Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağım duymuyor. Atamalar hususunda ne engelliyim ne değilim. Ne yapmalıyım?

sinan82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
benim sol kulağım duymuyor . sanırım  lik bir raporum vardı hatırlayamıyorum . Mühendis olarak kpss ye girdim . kazandım . işe başlamak için heyet raporu aldım . orda sol kulağımın duymadığı notu düşüldükten sonra . türkiyenin heryerinde her türlü iklim şartında görev yapabilir yazıyor. usule göre tcdd nin doktorlarına onaylattım . onlar büro dışında çalışamassın büroda çalışırsın diye bir not düşerek atama dairesine yolladılar. Ordan da kazandığım şehri kontrol edip sen saha pozisyonu kazanmışssın büro değil bu yüzden senin atamanı yapamayız dediler. ama tercih yaparken benim bölümüm dışında hiçbir şart koymamışlardı.

örneğin 7257 diye bir kod var seyahet etmeye ve arazide çalışmaya elverişli olmak gibi. bu kodu koymamışlardı. ben de dava ettim yd istemli filan . şimdi ilk savunmaları gelmiş bizim bu kodu koymamıza gerek yok zaten taşra demişiz diye. fakat benim bildiğim kadarıyla taşra demek o kurumun merkezi teşkilatı olmayan heryer demek .

davanın nasıl biteceğini bilemiyorum . delirmek üzereyim . yani anladığım kadarıyla engelli sayılmıyorum . engelsiz de sayılmıyorum . peki bu durumda ben ne yapabilirim ki. ve ne sayılıyorum . hukuki konularda tecrübesi olan arkadaşlarımızdan bana bir fikir verebilecek olan olursa çok sevinirim .. teşekkürler

Bir kulağınızın duymuyor olması sizin mesleğinizi yapmanıza nasıl engel oluyormuş da paşalar sizin atamanızı yapmıyormuş! Bence o şerhi felan umursamayın, mahkemede dayanağınız, bir kulağınızın duymuyor olmasının işinizi yapmanıza mani olmadığı olsun.

Bu konuda Sinan beye fikir verebilecek olan var mı?

Sol kulağı duymayan arkadaşımızı başımıza müdür yaptılar. Başımızın üztünde yeri var. Yeterki sen kendini göster...

hadi hadi olmadı yeni bir rapor al büro dışı içi falan yazmasınlar....yada de benim tayinim çıkmış atama hakkı elde etmişim madem raporumda böyle yazıyor merkeze atayın beni de tabi taşra olduğu belliymiş en başta o kısmı bilemiyorum ama imkan varsa merkeze atasınlar...
de benim bu kulak okumama engel olmadı mühendis olmama mı engel olacak.... pehhh...
üzülme sinan kardeş bazen bizim için kötü sandığımız şeyler aslında bizim iyiliğimize çıkıyor....
hem merkeze ataman olursa düşünsene arkadaşların taşrada dağ başında sen sıcacık büronda :)

bu arada ben normal sınıf öğretmenliği mezunuyum atama kısmında benim rapora yazdılar işte işitme engelli diye birde ben işaretlemiştim engelim var diye...
arkadaşlarım atandılar göreve başladılar ben ankaraya sağlık komistyonuna çağrıldım moral sıfır...
sağlık komisyonu bana sınıf öretmenliği yapamaz diye rapor verdi mi...
pehhh...dünya başıma....
ama o da ne il merkezinde bir işitme engeliler okuluna atamam yapıldı....:)
bozma moralini görelim mevla neyler neylerse güzel eyler...

En kötüsüde bu arafta kalmak ne engelli sayılmak nede engelsiz bende bir gözümden engelliyim aynı sıkıntıları bende hep yaşadım halada yaşamaya devam ediyorum, hakkınızı ararsanız alacağınıza eminim hele bir dava sonuçlansın, Allah kolaylık versin.

Öncelikle çok teşekkür ederim . şimdi okuyunca mesjları, biraz duygulandım . ben mahkemeden bir yürütmeyi durdurma kararı aldım . işime başladım . herşey iyi giderken bu sefer mahkeme esastan yine red etti ve işten çıkarıldım . şimdi danıştay'a başvurdum ve başa döndüm . uzun süredir yine bekliyorum. Bunun psikolojisi daha sert oldu . ağır bir durum daha ağır bir durum daha daha filan nereye gidilir bu şekilde bilmiyorum . pek çok şeye inancım kalmadı. elimden ne geliyorsa yaptım . türkiyenin en iyi okullarında okudum . çalıştım umut ettim filan . öğrenciyken bir kaza geçirdim . şimdi sürekli bu durum karşıma çıkıyor. yani ne bileyim şu sınavı yapamamışssın , şurda eksiksin filan gibi birşeyler deseler, bir daha ki sefere çalışıp en kralını yapayım . ama bana hep değiştiremeyeceğim bir yerden vuruyorlar. tabi bunu kimse yüzüme bakarak yapmıyor. hep tüh tüh vah vah'ların arasında. anlatacak o kadar çok durum var ki. bir özet bile yapmaya gücüm yetmiyor aslına bakarsanız. görüşmek üzere

Selam. Uzun geçen bir süre sonunda tekrar döndüm. Aradan geçen zaman dışında pek bir şey olmadı. Hala mahkemeden haber bekliyorum . Bu arada ben biraz daha yaşlandım . Bana biraz daha haklısın dediler. Ayıp, bu kadar da olmaz filan dediler. Ama hiçbir şey olmadı. Son yazdığım msjı hatırlamıyordum bile . Okuyunca biraz duygulandım . Değiştiremeyeceğim şeyler'den bahsetmişim . Davamın detaylarından bahsetmeyeceğim arkadaşlar.. Biliyor musunuz hiç bir şey olmuyor. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın hiç bir şey olmuyor. Şimdi belki sağlık durumu olarak benden çok daha kötü olanlarınız vardır . Biliyorum . Fakat ben sizler kadar güçlü değilim . Olmayınca olmuyor. "Bazı insanlar acı çekmek için gelmiştir dünyaya". Ben sizden daha kötüyüm sizler benden daha kötüsünüz diye mutlu olamayız... Saçma sapan bir durum ....

Üst Alt