz raporu verdiler itiraz ettim Denizli il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler onlarda sürücü olmaz raporu verdiler olan ehliyetim de gitti dava açmayı düşünüyorum

Doktor kararı yeterlimi

Arkadaşlar görüştüğüm bir yetkili " Eğer hastanedeki uzman doktor rapora (Sürücü olur ) kısmını işaretlerse komisyona gitmeden direkt nüfus idaresine gidip ehliyetini değiştirebilirsin. Ancak ( komisyona sevk ) bölümünü işaretlerse komisyona girmek zorunda olduğumu belirtti. Allah aşkına bu işi iyi bilen veya bu şekilde ehliyetini değiştiren birisi varsa cevap versin. Bu işin doğrusu nedir.?

Dr tek başına karar veremediği zaman komisyon a sevk edebiliyor sürücü olamaz raporu verseydi çok uğraşacaksın karar Dr larda

Üst Alt