Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolundan engelliler de ÖTV'siz araç alabilmeli!

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar sol koldan engelli arkadaslarımızında ÖTV+KDV indiriminden faydalanabilmesi için bişiler yapalım hakkımızı savunalım lütfen yazılar imzalar topluyalım nereye gerekiyorsa oraya iletelim hepimiz lütfen bu konunun üstünde hassasiyetle duralım.Sağolun varolun arkadaslar geceniz iyi olsun hoşcakalın...

Alabilmeli ama alamıoyor.bende aynı konudan muzdaribim.araştırıyorum varmı konuyla ilgili gelişme, dava açan yada kazanan hala bir bilgi yok. yalnız hukukçu bir arkadaşıma danıştım, araçı ötv ve kdv sini ödeyerek alıp ardından dava açılması gerektiğini, şuanki yasal düzenlemeye göre yapılabilecek şeyin bu olduğunu söylemişti kabaca.
Herhangi bir bilgiye ulaştığımızda lütfen paylaşalım...

yurtdışından araç getirtme ve Ötv-Kdv vs...

Arkadaşlar ! birde şu yurtdışından araç ithalinde 3 yaş sınırı kalkada en azından 5-7 yaşında araç getirme şansımız olsaydı çok iyi olur nedeni şu:sol koldan engelli arkadaslarımız ötv-kdv indiriminden faydalamıyor bu büyük bir saçmalık ve hak değil! şuna bakın yaa sağ ayak sol ayak ve SAĞ kolundan engelliler faydalınıyor SOL kOLUNDan engelli kişi faydalanamıyor! Sayın kalem pekii şunu henüz halen tam anlamış değilim! ben sol kolumdan engelli olarak özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alsam direksiyon topuz ve soldaki sinyalleri sağ tarafa aldırmak gibi bir ibare şayet raporada işlettirmek oluyorsa yada olmasada sadece özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu hastaneden alabilirsem !eevveeeet peki ozaman Ötv-Kdv indirminden faydalanabilirmiyim???teşekkürler Sağolun.....................!

Bu bürokrasi benim anladığım bu ülkenin geri kalması için kasıtlı kurulmuş!
Bir ülke uygun olmayan temeller üzerine inşaa edilmiş ise, burada iyi bir tefekkür etmek gerekir. (Japonya da 3 katlı bina çökmüştür. Tam tersi 50, 60 katlı binalarda çatlak bile yoktur.) Her önüne gelen zemine her bina yapılmaz.!
Nerde zeka yoksunlu adam var.Kanun yaparak halka zulm etmekde. Hakkını gasp etmekde!.
Osmanlı bürokrasisi yeryüzünün en hızlı bürokrasisiymiş.
O günün şartlarına rağmen (tekonlojiden mahrumken) günümüzdekinden fersah fersah iyiymiş!

Arkadaş %1.000.000 haklısın!
Sol sağ diye bir kavram olamaz. İngilterede araç konsolları tam aksi yönde...
Buda demek oluyorki burada işgüzarlık var. Her bürokratik olayda olduğu gibi biliçli bir halkı devletten soğutma/düşman etme politikası var.
Osmanlı yı yıktılar. Ama osmanlının 600 senelik temelini söküp atamadılar. Onuda bu yöntemle sökme peşindeler.
Uyanık olalım arkadaşlar. Bu içimizdeki hainler er yada geç temizlenecekler.
Vatandaşa eziyet eden devlet çalışanı ancak haindir.
Osmanlı zamanında görevini düzgün yapmayan/halka zarar veren yetkililerin Osmanlı kellesini vururdu!.

bende aynı durumdan muzdaribim. sol kolumda felç var diye ehliyet alamıyorum.

Her engel gurubu hakkını arayacak ise olmaz ki hep beraber olunmalı ve hak aranmalı.. Bende işitme engelliyim ama ÖTV den faydalanamıyorum.Bende/bizlerde faydalanmak istiyoruz ...
Bakınız %90 raporu olan bir birey yakını ÖTV den faydalanarak araba alıyor gel gör ki engelli bireyin hiç bir işine yaramıyor.Engelli arabası adı altında adamlar cirit atıyorlar.Engelli arabası ile şimdi birde plaka zorunluluğu yok gerisini siz düşünün? Lütfen birlik olup gerekli adımları atalım

arkadaslar fıatın web sitesinde özürlüler için çeşitli secenekler var. ama malesef link aktif değil.

Arkadaşlar benim tanıdığım birisi sol koldan özürlü,(Kol var ama işlevsiz) ama yurt dışından gümrüksüz araba getirdi, ama vergi dairesine M.T.V için gittiğinde kabul etmediler ödiyeceksin demişler. Yurt içinden olmuyor ama yurt dışından gümrük ödemeden oluyor ama m.t.v ödiyecek . Aslında iki kanun arasında fark yok. ama burası TÜRKİYE

Değerli arkadaşlarım hepimiz bi yerde haklıyız ama nerde hakkımız ??? biz pasif kalmıyoruz sorunlarımızı birebir bir milletvekili aracılığıyla dile getirebilsek belki bir ümit bi sonuca erebiliriz yokmu kimsenin uzaktan yakından bir tanıdığı Milletvekiline söliyebilcek !oda bu konuları gündeme taşıyıcak.............!..............

Sol kol engellinin ötv çilesi

SELAM ARKADAŞLAR,BİLİNDİĞİ GİBİ SOL KOLUNDA ENGELİ OLAN ARKADAŞLAR(Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların gaz, fren, debriyaj pedalları ile vites kolunda sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmaksızın kullanabilecek olduğu araçlar ile aracı hareket ettirici özel tertibat sayılmayan (direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb.) tadilat yapılmak suretiyle kullanılabilecek olan araçların ilk iktisabında söz konusu istisnadan yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.)BU GENELGE YÜZÜNDEN ÖTV SİZ ARAÇ ALAMIYORLAR BU HAKSIZLIK İÇİN NE YAPABİLİRİZ.BEN YILLARDIR MECBUREN 2.EL ARABALARA SIFIR ARAÇ PARASI ÖDEYİP KULLANIYORUM.AYNI PROSEDÜRLER(PROJE,TERTİBAT,MUAYENE,RUHSAT DEĞİŞİMİ)BİR SÜRÜ MASRAF EDİYORUM.SAÇMA Bİ GENELGEYLE HAKSIZLIĞA UĞRUYORUZ.ENGELLİ ENGELLİDİR.KOLDAN OLMASI BACAKTAN OLMASI NEYİ DEĞİŞTİRİYOR.TBMM DEN KİME NASIL Bİ YAZI YOLLASAK.GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.

arkadaşlar bende aynı sorun yaşıyorum ben bimer ve cumhurbaşkanına yazdım ama hala cevap gelmedi yazmayada devam edeceğim sizde mail atın belki sesimizi duyarlar bizde eşitlik istiyoruz sol kolumuzun suçu yok slm lar

Üst Alt