Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdaki hareket kısıtlılığı için %40 oranlı rapor alabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Cümleten iyi geceler arkadaşlar.. Aranıza yeni katıldım ve bazı sorularım olucak sizler bilgililerinizi yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olucam.

21 yaşındayım ve doğum sırasında sol omzumdaki sinirlerim zarar gördü. Bu durumdan sonra sol kolum sağa koluma göre genel olarak farklılıklar gösteriyor. Örneğin; daha kısa, iki kolumu ileriye doğru aynı şekilde uzatamıyorum. Yukarı doğru neredeyse hiç kaldıramıyorum sol kolumu. Sol elimi sağ elim gibi hareket ettiremiyorum çeviremiyorum. Sol omzum sağa göre biraz daha düşük duruyor ve daha kısa.

Malesef bu engelim iş hayatında önümü kesiyor, ağır bişey taşıyamıyorum direk ağrı yapıyo ve bişeyi yukarı doğru kaldıramıyorum bu yüzden masa başı işler hariç iş hayatımı da olumsuz etkiliyor.

Küçükken ortopedi bölümlerini çok dolaştık ama bi çaresi olmadığını söylediler. Ameliyat ile çok azıcık bi ilerleme olur o da riskli kaş yaparken göz çıkabilir dediler.

İlk kez ''Sağlık Raporu'' olaylarını bu sene araştırdım ve Heyet karşısına çıkmaya karar verdim. 2 yıl meslek yüksekokulu okuyorum ama bitiremedim alttan derslerim var ve malesef seçtiğim meslek de Elektrik-Elektronik. Hayatın içine girince bu engelim ile bu mesleği yapamayacığımı anladım malesef :/ %40 üzeri bir rapor alıp EKPSS düşünüyorum..

Forumu takip ettiğim kadarıyla sivilcesi çıkan heyet karşısına çıkıyor % 40 alıyor. Ama benim malesef korkularım var. Eğer ilk seferde % 40 alamazsam gerçekten büyük hüsran olucak ailem için. Çünkü bana karşılar, kolaya kaçtığımı düşünüyolar çünkü benim düşüncelerimi yaşayamıyorlar.
Velhasıl kelam sizce sonuç ne olur? Bu engelime % 40 üzeri alabilir miyim?

18 Mart günü Şişli Etfal de randevum var.. Şimdiden ALLAH RAZI OLSUN herkesden..

Merhaba
http://www.engelliler.biz/forum/ayn...065-brakial-pleksus-lezyonu-olan-kim-var.html

Sendeki rahatsızlık sol brakial pleksus zedelenmesi doğuma bağlı oluşan nörolojik ve travmatolojik bir rahatsızlık ben buna kendim olarak sakatlık olarak saymıyorum seninde dediğin gibi kısıtlılık velhasıl aynı rahatsızlık bende de var kaderdaşız ama bizim gibi çoooook insan var ülkemizde gruplar var hatta uluslar arası gruplar var çoğuyla kontak halindeyim bir sorunun bir derdin olursa yardımcı olurum her konuda :)

Şimdi asıl konumuza gelelim rapor alabilirmisn evet alırsın %40 ila %60 arası alabiliyoruz iş için vergi indirimi için (erken emeklilik) kolun anladığım kadarıyla ağrılı şişli etfali bilemem kalabalık olabilir ama sen heyete girmeden önce ''Noroloji Bölümüne gidecen orası senin alanına giriyor'' 8-9 yer gezcen noroloji doktoruna durumunu anlat hiç kullanamadığından bahset doktorunla iletişim kurmazsan işin zorlaşır korkmana gerek yok sakın korkma :)
EKPSS için 7 mart son tarih ona geç kalırsın ama kura felan var onun tarihlerini hatırlayamıyorum
raporu iş için işkurumu aracılığı ile başvursaydın daha iyi olurdu
şişli etfal den sıra aldığına göre bence ümraniye devlet hastanesinden alsaydın %45 kesin alırdın 2 ay kadar önce vergi indirimi için %45 aldım eğer bu hastane olmazsa benim dediğim hastaneye kesin git

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu söyliyim evet dediğiniz gibi sol kolumu sağ kolum gibi kullanamıyorum ve daha biçok kısıtlama. Ben derdimi anlatabilirim onda sıkıntı yok da, hastanelerden korkuyorum. Herkes en az sıkıntı veren hastaneye gidin diyor iyi güzel de. Şimdi ben Şişli Etfal'den 18 Mart'a Haseki 29 Mayıs'a randevu verdi. Eğer bunlar olmazsa ben biterim çünkü başka bi hastaneye gittiğim de yine ileri ki tarihlere randevu vericekler ve ben işsizim ailem zaten tepkili işsizim diye anlamıyorlar beni. Dün Gaziosmanpaşa Karayolların da açılan Taksim Devlet Hastanesine gittim ve kadın ile randevu için görüştüm. Sorunumu sordu söyledim bana yarın gel dedi. Çok şaşırdım ve nasıl olur başka hastaneler şu tarihlere randevu verdi siz yarın gel diyorsunuz dedim. Oda bende normalde Nisan'a randevu veriyorum ama senin sadece kolun da problem olduğu için sen gelebilirsin dedi. Bende bu çok acil oldu ben biraz düşüniyim dedim tamam dedi. Sizce ne yapmalıyım? Hangi hastaneye gidiyim anlamadım ki? Taksim Devlet Hastanesi 3-4 ay oldu açılalı sizce orada daha mı az sıkıntı yaratırlar yada Şişli Etfal'i mi beklesem bilmiyorum ya deliricem sıkıntıdan her yerimde sivilce çıktı yemin ediyorum..

Dostum gereksiz yere sikinti yapma bak forumda bir cok insan var bizim gibi bittim tukendim demek sana yakismaz sansini denicen ama muhtemelen alirsin raporu bu konuda cok hassasiyetin var anlasilan lakin dert etme bak ben 29 yasindayim ayni senin gibiydim asla pes etmedim rapor konusunda is konusunda destek olurum sana bana ozelden cep numarani yaz sana biraz abilik yapayim dertlenme sakin :)

merhaba bende aranıza bugün katıldım 22 yasındayım doğum esnasında olan bir engelim var ancak ilk defa araştırma yaptım bu konuda bende de arkadasın şikayetlerinin aynıları mevcut rapor için basvurmayı düşünüyorum ama bu konularda hiç bilgim yok desem yeri üniversitede son sınıftayım iş hayatında ve kullanabileceğim her yerde rapordan faydalanmak istiyorum ama dediğim gibi nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum rapor çıkar mı tereddütlerim var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

kaç yılla emekli olurum

slm yüzde 45 raporum var 2002 tarihli sigorta grişim iş kazası sol kol kaybı iş göremezlik aylığı alıyorum 2 ci emeklilik için 3600 gün yetiyomu yoksa dahamı fazla prim ödemem gerek

aldıgınız para emekli maaşı degil iş göremezlik ödenegi ayrıca vergi indirimi alıp emekli olursunuz 45 rapor 2002 sgk girişle 19yıl 4240 primle emekli olursunuz 3600 ile degil

Üst Alt