Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağım duymuyor, test yaptırdım, sonuçlardan birşey anlamadım..?

emrelord

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
test yaptırmıstım ben ama bana verilen sonuçtan anlamadım ben test sonucunda yazanları şöyle yazayım
tone audiogram
right - FF1 left -FF2
H.Y.ORT. 32 dB H.Y.ORT. 110dB(ms)
K.Y.ORT. 30 dB K.Y.ORT. 68 dB(ms)
timpanogram
right left
ear volume 0.62ml ear volume 0.79ml
compliance 0.61ml compliance 0.74ml
pressure -31 daPa pressure -40 daPa
gradient 75 daPa gradient 84 daPa
bunlar yazıyor bana verilen kağıtta birde kağıtın arkasında

timpanogram / refleks
R -31 daPa0.61ml tip A
L -40 daPa0.74ml tip A
R.İ.L.Refl.
R.C.L.Refl.(+)(+)(+)
L.İ.L.Refl.
L.C.L.Refl.(-)(-)(-)
500 Hz. 1 Khz. 2 Khz.
işte bunlar yazıyor ne demek istiyor anlayamadım ben bana söyler misiniz sağ ve sol kulağım yüzde kaç duyuyor oluyor bunlar göre bana yardımcı olur musunuz?

bana gore cok hafif bi isitme kaybiniz var onemseme

ama benim sol kulağım hiç duymuyor sağ kulağımı kapattığımda solla hiç birşey duymuyorum testte mi bir yalnışlık var acaba

kardeşim bu şerefsiz adi doktorlar hep işitme sorunu olanları mı bulur. hangi doktor hangi hastane o kardeşim. dikkat et bak burada 100 işitme engelli varsa 75 inin kulağını doktor mahvetmiştir.
ight - FF1 left -FF2
H.Y.ORT. 32 dB H.Y.ORT. 110dB(ms)
K.Y.ORT. 30 dB K.Y.ORT. 68 dB(ms)

dediğin gibi sol kulak total sağ da orta derecede işitme kaybı var kardeşim bak sağ kulağına çok iyi bak.sağ kulağını uzman doktora göster. iyi bir doktor bulana dek hiç bir doktor müdahale etmesin sağ kulağına.

bana gore cok hafif bi isitme kaybiniz var onemseme
önemsememi sen neye göre yorumluyosun bunu...??
birade bu shukufe denen şahısın yorumlarına gerekirse itibar etme. neden biliyomusun bu kendi kulağının vaziyetine bakarak kendi başına gelenleri rehavete kapılarak sağ da sol da paylaşıyor. sen itibar etme bu adama.

Bende cerrahpaşada tympanogram yaptırdım geri gittiğimde doktor yoktu gösterenedim ama değerler şöyle right ear vol. 1.26 compliance 1.54 pressure -2daPa gradient 1.11ml left ear vol. 1.01 comp. 1.53 pres. -65 daPa gra. 1.25 ml (yorumlayabilcek biri varmı.)

Üst Alt