Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum brekial pleksus. Vergi dairesi ÖTV ve MTV istisnası uygulamıyor!?

ozlemays

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benimde sol kolum brekial pleksus. 2011 yılında devlet hastanesinden %45 engelli raporu almıştım fakat raporda özel tertibatlı araç kullanabilir kısmı ve h sınıfı ehliyet alabilir kısmı hayır, vergi indiriminden yararlanma evet olarak işaretlenmiş.

Bu raporun haricinde 2013 yılında özel hastaneden aldığım raporla H sınıfı otomotik vitesli araç kullanabilir şeklinde ehliyet almıştım. Ötvsiz ve mtvsiz otomotik vitesli araç almak istiyorum fakat vergi dairesi raporumu onaylamıyor. Daha önce sol kolla ilgili başkalarının almış olduğu özelgeler olmasına rağmen.

Vergi dairesi araca aparat takılması gerektiğini fakat aparatlı alabilmem için de ehliyetimi de yenilemem gerektiğini söylüyor. Çünkü ehliyetimde otomotik vitesli araç kullanabilir yazıyor. Aracın tüm ücretini de ödedik vergi dairesi bayiye ön onay verdi diye sadece teslimat yapılmasını bekliyorum.

Bununla ilgili en kısa yoldan ne yapabilirim. Devlet hastanesinden yeni rapor çıkartsam ötvsiz mtvsiz özel tertibatlı araca gerek yoktur şeklinde kabul olur mu acaba. Yardımlarınızı rica ederim.

ozlemays

Sol kol kısıtlılığında araç alımında vergi indirimi en zor konu. Hatta sol kol kısıtlılığında ehliyet vermeyen densiz hastaneler bile var!

Ben olsam bu konular oturmadan araç alımında vergi avantajının peşinden koşmam. Evdeki bulgurdan olmak var.

Sol kolunda brakial pleksus rahatsızlığı olup araba alanlar

Benimde sol kolumda brakial pleksus rahatsızlığım var. Zamanında b ehliyeti aldım şimdi yeni bir araç alacağım için h çevirecem.

Sormak istediğim bir konu var, özel tertibata gerek olmadan otomatık vites alınabilir mi?

Forum da okuduğum birkaç mesajda özel tertibat taktırmadan mtv ödenebilir mi?*

Sol kol icin tertibat olursa aile bireyleri aracı kullanabiliyor mu?

Uskudar_34

Hayır donanım olmadan mtv muafiyeti olamaz. Bunun tek istisnası sol alt ekstremite kısıtlılığıdır (bunun mantıklı bir yanı yok ama maalesef maliye uygulaması bu şekilde)

Üst Alt