Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum dirsek altı ampute. Nihayet H ehliyetime kavuştum!

WHİTEKİLL

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirdim Ve allaha şükür çok fazla sıkıntıyla karşılaşmadım, tabiki bundada bu forumda okuduklarımın çok faydası oldu. Sevgili Bülent Bey ve forumdaki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Öncelikle Aralık ayında Hastahaneye başvurdum rapor için ve bana 2 ay sonrasına şubat 7 ye gün verdiler.
şubat 7 de heyete girdim ve 15 gün sonra raporumu aldım.
Daha sonra kurs arama derdine düştüm . Kimisi vermediklerini söyledi, kimisi veriyoruz ama aracımız yok kendiniz getirin dedi :), Sonunda birtane kursla anlaştım 400 tl kurs parası, 55 tlde sınav harcı istediler.
Ve nihayetinde sınava girdim Sınavdan geçtim , dosyamı aldım.
Vergi dairesine 96,50 tl yatırdım, Trafik tescilde de ehliyet için 87.50 istediler.
Yani toplamda B den H ye geçiş bana yuvarlak hesap resimler dahil 650 liraya maloldu..

l55A2Ww.jpg

EppQleJ.jpg

Şu andan sonra ben bütün otomatik vitesli araçları kullanabilecekmiyim.
Özürüm sol koldan ama güdük uzun olduğu için sinyalleri rahat kullanabiliyorum.
illaki tertibat yaptırmam gereklimi?

Hayırlı OLsun ... Acaba HAstalıgınızla ve Rapor oranınızla ılıgılı bana bılgı verırımısınız??

Teşekkür ederim...
Benim özürüm solkol dirsek altı ampute, rapor oranım % 56

2zrr9.jpg

2zr49.jpg

anladım .. ya ben oncelerı bılgısızdım bu konularda yuzde 40 ve uzerı ozurlerde OTV ınıdırmı oluyor dıye bılıyordum lakın ortopedık engellı olmak lazımmıs yanı senın gıbı el kol dırsek ya da ayak vb gibi bende bılmıyordum ... 4-5 ay once burda kursa yazıldım dedım bole bole ben rahatsızım yemek yıyemıorum mıdeden beslenıyorum yuzde 50 ozur ve yuzde 8 de ısıtme kaybı var dedım ... dedıler raporu getır falan sen dedıler normla vatandas degılsın H sınıfı alacaksın yanı hasta oldugun ıcın ve sonradan da OTV den faydalancaksın dedıler.. neyse sınavları gectım trafık ve ılk yardım sadece MOTOR yoktu .. sonra DIreksıyondan 95 aldım Moralım Super ... sonra kurs msj attı dosyayı alın dıye gıttım borcumu odedım komple sonra 96,35 TL harcı odedım gıttım emnıyete EHLIYETI Almaya dedıler PARMAK IZI Eksık .. neyse sonra onu aldım kursun sahıbı emnıyettekılerı ıyı tanıdıgı ıcın senın gelmene gerek yok yok dedı rahatsız oldugun ıcın neyse 88 TL ehlıyet parasını verdım kursa gıttım eve .. sonra ertesı gun aradılar saglık raporunda H SINIFI OZEL TERTIBATLI ARAC KULLANABILIR yazcakmıs .. dedım bu ne demek arastırdım dedıler H sınıfı ıcın ozel tertıbat gereklı ya da yuzde 90 ustu olursa ... raporu da bana kurs hemen ısı halledelım dıye o zman aıle hekımınden al dedı H sınıfı arac kullanabılır dıye .. bende aıle hekımınden aldım dedım hocam bole bole o da tam aslında prosedür u bılmıyordu ama yazdırdı kagıdı verdı dosyaya koyduk tamam dedıler kurstan ... asıl sorun emnıyette OZEL TERTIBATLI ve ya OT.VITESLI ARAC KULLANIR yazması lazım .. gıttım bı doktora sen H Alamassın dedı fızıksel engelın yok dedı kurs dıyo olmaz ole sey emnıyettde saglık raporu yazısını beklıyo ozel tertıbatlı kullanır dıye kaldım arada ... bu bence tamamen kursun bılgısızlıgı hadı ben bılmıyorum ısın ıncelıklerını onlarda bılmıyorlar bı dunya masraf ettım her yseyı odedım ehlıyet parasına kadar ama 10 gundur bıse ypaamıyorum ne yapmalıyım acaba HAsateneye gıdıp derdımı anlatsam belkı rapora yazarlar H SINIFI OTO. VITESLI dıye Aynı senınkı gıbı ya da bılmıyorum neaapcam moralım SIFIR .. bır suru hayalım vardı :(:(:(:(

ya arkadaşım bende birşey sorucam bendede h ehliyet var sadece özel tertibatlı otomobil yazıyor senin o.vites lens yazan yere. Manuel araba kullanabilir miyim demek oluyor bu ?

FURKAN_81;

Dostum merak etme ortopedik engelli olmakta yetmiyor benim sahip olduğum özüre ampute deniyor ve sol kolumda 3 parmak yok ve diğerleri ise gelişmemiş durumda ama gene araba alırken normal prosedür neyse onu uyguluyor yahu kardeşim ben zorundamıyım otomatik almaya sen beni zorluyorsun sadece otomatik kullanabilirsin diye e ozaman neden birde ötv ödetiyorsun 3 sene önce heves etmiştim almaya durum hala aynı

Hepinize teşekkür ederim..

FURKAN_81;
Sanırım sen hatayı en başında yapmışsın.. keşke raporu kursa yazılmadan önce alsaydın.. Ve bana kalırsa senin h sınıfı ehliyetye bile ihtiyacın yok, Tertibat gerektiren bir durumunda yok. Sanırım işitme durumunda ağır değil.. Keşke B ehliyet raporu alsaydın
Ortopedik engelli olmama rağmen ben bile yararlanamıyorum ÖTV den.

cevdet.ozcubukcu ,
Sanırım manuel kullana bilirsin ama tertibat olmak şartı ile. özür durumuna göre bir tertibat taktırman gerekecektir..

Üst Alt