Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum Brakial Plexus felci. Askerlikten muaf olur muyum?

ertan35

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
sol kolumda brakial plexus felci var yüzde 45 raporum var askerlik durumum ne olur bilen yada bu durumda olan varmı?

teşekkürler.

bir de şu an öğrenciyim,öğrencilikten dolayı tecil oluyor 93lüyüm şimdi muayeneye gidebilir miyim ?

Muayene olabilmen için bildiğim kadarıyla tecilin bitmesi gerekiyor...

Tecili bozdurup muayeneye girebilir ve muaf olabilirsin. Ya da öğrencilik tecilin bitince işlemleir yaparsın. Nasıl istersen

Bugün askerlik şubesine gidip muaf olmakla ilgili bilgi almak istedim şuanda bende öğrenciyim ve dediğiniz gibi bilgi verdiler fakat benim merak ettiğim benim engel oranım % 29 gerçi itiraz edicem ama muaf olmak için % 40 ve üstü mü olması gerekiyor bu konu hakkında bir bilginiz varsa öğrenmek isterim şimdiden teşekkürler

Aaskerlik işlemlerinde oranın bir önemi yok.

Arkadaslar sol kolumda %31 oraninda brekiyal pleksus var.
1-Askerlikten muaf olurmuyum?
2-Askeri hastanede yeniden heyet karsisinami cikicam?
Simdiden tesekkur ederim cevaplarinizi bekliyorum

İlla ki sen de muaf olursun sirwinston.

Evet, elindeki raporu dikkate alınmaz, askeri hastanenin yapacağı tetkike göre karar verilir. Ve evet, heyete çıkarsın.

Dediğiniz gibi elimdeki rapor dikkate alınmadı tekrar emg testi yapıp kurul karşısına çıkarıldım ve muaf oldum

ben henuz rapor alamadim pazartesi alcam.. askerlik konusunu ogrenirseniz haberleselim.543 819 9778. adim mustafa

kardeşim bana ulaşabilir misin 543 819 9778

yuzdesi belli degil ama sag kol brakial pleksus var bendede dogustan. 2000 de ameliyat oldum. 27 yasndayim. 2 gun sonra heyete gircem. muhtemel yuzde 30 verilcek. muaf olur muyum? bi heyet raporu kac ay gecerlidir? birde sifir araba ötv iş nasil oluyo.tesekkur ederim. numsrsm 543 819 9778

@mmeliye63

Üzerinden epey geçmiş ama bundan sonraki merak eden arkadaşlar içinde yazmak istedim

öncelikle askeri şubede rahatsızlığını açık bir şekilde söyleyinki sizi ona göre yönlendiriyolar askeri hastanede de aynı şekilde rahatsızlığınızı hareket kısıtlığı vs dile getirin sizi emg testine sokacaklardır öncelikle ardından doktor sizi heyete yönlendiriyor sonuca göre heyete giriyorsunuz ve muaf oluyorsunuz(sağ kolsa %99 zaten)

Heyet raporu geçerlilik süresi eğer belli aralıklarla kontrol edilmesi gereken bir rahatsızlığınız yoksa genelde hayat boyu geçerli rapor veriyorlar.Araba kısmında da vergi indirimi için tekrar heyete giriyorsun ama %30 verilicekse engelli sayılmadığından böyle bir hak talep edemiyorsun malesef

smlrkc işlemler dedigin gibi oldu ama şoyle birsey soyleyim. Ben sağlık memuruyum benim yerimde başka biri olsaydi belkide vermiceklerdi muafiyeti çünku onlarsa bilmiyorlar kitabi acip yonetmelikte varmi bilemiyorum diyorlar. ben kendim acikladim noroloji uzmanina. vel hasıl islerimi hallettim cok şukür. herhangi bir yuzde verilmedi bana engel yüzdesi olarak. ben araç alma hakkına sahip miyim sizce ?

Üst Alt