Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda 15 db sağ kulağımda 110 db kayıp var. Hangisine cihaz almalıyım?

pantelis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum...
bugün bir arkadaşım bir konuda çok ısrarla anlayamadığım bieşeyden bahsetti...
güya;arkadaşımın arkadaşının tek kulağında problem varmış ve özürlü statüsünden kamu dairesine girmiş ve 15 seneden malulen emekli olacakmış...
gerçekten kafamı karıştırdı...
benim sağ kulağımda 110 db kayıp var.sol kulağım ise normal.bunun yanında her iki gözüm -4 derece miyop...
ben bunlardan yararlanabilirmiyim diye bir soru sorup bu nezaketsizliği yapmıycam.çünkü tek kulağımın duymaması beni fazla yormuyor.lens kullandığım içinde gözlerimden şikayetçi değilim.mevlam bana böyle yazmış bende böyleyim.fakat arkadaşımın dediği doğruysa bu,ben özürlüyüm demek ve bazı haklardan yararlanıp bişeyleri suistimal etmekmi yoksa böyle bir hak varda benmi bilmiorum?

arkadaşlar merhaba...
dün işitme cihazı satan bir mağazaya gittim.odyo testimi yanımda götürdüm.sol kulağım 15 db sağ kulağım 110 db kayıp yaşıyor..herhangi bir sağlık güvencem yok..bana bu şartlarda işitme cihazının bir fayda etmeyeceğini rahtsız edeceğini söyledi oradaki hanım..ve bunuda söylerken;sen sağ kulağını kaybetmişsin ben sana ne yapayım gibi alayvari konuştu.yani uzun lafın kısası sağ kulağıma işitme cihazının bir fayda etmeyeceğini söyledi.gittiğim yerde siemens amblemleri vardı ve sanırım cihazların markası acon gibi birşeydi...beni bu konuda aydınlatacak yada yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim

normal şartlarda işitme kaybı olan kişilerde iyi duyan kulağa cihaz takılması uygun görülür. sağ kulağınızdaki 110 dB kayıp çok ileri derecede olduğu için hiçbir cihazın yararı olmayacaktır. iyi duyan sol kulağınızda ise 15 dB kayıp olduğundan bu kulakla cihazsız da çok iyi duyuyor olmanız gerekir. eğer 15 dB kayıp olan kulağınıza cihaz takarsanız daha kötü olma olasılığı mevcut.. o yüzden bu kulağa cihaz tavsiye edilmez. sonuçta size cihaz tavsiye edilmemesi normal gibi görünüyor. yine de KBB uzmanı bir doktorla bunu görüşmenizde yarar var...

benim sol kulağımla ilgili zaten problemim yok,haklısınız...110 db işitme kaybı olan kulak dururken 15 dblik işitme kaybı olan kulağa nasıl cihaz takılır anlayabilmiş değilim.ve yine anlayamadığım 110 dblik işitme kaybı olan bir kulak sağırmı oluyorda cihaz vermiolar.bunun mantığı nedir

Arkadaşınız tek kulaktan engelli kadrosunda iş bulamaz sakın başka hastalık/rahatsızlığı olmasın..
Siz ise tek kulağın duymamasına %40 ve üstünde rapor alamazsınız yani kanun üstünde sağlamsınız..

antioksidana katiliyorum 15 ds isitme kaybi sayilmaz gene bende yazayim isitme cihazi takarsaniz kulagin isitme kaybini ilerletirsiniz
obur kulaginiz zaten artik isitme cihazi takarsaniz ses duyarsiniz anlamazsiniz genellikle
onun icin isitme cihazi, kbb doktoru gibi seylere hic yaklasmayin tam gibi duyan tek kulakla olsada duyup anlamanin mutlulugunu yasayin
ben duymuyorumu kafadan uzaklastirin derim

doktor doktor derlerde doktorlara bakmayin siz isitme cihazinin nasil bisi oldugunu teknolojinin neresinde oldugunu bilmeyen cok kbb doktoru vardir
odyometris derseniz cogu biz isitme kayiplilarin ne yasadigini bilmez kitaptan okuduklari bir iki bisilerle ehhhh iste bilgileri kadar ayar yapar size cihaz kakalamaya ugrasirlar

sayın Pantelis,
"110 dB kayıplı kulak dururken neden 15 dB kayıp olan kulağa cihaz nasıl takılır" demişsiniz..
dediğim gibi öncelikle iyi duyan kulağa cihaz takılması uygun görülür.. 110 dB kaybı olan kulak tam sağır olmasa da, cihazla o kulaktan verim alamayacağınız düşünülür ki bunda haklılık payı var... iyi duyan kulağınıza cihaz alıp onu da kötüleştirmeyin... cihazla bile çok çok az duyan üyleler var bu forumda... Shukufe'nin de dediği gibi, tam gibi duyan tek kulağınızla hayatın keyfini yakalayın..

Sayın Pantelis,
Mevcut durumunuz dahilinde size uygun bir çözüm yöntemi de CROS cihazlardır. Bu CROS cihazlar sayesinde mikrofon işitme kaybı çok ileri derecede olan kulağınıza yerleştirilir. İşlemcisi ise normal işiten kulağınızdadır. Normal işiten kulağınızın kanalı açıktır ve bu kulaktan normal şekilde duyrasınız. Bunun yanında çok ileri derecde kaybı olan kulağınızın olduğu yönden gelen sesleri de yine normal işiten kulağınızla alabilirsiniz. Çok az bir farkla gecikme olsa da size yarar sağlayabilir. Denemenizde fayda var. Özellikle yoğun bir günlük yaşantınız varsa bu yol sizin için avantaj olabilir. Aksine sakin bir günlük yaşantınız varsa pekala normal işiten kulağınızla da günlük etkinliklerinizde çok da aksama yaşamayacaksınızdır.

pekala o zaman biraz anlatayım...
küçükken annem telefonda sağ kulağımla konuşamadığımı farkeder...onun üstüne aile halkı bana kendi aralarında ufak bir test yapar...sol kulağım kapatılır ve bişeyler söylenir ama ben duyamam...bunun üstüne gidilmedik profesör harcanmadık para kalmaz...yıl 86lar 87 ler...bunlardan sonra annem bana zorla gözlük tipi işitme cihazı alır...o kadar kabadıki takmaya utanıyodum(çocukluk işte)...taki yeni üniversite bitirene yani 1-2 hafta önceye kadar...askerlik için odyo çektirdim ve sonuç hava yolu:110 db....çok rahatsızım duymamaktan...muhabbet ederken sol kulağımı çevirmekten ama şükürler olsun...sadece son bir sorum olacak.beynimmi yanlış algılıyor benmi yanlış duyuyorum...ben sol kulağımı tıkayınca sağ kulağım çok azda olsa duyuyor gibime geliyor....acaba sağ kulağımmı duyuyor yoksa sol kulağımı tamamne kapatamadığımdanmı sol kulağım duyuyor bunu ayırt edemiorum

tek kulakla duyarken duymayan tarafinizdan gelen sesleri anlamiyorsunuz
onca yildir sizde gelistirmissinizdir hareketlerinize dikkat ederseniz otomatikman konustugunuz kisileri duyan tarafiniza veya onune gelmesini ayarlamissinizdir cogunlukla
kulak kapatmakla seslerin hepsini bloke edemezsiniz hic duymayan biri dikkatli biriyse havadaki ve yerden gelen titresimlerden bile arkasindan gelen arabanin sesini titresim yoluyla duyar
kaldi ki siz obur kulaginizla tam gibi duyuyorsunuz

coros mros ameliyatla isitmeni bozdurma bana kalirsa arkadas biraz daha sabir gelecek gunler bislere cok daha iyi sartlar cihazlar sunacak
ameliyatlarin sonu yok bulasma doktorunada cihaz saticisinada bence

Sayın Pantelis,
Havada titreşimlerle yayılan ses dalgalarını kulağımız sadece hava yolundan almakla kalmaz kemik yolundan da alır. Kemik yolundan almak biraz daha güç gerçekleşir; ama direk olarak kokleanın uyarılmasını sağlar. Dolayısıyla kemik yolundan işitmeniz hava yoluna göre daha iyi durumdaysa (bunu anlamak için odyogramınıza bakılmalı) işitme kaybınızın olduğu kulağın kemik yolundan sesleri alamanız olasıdır; ancak kemik yolu iletimi de kötü ise işitme kayıplı kulağınızda, o zaman sesleri normal kulağınızdan duyuyorsunuz demektir. Normal işitmeye sahip kulağınızı istediğiniz kadar kapatın, normal işitmeye sahip bu kulağınızın kemik yolu kesin olarak çok iyi olduğu için kemik yolundan alacaksınızdır sesi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

.........

forumumuzda ürün reklamı yasaklanmıştır...
edit: Anti Oksidan

:rolleyes: Eğer işitme kaybı en az olan yere cihaz takılırsa daha iyi olur. hem de daha fazla duyarsın. yani bir kulağının işitme kapasitesi ötekine yeter. bu arada size bir şey söylemek istiyorum. ben 12 yaşındayım ve 7 yaşında iki kulağıma da veda ettim. ancak işitme cihazı takınca duyabiliyorum. ve bu da bana zor yetiyor. işitme kaybım %90 işitme cihazının bazı sorunları olduğunu söylemiştiniz. evet öyle. ben şu an normal işitme cihazı kullanıyorum. işitme cihazında kulağa yerleştirilmesi için bir kalıp var biliyorsunuzdur. bu kalıp kulağa zamanla kaşıntı yapıyor. ama nasıl bir kaşıntı aman allahımm! parmağınızı kulağınıza değdirdiğiniz anda sanki kulağınızı koparacakmışım gibi... ve ayda bir kulak kalıbınızı yenilemeniz gerekiyor. çünkü sizin kulağınız büyüdükçe kalıp size küçülüyor. ve kulağınıza büyük bir ağrı yapıyor. kulağınızı vuruyor. ve bunun bakımı biraz pahalı. yada işitme cihazında sorun çıkıyor. o sorunu halletmek için. kulağınıza duyu testi, kalıp ölçüsü alma, cihaza program yapma gibi vb. çok uzun sürüyor.:rolleyes:

konuyu nasıl açtım,konu nerden nerelere gitti...bu konunun başlığına bakın bir arkadaşlar birde konunun içeriğine bakın.ben ne anlatmak istedim başlık moderatör tarafından nasıl değiştirildi.bir ay önce tekrar başka bir konu açmıştım onunda başlığı alakasız biçimde değiştirilmişti bende konunun silinmesini talep etmiştim ve anında silinmişti...değerli site yönetimi yada değerli moderatörler,belki başlık atma yeteneğim yok ama bu konuya bu başlık ne alaka anlayabilmiş değilim.

Merhaba
sol kulağınızda hiç bir kayıp yok. 25 db le kadar saf ses ortalaması normal işitmedir. Gelelim sag kulagınıza. Cihaz kullansanız dahi sağ kulağınızla ayırt edemezsiniz. Ancak güçlü bir cihazla ses alırsınız sag tarafla buda ancak yön tahinini kolaylaştırır. Ama sadece bukadar elde edebilirsin arkadaşım.

Üst Alt