Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda 78 db işitme kaybı var. Hangi marka işitme cihazını tavsiye edersiniz?

rebel__

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 8 yıldır analog işitme cihazı kullanıyorum ve sol kulağımdan ameliyat oldum... artık cihazım yeterli gelmiyor
işitme kaybı sol kulağımda 78 db önerebileceğiniz bir cihaz var mı ?
ben oticon duala bakıyorum ama yeterli olur mu bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim....

fiyat benim için en son olarak gelir...

teşekkürler...

ilginize cok tesekkür ediyorum... ama açık kanal almayı düşünüyorum baska bi öneriniz varmı???

esgok bende kulak arkası epog BTE işitme cihazı ve streme var satıyorum almak istesen yardımcı oluruz....

oticon go pro derim ben bir deneyin mennun kalabilirsiniz bende kullanıyorum memnunum

sağ kulağımda oticon sol kulağımda phonak var. hangisi dersen phonak derim :)

tesekkürler peki model olarak önerebileceğiniz bir cihaz varmı oticon,widex bunler cok kapsamlı model olarak öneriniz varmı benim için görünümüde önemli...

oticon atlas kulak içi kullanıyorum ben. bir kaç yıl sonra kulak arkasına geçicem çünkü yeterli gelmiyor artık.
otican atlas kulak arkası cihazlarda var. fiyatı da çok tuzlu değil

esgok kardeş. senin özelinede yazdım ama. buradada yazmayı uygun gördüm. kardeş bendeki kayıp sol 83 sağ 93 db. senin bu bahsettiğin piyasaya yeni çıkacak olan starkeyin s serisi bendeki kaybı karşılayacakmı. ayrıca starkeyin s serisiyle cep telefonunda rahatça görüşme imkanı olacakmı? bir firma yetkilisi bana starkeyin s serisini bekle dedi. bende işitme cihazımı değiştirmedim hala bekliyorum. kardeş bana bu konuda detaylı bilgi verirsen çok sevinirim. özellikleri, fiyatı hususunda bilgi verirseniz sevinirim.

forumcu starkeyin sana s serisinin power cıc olanı yeter telefon olayına gelince hiç bir işitme cihazı telefon problemini yüzde yüzde çözmüş değil ama arkadaşların dediği gibi starkey durduk yerde arıza yapar ben nerden baksan senede 150-200 tl tamirata variyorum yok kalıp delinir yok mikrofon bozulur.ama ses kalitesi bence iyi....

satlas,
s serisi power cic modeli asla yeterli gelmez. power dahi olsaa kanal içi (cic) modelleri hafif, orta ve orta-ileri düzey kayıplar için uygundur. arkadaşımız sadece saf ses ortalama değerlerini açıklamış ama eminim ki, özellikle yüksek frekanslarda kaybı 100 dB'in üzerindedir. bu durumda, cic cihazla çoğu frekanslardaki sesleri duyamaz ve cihazdan tam verim alamaz. bu kadar yüksek kayıplar için maalesef en uygun çözüm kulak arkası cihazlardır.

s serisinin cıc power modeli güçlü odyagramında yüksek frekanslarda güçlü görünüyor ben bunun daha düşük güçteki destiny modelini kullanıyorum ve işitme değerlerim forumcuylan aynı bu cihaz bana yetiyor ve artıyor bile sesi power modeli ise hayli hayli yetmesi lazım diye düşünüyorum ama yinede bir denemeli arkadaş

satlas merhaba...
destiny'nin hangi modelini kullanıyorsunuz? ileri kayıplar için bir tek 1200 P modeli uygundur. Diğerleri yetersiz gelir. Ayrıca, dediğim gibi sadece saf ses ortalaması yeterli değil cihaz önerisinde bulunabilmek için. 250-500-1000-2000-4000-6000 hz'deki kayıp değerlerinin ayrı ayrı bilinmesi lazım en azından. Bunlardan herhangi biri veya birkaçında kayıp 100 dB'den büyükse, tam verim alınamaz.

Ayrıca, Starkey'in ingilizce sitesinde S serisinin Power CIC diye bir modeli gözükmüyor. Ama CIC modelinde dahi üst sınır olarak 100 dB gösterilmiş. Diğer taraftan kazanç değeri 65 dB; oysa ileri kayıplar için önerilen kulakarkası Oticon Sumo ve Phonak Naida'larda bu değer 80-85 dB civarındadır.

Ama tabii, içinde ukte kalmaması açısından denemesinde zarar yok. Yeter ki diğer cihazları da deneyip karşılaştırma yaptıktan sonra satınalma kararını versin.

kullandığım cihaz denstiny 1200 p olması lazım açıkçası ben işitme değerlerinden pek anlamam ama bildiğim bir şey var benim işitme kaybım 81 db yüksek frekans tam 100 e kadar çıkıyor geçmiyor.şu an kullandığım cihaz bana yetiyor ama arıza sorunu var o başka ayrıca s serisinin power modelini sitede varmı bilmiyorum ama odyometrist bana broşürde gösterdi odya değerleri benimkinden daha güçlü.bunu ben 2 sene önce falan alımıştım bulunduğum ilde bir çok marka cihaz satan yer var hepsini tek tek gidip denedim ozamanlar engüçlüsü starkeydi diğerleri bana yetmedi.ama şimdi dengeler değişti.en son kosovada oticon agıl denedim starkeyden kat kat üstündü güçlü ve temiz sesi var oticon için bende beklemedeyim biraz fiyatı tuzlu ekonomik dengemi düzelteyim gidip o cihazı alacağım
ama sonuçta cihaz alırken benim gibi yapmak gerek çıkacaksın dışara başlıcaksın bütün cihaz markalarını denemeye ver yarım saat dışarıda gezinip bir deneme yapayım diyeceksiniz.en son karar verdimi bir chazda parayı vermeden önce cihazı aldıktan sonra en az 5-6 kez cihaz ayarı düzeltme değiştirme gibi gelebirim ve geldiğim zaman suratınızı şekil yapıp asmayacaksınız diyeceksiniz.:) öyle demeyin bunlarıda yaşıyoruz:)

vermiş olduğunuz bilgilerinize çok teşekkür ederim. benim daha önce sol kulakta 50 db sağ kulakta yine aynı şekilde 93 db kaybım vardı. o zamanlar sol kulağım için magnatone claret digital markalı kanal içi işitme cihazı kullanıyordum. ve bu cihazdan oldukçada memnundum. tam 6 yıl bu cihazı kullandım. bu cihazım 6 yıl boyunca hiçbir arıza vermedi. sesler gayet net geliyordu, cep telefonuylada gayet rahat konuşuyordum. ancak 3,5 ay önce ani işitme kaybı oldu. neticede sol 93 db sağ 115 db işitme kaybım oldu. hemen doktora gittim yapılan tedaviler neticesinde sol 83 db sağ tekrar 93 db oldu. e tabi haliyle şimdi kullandığım magnatone claret kanal içi işitme cihazım yeterli gelmiyor artık. doktorum 3 ay daha bekle dedi. belki eski seviyesine döner dedi. çünkü yapmış oldukları tedavi daha tam oturmamış. ayrıca aynı doktor koklear implant ta düşünüyorum dedi. bende koklear implanta karşıyım. çünkü gittiğim bir başka doktor bu aşamada koklear implant bence gereksiz dedi. açıkçası bende istemiyorum koklear implantı... şu anda doktorumun tavsiyesine uyarak yapılan tedavinin oturması açısından bekliyorum. kasım 15 te sürem doluyor... şimdi benim merak ettiğim arkadaşlar starkeyin s serisi henüz piyasaya çıkmamış. starkeyin şu anda piyasada olan ürünleri arızalıysa, ihtiyaca cevap vermiyorsa bu yeni çıkacak olan s seriside aynı bunlar gibi arıza mı verecek. yani piyasaya henüz çıkmamış bir ürün hakkında nasıl bu kadar kesin bir yorumda bulunabiliyorsunuz...

bir de satlas arkadaşımın şu anda kullandığı starkey destiniy cihazıyla cep telefonuyla rahat konuşabiliyormu. telefonla iletişimi nasıl. bir de oticon agilden bahsetti arkadaşımız. oticon agil konusunda daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. piyasaya ne zaman çıkacak? kanal içi işitme cihazımı? cep telefonuyla alakası nasıl? çok ileri derecede işitme kaybını karşılıyormu? satlas arkadaşımın ve forumdaki diğer arkadaşlarımın bu konuda vereceği cevaplara şimdiden müteşekkirim...

Piyasaya çıkmamış ürün hakkından bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorum önce onu açıklayayım yaklaşık 8 senedir cıhaz kullanıyorum.hep starkey kullandım starkeyin şuan denstiny serisi var ses kaltesi güzel ama arıza yapıyor ondan önce starkey sequel kullandım ses kalitesi güzel fakat sık arıza yapıyor ondan önce yine analog starkey modeli kullandım ses kalitesi kötü ve felaket arıza yapıyor.şimdı sana cuma günü yaşadığım olayı anlatayım fabrikada mesailer bitti servise bindim eve gideceğim ama felaket başım ağırıyor.başımı cama yasladım yollar bozuk araba iyi titreşiyor dolayısıyla camda başımı titretiyor bu da biraz baş ağrıma iyi geldi ben yaklaşık başımı 15 dk. oyle tuttum sonuç baş ağrım hafifledi ama başım titreyince kanal içi cihazda titredi ve cihaz titreşimden bozuldu tamir ücreti 120 tl evdeki yedek sequel modelini kullanayım dedim oda 6 ay önce plastik başlık çıkıyor diye tamire gitmişti.130 tl vermiştim ve 6 ay çekmede hiç kullanmadan durdu.çekmeceği açtığımda cihazın gövdesi ile plastik kısmın birleştiği yer erimeye başlamış sanırım japonla yapıştırmışlar ve plastiği yavaş yavaş eritmiş.onada yeniden kalıp yapılması gerek 130 tl.yani anlayacağım s serisindede pek keramet beklemiyorum forumdada herkes şikayetçi.ama dediğim gibi ses kalitesi güzel kuvetli telefonda çok iyi değil ama idare eder ama arıza olayı beş para etmez.onu bekleyeceğine çık git oticon phonax widex bak.oticon agıl bayilerde şuan yok ama istanbul merkezde varmı bilmem otıcon agıl cıc modeli mevcut ben kosavada denedim ses kalitesini çok beğendim telefonda daha iyi benim sağ kulak kaybım 81 db beni karşıladı.ama fiyatı biraz tuzlı türkiye fiyatı sanırım 6000 tl.koklear implanta gelince her kbb doktoru işitme cihazı teknolojisinden haberdar değil cihazlar nereye kadar karşılıyor haberdar değil.cihazın teknolojisinden ve gücünden haberi olan doktor implant sana önermez.şahsi görüşüm bnde sana önermem ikimizin durumu aynı ben kendime asla yaptırmam boyle hayatımı idare edebiliyorum implant bize kullandığımız cihazdan fazlasını şuanda vermez.

konu disi gibi olsada formcu arkadas
size uygulanan tedaviyi burda yazmanizin bir sakincasi varmi yazar bizleride bilgilendirirseniz bakarsiniz bi baskasininda isine yarayabilir
acikcasi tedaviyle duymanin geri getirilmesi yasadiklarimla kiyaslayinca hayretimi celbetti
kbb doktorlari isitme cihazi teknolojisinin nerde oldugunu hic bilmiyor iyi bir dijitalle koklear implantin verdigi duyma cokta fazla farketmiyor fazladan koklear implantin sesi cok rahatsizlik verici

oticon agil cihazı aldınızmı bende denedim bir hafta önce denedim çok rahat berrak sesi var sag sol 73 db kaybım var kulak arkası tavsiyeler kulak içi nitro düşündüm gittim bayisine sana fazla dediler çok güçlü cihaz olduğunu fazla gelir dediler oticonu son fiyat 4500 tl fiyat verdiler kampanyadan
birde phonak bakacam ondan sonra alacam dediklerinize katılıyorum iyice denemeden karar vermemeli
saygılar

Üst Alt