Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağı duymayan, öteki kulakta çınlama ve uğultu olan askere gider mi?

msoysal_0185

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben 26 yaşındayım.şimdiye kadar askeri şubeye gitmedim.sol kulağım hiç duymuyor.sağ kulağımdada işitme kaybı var yinede.bunun yanı sıra çınlama ve uğultu var bende.bu durumda beni askere kabul ederler mi?yoksa muaf mı olurum?

büyük ihtimale almazlar ama gitme sana bırakılırsa sakın gitme kulak her koşulda askerde diğer arkadaşalrının da hayatın tehlikeye sokar

askerden muaf olsam bile işitme engelli olduğum için,şimdiye kadar gitmediğim için para yada hapis cezası alır mıyım?

yok niye ceza alacaksın ki askerlik zamanı gelince askeri hastaneye sevk ederler orda test de çıkar ortaya doktor mecbur rapor verecek bu konu hakkında arkadaşlar da yazarlar

askerlik şubesine gidiyorsun muayene olurken durumunu söylüyorsun ve askere gitmek istiyormusun istemiyormusun diye sana bırakırlarsa gitme askere yazarlarsada gitme ben gitmek istemiyorum dersin seni askeri hastaneye sevk ederler ordan muayene olursun heyete çıkarsın raporuna askerliğe elverişli değildir raporu alırsın sana aslını verirler diğer bir suret yada aslını askerlik şubesine ya elden teslim edersin yada postaya verirler ondan sonra işin bitiyor. o rapor elinde olduktan sonra ceza falan almazsın.. askerlik şubesinde muayene olurken komutan diyebilir ben seni yazıcıya alacağım, gel-götür evrak işine alacam falan derse durum değişiyor ya askere alırlar yada komutana görünmeden orda tanıdık memur falan varsa ona rica et komutana çaktırmadan seni askeri hastaneye sevk etsin o zamanda yırtarsın belki :)

askerlik şubesine gidip kulağınızdaki durumu söyleyin, askeri hastaneye sevk edileceksiniz.. orada yapılacak testlerden sonra askerliğe elverişli olup olmadığınıza karar verilecek..

bir kulağınız tamamen duymuyorsa bu durum askerlikten muaf olmanız için yeterlidir ve askere alınmazsınız.. ama bir kulağınızın hiç duymadığına uykuda yapılacak duyma testinden sonra karar verilecek..

askere gitmeden önce, bir devlet hastanesinden işitme engelli raporu almanın herhangi bir faydası oluyor mu?devlet hastanesinden alınan rapor,askeri hastane tarafından kabul görür mü?

msoysal_085;
devlet hastanesinden aldığınız raporu askeri hastanedeki doktora gösterirsiniz ancak orada mutlaka tekrar testler yapılacak.. o rapor askeri hastanede geçmez...

işitme engelli olduğumdan dolayı askeri hastaneye sevk edilirken gün içinde gitmem şart mı? yani şu gün gideceksin ,bugün şu saatte burada olacaksın gibi bir durum var mı sevk edilirken?askeri hastane bana uzak diyelim. ulaşım ücretini ben mi yoksa teslim olduğum askeri şube mi karşılayacak? mersin gibi yerde oturan biri sizce hangi askeri hastaneye sevki yapılır?İşitme engelli olduğum için ,askeri şubeye teslim olmadan önce, yanıma bana yardımcı olacak refakatçi birini askeri şubeye götürebilme şansım var mı?

msoysal_0185 yanına birini refakatçi olarak hem askerlik şubesine hem sevk edildiğin askeri hastaneye kadar götürebilirsin.. ama refakatçinin yol parasını karşılarlar mı onu bilemem.. hangi günde gidip geleceğini sen bilemezsin askerlik şubesinde seni yönlendirirler 10 güne kadar bu askeri hastaneye git gel raporunu çıkart getir diyebilirler.. yada sana sorarlar şu günde gidebilirmisin ona göre sevk işlem formuna tarih yazıcam diyebilirler.. yol parasına gelince yasalar değişmediyse askeri hastane il/ilçe dışındaysa yada belli bir kilometreyi aşan uzaklıkta ise askerlik şubesi yol parasını karşılıyor bir miktar para veriyorlar..

Askerlik Şubesinde rahatsızlığını belirtirsen seni askeri hastaneye gönderirler.Kapalı bir zarfta ve bir hafta içerisinde gönderdikleri askeri hastaneye zarfı teslim edip işlemlerine başlarsın.Yanında mutlaka biri olsun.zaten hastane süreci 2-3 günde bitiyor.Büyük ihtimal askerlikten muaf olursun.Allah 'tan Hakkında hayırlısı neyse onu iste.

Üst Alt