Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda %100 işitme kaybı var. Askerden muaf olur muyum?

onur_35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim sol kulağımda yüzde 100 işitme kaybı var, Sağ kulağım yüzde 100 duyuyor.Elimde doktor raporumda var
Askerlikten muaf oluyormuyum?

Tabiki muaf olacaksnz ama o rapor geçerli değil askeri hastanede seni özel muayene edecekler şu gerçek bir kulağın yüzde yüz duyma mümkün değil çünkü kulak bağlantılı zamanla ondan da isitme kaybı başlıyor

neyzo5;

tsk ederim yarın gidicem inş. hayırlısı olur.

ayın 12sinde gidecem abi sonucu paylasırım sizlerle..

sol kulaktan 100dbden netice alınmadı yazıyo muafmıyım?

Askeri hastane mi dedi bunu sana? değil ise askerlik şubesine gidip askeri hastaneye sevk olmak istiyorum diyeceksin.Askerlik şubesinde seni muayene edenlere benim şu sorunum var dersen olmayabilir yoksa askerliğe alınma işlemlerini yaparlar. askerlik muayenesinde vücudun dıştaki (el, kol, bacak vs.)rahatsızlığına bakıyorlar sadece. Bir muhatap bul askeri hastaneye sevk istiyorum de. Benim başıma geldi o yüzden diyorum az daha askere gidiyordum. Benim sorunum 2 kulaktan çok çok ileri derece sensonorinal işitme kayıplı olmam. beni gümüşsuyu (taksim) askeri hastanesine sevk ettiler. 2 sene üst üstte muayene ettiler. ilk muayeneden sonra ertesi yıla ertelendi. sonraki muayeneden askerliğe elverişli değildir raporu verildi. bu hikaye böyle bitti.

askeri hastane soyledi kardeşim orda muayene oldum

benimde sağ kulağımda %68 işitme kaybı var sol kulağım sağlam bi şekilde duyuyor. askerlikten muaf olurmuyum?

Hayır Can, muaf olamazsın. Bir kulağın tümden duymuyor olması lazım.

Son durum ne oldu Onur?

bende sol kulak duymuyor diye askere alınmadım sende kesin alınmazsın

1 kulagınız duymuyorsa ABR testine 1 gün uyumadan gidin...aksi takdirde işiniz zorlaşır...

Üst Alt