Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum dirsek altı ampute. H sınıfı sürücü belgesiyle ÖTV'siz araç..?

fikreta

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba hayırlı akşamlar,
Benim sol bileğim dirsekle bilek arası yok,daha önceden olan C sınıfı ehliyetimi raporaldım %56 h sınıfı ehliyete çevirdim.bu şekilde ÖTV den yararlanabilirmiyim?

Tşk.
fikret-akturk@hotmail.com

merhaba,
aldığınız rapordaki ifadeleri net olarak belirtirmisiniz?=
örneğin.%56 iş gücü kaybı ve sağ veya sol üst ekstremiteyi kullandırmayı gerektirmeyen özel tertibatlı araç kullanabilir ifadeleri mevcutmudur

Merhabalar,
Öncelikle herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.Ayrıca verdiğiniz cevaplar için tşk.ederim.raporumda sadece özel tertibatlı araç kullanabşilir ibaresi yazılı.

Özel donanım ibarei olması çok kötü. Çünkü bu ibare varken hem kullanımda büyük kısıtlama söz konusu hem de araç alımında hiç bir avantaj yok.

Bence "otomatik vitesli, direksiyonunda topuz bulunan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli yeni bir rapor alın ve bu raporu trafik müdürlüğne götürüp dosyanıza işletin. Böylece otomatik vitese sahip tüm araçları -sadce direksiyona topuz takmak suretiyle- kullanabilir hale gelirsiniz.

Oturan boğa benim rapordada H sınıfı ehliyet alabilir Özel tertibatlı araç kullanabilir Vergi İndiriminden yararlanabilir yazıyor?
Otomatik vites araçı kullanabiliyorum zaten sol taraftaki sinyal kolunu sağa aldıracağım tamam
Şimdi araç kendi adıma normal plaka şuan tertibatlı yazıyor raporda ama ne gibi tertibat takılacakki sinyali aldırsam direksiyonada topuz taktırsam yeterli değilmi ve araç normal plakalı otomatik vites araç hiç engelli plakası yapmasam bu şekil kullanamazmıyım çünkü bir sürü masraf ve plakada işaret olcak sonuçta otomatik vites olması yetiyor..

Sol kol dirsekten ampute olanlar araç kullanmak için hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymazlar. Onların sürücü belgelerinde de "özel donanım" ibaresi bulunmamalı. Otomatik vitese sahip tüm araçları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ne plakada damga şartı var ne de bir özel donanım...

Yani Ferhat, bence yapman gereken şey "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almak ve bu raporu trafik müdürlüğüne götürerek sürücü belgene işletmek. O zaman otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsin.

Not: Lütfen katılın: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ulunup-surucu-belgesi-ve-arac-icin-rapor.html

herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. bende sol kol dirsekten amputeyim. h sınıfı ehliyetim var. sıfır araç alıp vergi muafiyetinden yararlanmak için devlet hastanesine rapor için başvuruda bulundum. verdikleri raporda indirimden yararlanamacagım yazıyor. özel tertibatlı arac kullanabilir bölümünde= degerlendirilmedi, yazıyor . bende gittim 0 km sıfır otomatik vites araç aldım. ehliyetimdede herhangibir ibraz var tertibatlı arac kullanabilir yada özel donanımla arac kullanabilir diye. benim şimdi aracımda herhangibir donanım yaptırtmam gereklimi plakamı engelli aracı için degistirmem gerreklimi bukonuda yardımc olacak arkadaslara simdiden tesekkürler

yigitim07, sürücü belgesi için aldığın raporda nasıl bir ibare vardı?

Abi çok güzel diyorsun ama hatırlarsan otomatik vites rapor alayım derken ehliyeti iptal ettirdik yeni açtırmışken bi daha uğraşmakmı aslaa zaten vermiyo sorun çıkartıyolar bu halde ne gerekiyorsa yapar binerim ama bu halde imkan varsa binmek için bu şekil binerim. tekrar rapor almakmı ehliyet için kanun değişmeden aslaa helede kayseriden.

yaklaşık 10 yıldı oldu raporu aldıgım zaman. tam olarak hatırlayamıyorum. sürücü kursumuzdan en kısa zamanda temin edicem

otomobil kullanımı ve ötv durumu hak.

Merhaba Oturan Boğa,

Ben yeni rapor aldım,rapor şöyle;

Sol üst ekstremite ön kol seviyesinden ampute,protez kullanıyor.Hasta özel tertibatlı araç kullanabilir(H sınıfı ehliyeti var).Sol kolunu kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma ve otomatik vitese sahip otomobil kullanır.
Rapor oranım:%56
Ağır özürlü:Evet
Sürekli:Evet

ibaresi yazıyor.
Bu raporuma göre ÖTV den yararlanamadım.Bu raporumla 2.el otomotik vites alıp direksiyona topuz taktırsam ve silecekleri sağa aldırsam hiç bir yere müracaat yapmadan araç kullanabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Soldaki kolları sağa aldırdığınızda özellikle otomatik vitese sahip araçları kullanabilirsiniz. Topuz da bulundu mu tamamdır...

vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim, kib hoşcakalın

Bülent bey,
Emniyet müdürlüğünde dosyama işletmem gerekir mi ? bir de yıllık 2 defa ödenen vergiden yararlanabilir miyim ? teşekkürler i.çalışmalar

Üst Alt