Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum felç. Hangi araçları kullanabilirim, vergisiz araç alabilir miyim?

drahnali74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bende sol kolumda felc var kolumu kaldıramıyorum. yanı h sınıfı ehlıyet aldım ve benım ehlıyetımde hiç bir şey yazmıyor ben otomatık vites de normal bır vites de sürüyorum ama ben otomatıklerın hepsını surebılır raporu alabılır mıyım nasıl olucak bıde yurt dısından ıthal edebilirmiyim veya sıfır alırken indirim hak kazanabilirmiyim bunarın cevaplarını yazarsanaız sevinirim iyi çalışmalar.

H sınıfı ehliyet için aldığın raporda tam olarak nasıl bir ibare vardı? O ibare hangi özelliklere sahip araçları kullanabileceğin konusunda bağlayıcıdır.

Vergi muafiyetli otomobil almak için araçta özel donanım olması şart. Aksi halde mümkün değil.

"Sol üst ekstremiteyi kullandırmayı gerektirmeyecek özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli sağlık raporu alırsan, arac silecek kontrolu ayağa olacak şekilde donanım taktırırsan, direksiyonunda topuz bulunan otomatik vitesli otomobili ÖTV muafiyetli olarak satın alabilirsin; ve bu şekilde tescil edilmiş araç için MTV muafiyetinden de yararlanabilirsin.

Üst Alt