Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum ampute. Otomatik vitesli araç kullanıyorum. Ben arabadayken aracımı başkası

nuwanda

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bu gece yaşadığım problem üzerine internette araştırma yaparken sitenizle tanışma şansım oldu. Konumla alakalı pek çok forumunuzu okudum, bilgilendim ve kafamda pek çok soru işareti oldu. Çünki benimle aynı durumda H sınıfı ehliyet alan alamayan, vergi indirimi alan almıyan, değişen kanunlar vs. kafam allak bullak oldu. H sınıfı ehliyet almış ve MTV vergi indiriminden faydalanmış şanslı bir engelli olduğum düşündüm.

Sorumu gelirsek eğer. Bugün, eşim baldızım ve bacanağım, engelli aracımla, bir geziye çıktık. Sabah giderken aracı ben kullandım fakat yaklaşık 250 km olan geri dönüş yolunda, dünden kalan işsel yorgunluğumun ve uykusuzluğumun sonucu kendimi iyi hissetmedim ve yarı yolda aracı bacanağımın kullanmasını istedim.
Şans bu ya ilk defa otoban çıkışında polis durdurdu. Aracı benim kullanmadığım için hakkımızda yasal işlem yapacağını söyledi. Yorgun olduğumu ve yarı yolda direksiyon değiştiğimizi söyledim fakat ruhsatta "araç sahibinden başkası aracı kullanamaz" ibaresi olduğunu ve bu kuralı ihlal ettiğimizi söyledi. Bunu keyfiyetten yapmadığımızı, aracın içinde benim de olduğumu, şahsıma ait aracı başkasının kullanımına uygunsuz olarak devretmediğimi sadece trafik güvenliği ve kendi güvenliğimiz açısından bunu yaptığımızı söylesem de hiç umursamadı.
B sınıfı ehliyeti olan bacanağım hakkında " yetersiz ehliyetle araç kullanmak" suçuyla mahkemeye çıkacağını söyledi tutanak hazırladı. Cuma günü mahkemeye çıkacak benim bacanak. Tek suçu sadece benim yorgun olmam ve direksiyonu ona vermiş olmam :mad: .
Böyle bir olay yaşamış arkadaşımız var mı aranızda ? Sonuç olarak nasıl bir cezaya uğranıyor? Ceza sadece aracı kullanan bacanağıma mı kesilecek yoksa aracı 2. bir kişinin kullanımına verdiğim için bana da yansıyacak mı?
Tutanağı hazırlayan memura bunu sordum seninle ilgili bir olay değil bu dedi aracı kullanan için dedi. Bacanağın cezası neyse ben ödiycem zaten, fakat 2 tarafa da bir ceza olur mu bunu merak ediyorum.

Aracın içinde benim de olmama rağmen, sadece otomatik vites donanımı olan bir aracı B sınıfı ehliyeti olan başka bir akrabamın kullanamıyor olması çok sinir bozucu. Tut ki gittiğim yerde hastalandım, rahatsızlandım, araçla geri dönemiycez. Çok güzel başlayan ve aynı güzellikle devam eden sevgililer gününü, böyle bir kötü sonla bize zehir eden tüm emeği geçenlere sizin aracılığınızla sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum !!!

Gün içerisinde pek çok kez foruma baktım fakat her hangi bir cevap vermemiş hiç kimse. Belki görmediler , belkide aynı sorunu kimse yaşamadı gerçekte. Bilgilendirme ve örnek olması açısından cuma günü olayın sonucunu bu foruma yazacağım.

Geçmiş olsun!

Aracınızda herhangi bir özel donanım var mı? Plakada sakat damgası var mı?

Sadece aracı kullanan kişiye ceza yazılırsa, öpüp başınıza koyun. :) Doğrusu memur "yetkisiz araç kullanmaktan" demiş cezayı ama, bu saçma.. Zira B sınıfı sürücü belgesi ile otomatik vitesli araç kullanmaktan daha doğru ne olabilir ki? :)

Evet özel tetibatlı , sakat damgalı plaka var. Yurt dışından bedelsiz ithalattan faydalanıp getirmiştim. Gerçi artık faydalanmıyormuş sol kol sorunu olanlar sanırım.

Polisin yaptığı uygulamanın doğruluğu benimde kafamı karıştırdığı için sizlere sorma ihtiyacı hissettim. Misal, B sınıfı ehliyetle tır kullanmak "yetersiz ehliyet suçu" olabilir. Fakat bizim yaşadığımız olayı bu kapsamda değerlendirmesi garibime gitti. Keza aracı kullanan kişi bunun suç olduğunu bilmeyebilir. Sonuçta "otomatik vitesli " normal bir araba kulanıyor, tır yada motorsiklet değil. Cuma günü bacanağı mahkemeye bekliyorlar. Polis, "seninle ilgisi yok sadece aracı kullanan kişiyle ilgili bu konu" dedi fakat yinede cuma günü bende gidicem mahkemeye. Bu işin mahkeme boyutu olduğuna göre : "kendimizi savunma hakkımız var" şeklinde iyi niyetle düşünmek istiyorum. Hayırlısı artık...

bir sürücünün aralıksız 5 saatten fazla araç kullanmasının yasak oldugunu düşünürsek uzun yolda şöför degiştirmek mecburi oluyor aynı durum beniim başıma geldi fakat bolis insan evladıydı hoşgördü bence görmelidir de
olursan ol arkadaş önce insan olacaksın ortada bir istismar yoksa insanlıgın gereği neyse onu yapacaksın
millet marsla ugraşırken biz bu ülkede nelerle ugraşıyoruz yazık tek kelimeyle yazık.

nuwanda aracımda sahibinden başkası kullanamaz diye yazıyor.eminim senin ruhsatındada böyle bir ibare var.Bunları başından biliyor olman gerek.

deli yürek;
Kanunlar kötü bize yaramıyor ve fayda sağlamıyor diye kendi kanunlarımızı yaparsak iş çığrından çıkar.
Bizim bunu yargıya taşıyıp kanuni yoldan çözüm bulma dışında başka yapacağımız bir yol olamaz.
Görevliler yeri gelince insiyatif kullanıyorlar bunları duyuyoruz.Ancak yapmadılarmı ağzımıza her gelen kötü şeyi ülkemizin güvenlik güçlerine yapıştırıyoruz.

Sana kanun çerçevesinde ceza kesen memur kötü,kesmeyen iyi olmamalı.Kendimize ayrımcılık istiyoruz.

herşey kanun demek degildir kanunlar istismarları engellemek için konur ortada bir istismar yoksa insiyatif kullanılmalı haklılık payınız var ama insanlık diye bişeyde var..

Merhaba bende aynı durumdayım ve bu konunun davalık olması gerektiğini düşünüyorum.ben evli bir bayanım ve arabayı eşim kullanamıyor ne kadar saçma bir eve iki arabamı alalım yani. üstelik hamileyken eşim kullandı mecburen yakalansak aynı durumdaydık heralde.

Geçmiş olsun umarım insaflı bir hakime denk gelirsiniz

Bugün bacanağı yalnız bırakmadım bende gittim. polis cuma günü buraya gelin, bir polis nezaretinde sizi mahkemeye göndericez demişti. otoban karakoluna gittik ve bacanak çevirme gecesi kesilen tutanağı verdi memura. Memurda " sizin mahkemeyi salı günü yapmışlar, ceza adrese gelir, gidebilirsiniz dedi." Sadece bunu duymak için bir dünya yol yaptık bugün. Bacanak " yetersiz ehliyetle araç kullanmak" suçundan cezayı yedi sanırım. Sonucu gelince görcez. Mahkeme falan yalan oldu :confused: 700 lira civarı bir ceza gelecek tahminim. Araç ithal ederken ödemediğim 3 kuruş vergide böyle böyle geri alıncak sanırım.

Üst Alt