Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum ve bacağım felçli. Tek kolunu kullananlar için ev ürünleri var mı?

ada_34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar talihsiz bir kaza sonucu sol tarafım sol kol sol el sol ayağım felç oldu. yürüyebiliyorum sol kolumu sol elimi kullanamıyorum kendime kendi kendime yetecek bir ev ortamı kurmak istiyorum bütün işlerimi sağ elimle kendi kendime yapabiliyorum ama ev araç gereclerinde biz engellilere göre araç gerecler varmı mesela ekmeği ve ya da domatesi dilmleyebilmeme yardımcı aparat varmıdır.buna benzer araç gerecler nerden bulunur mesela sağ el tırnaklarımı kendi başıma nasıl kese bilirim bunun için özel bir tırnak kesme makinası varmıdır. internete aradım ama bulamadım yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdide teşekürler

ada 34
geçmiş olsun.
ben tırnaklarımı kestikten sonra piyasada bulunan tahta zımparalamaya yarayan sert zımpara ile tırnaklarımı düzeltiyorum.
sana önerebileceğim hırdavatçılardan bu zımparadan bulabilirsin.buzımparayı bir tahtaya yapıştır.ve tırnaklarını bu zımparanın kenarına
sürterek sadece tırnaklarını sürterek tırnaklarını kısaltabilirsin.
tırnak kesme makinası olacağını pek zannetmiyom.çünki makinada zımpara olması gerekecektir makina hızla döndüğünde zımpara deriyede
zarar verecektir.en iyisi ağaç zımparasını tahtaya yapıştır.yavaş yavaş zımparanın kenarına tırnağını sürterek kısalt.
tırnağını zımparanın ortasına sürtersen parmakucunun deriside zarar görür.
sözünü ettiğim zımpara zımpara makinalarına takılan zımparadır.

Tek elle kullanılabilecek ekmek dilimleme makinaları var. Ama sanayi makinası tarzında.. Ben biraz daha küçüğünü buldum araştırırken bence süper.. Her çeşit ekmeği rahatlıkla ince ince dilimliyor..:) Burada: SET ÜSTÜ EKMEK DİLİMLEME MAKİNASI - Dailymotion videosu

Ben bayıldım bu ekmek dilimleme makinasına..:)
Mutfak için o çok bilinen markaların tam takım mutfak robotlarıda çok işine yarar.. Dilimleme, doğrama,rendeleme vs. aparatları oluyor da asıl sorun, mesela patates, havuç, soğan kabuklarını soymak.. Var aslında patetes kabuğu soyma makinaları ama sanayii makinası çok büyük ve çok kaba, evde olmaz hantallar..:)

Engelliler için ürün icad edenler bu konuyada bir el atsalar süper olacak.. Belki vardır da biz bilmiyoruz malesef.. Yurt dışında vardır belki.. Bilen gören varsa yazsın lütfen..

Tek el ile kullanılabilecek mutfak araç gereçlerini araştırıyorum buldukça ekleyeceğim buraya..

herşeyin hazırı var. mesela dilimlenmiş ekmek. kızartmak için patetes vs:))) en büyük dertleriniz bu olsun:)

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilir mi lütfen...

Üst Alt