Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan engelliyim. Her otomobili kullanabilir miyim?

engellikişi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim ehliyetim var engelim sol kol brakial plexus sadece kendi adıma olan aracı mı kullanabilirim (aracım yok) böyle bir yasa var mı sol kol engelli başka birisinin aracını kullanabilir miyim ?

engelli araç sol kol

Ehliyet kodlarina uygun araci kullanabilirsin. Sol kol engelli kişinin aracının ruhsatında - kendinden başkası kullanamaz - yazıyorsa zaten kullanamazsın. Benim aracımda bu şekilde yaziyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşım bu dediğin çok saçma (senin fikrin değil) ben senin aracını alıp neden kullanamıyorum senin ruhsatında neden böyle bir şey yazıyor ?bunun mantıklı bir açıklaması var mı ben sosyoloji ve felsefe okudum mantığı da tartışabilirim,sen bana aracını versen ben bir yere gitsem neden kullanamıyorum ?

Her sol kol engellinin engel durumu aynımı ? Araca engelli kişinin engeline göre tertibat takılır. Benim aracım tertibatlı gel vereyim buyur kullan.

senin verip vermemen sorun değil verdin eyvallah da yasa var mı yok mu ben bunu sorguluyorum trafik izin veriyor mu? varsa da neye göre var sadece sağ eliyle arabayı süren bir vatandaşım ben,sen de öyle değil misin ?

Ehliyetinde ne kodlar yaziyor? Tertibat kodlari varmi ne kod verdiler sana? Ehliyetin eski tipmi ? Yeni tipse kodlarda tertibat ne gerekiyorsa onu araca uygulayip kullanabilirsin. Sadece otomatik vites kodu varsa bütün otomatik vites araçları kullanırsın. Araç kimin olduğu önemli değil.

10.02 , 35.04, 47 , 78 . 102 . ehliyetimi bu sene aldım, bir seneye yakındır kız arkadaşımı korona yüzünden görmeye gidemedim arabam olsaydı arabanın içinde uyurdum yine giderdim,öğretmen ataması bekliyorum bu sene formasyon aldım.

engellikişi
Selamlar,
Ben de sol kol brakial pleksus lezyonu var.
Otomatik vites
Direksiyon topuzu
Sinyal soldan saga alinmasi
Direksiyon kullanimi kolaylastirici tertibatlar

Bu kodlar disinda baska arac kullanamazsin.. il saglik vermis raporunu.
Kodlar ehliyete islenilmesi sart.
Olurda baska arac kullanirsan yakalanirsan ceza yersin kaza yaparsanda suclu olursunuz
Baskasida senin adina kayitli araci kullanamaz.

marto1

merhaba ben ehliyetime uygun olmayan aracı kullanmak istiyorum demedim ki başlığı düzenleyen arkadaş yanlış düzenlemiş,ikimizin de sorunu ve ehliyeti aynı senin arabanı neden kullanamıyorum hangi yasada kanunda var bu ?

Çünkü senin ehliyetine sinyal tertibatı konulmuş

Arac sahibi önemli değil arkadaşım, sen ehliyetinde verilmiş kodlarla aracına tertibat yaptırman lazim. Yani arac babanin üstünede olsa araçta ehliyetine uygun tertibat sart.

Pardon yanlış anlaşılma var..

Sorunuza şu şekilde cevap vermek gerekirse mantıken aynı engele sahip kişiler aracı kullanabilir gibi geliyor ama resmi gazetede bunun ile ilgili bir kanun yönetmelik mevzuat her neyse ben bulamadım bulan varsa paylaşsın bilgi sahibi olalım...

Yinede En doğru bilgi emniyet genel müdürlüğü verir.Ülkede her gün bir şey değişiyor kurumlar kamu çalışanları bilgisi olmadığı halde eksik hatalı işler yapabiliyor.

TRafik memuru başkasının adına ait engelli bireyin aracını başka birinin(ENGELLİ kullanımından kaynaklı ceza da yazabilir...

Yani eğer sizin böyle bir durumunuz var ise en sağlık bilgiyi emniyete gitmeniz..

arkadaşlar bişey soracam ortopedi engelim var raporda ötv indirimle ilgili ibare yok raporu alalı 1 sene oldu rapora ekletme olabiliyormu yada baştan mı rapor almak gerekli ötv siz araç için

zamansiz33

ÖTV siz araç almak istiyorsanız raporunuzun açıklama kısmında mutlaka "özel tertibatlı araç kullanması gerekir" Raporda bu bu bile tek başına yetmez sebebi ise; MALİYE ve VERGİ DAİRELERİ ehliyetindeki kodlarada bakıyor uyumsuzluk varsa bile onay vermez yani il sağlık müdürlüğü mutlaka tertibatlı kod yazması lazım ki ÖTV niz onaylansın...

Forumdakilere öncelik tavsiyem şu Önce hangi aracı alacaksanız o baynin çalıştığı Vergi dairesine mutlak suratle gidin raporunuzu gösterin yoksa araç için vereceğiniz kapora yanar...

Üst Alt