Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda delik tespit edildi. Ne yapmalıyım?

deasn12

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
257
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce sinus belirtisi üzerine kbb doktoruna gittim.. Kontrol sonrası sinus fazla olmadığı sol kulağı temizletmem söylendi. Sonra gliserin oksijenli su kullandım 4 gün. Kulak temizleme işlemi sırasında acayip derecede acıma hissettim. Temizleyen görevli biraz pislik kaldığını ve gliserin oksijenli su dökmem istendi. Aynı gün eve gittim ve ne olduysa ondan sonra oldu.. gliserin oksijenli su damlatmam ile kulağımda acayip derecede acıma ve ağrı hisettim. Acil olarak doktora gittim ve sol kulağımda delik olduğunu söylediler. Daha önce delinmiş ve kulak testlerim yapıldı. Testler biraz düşük çıktı. 2 ay sonra kontrole gelmemi söyledi sadece bu. Şuanda sol kulağımda yutkunma sonrasında pat pat sesler duyuyorum ve beynimin içerisinde resmen motor çalışıyor. Kulak ameliyatı sonucu bu sorun düzelirmi acaba.
Nolur biraz yardimci olabilirmisin

deasn12 kardeş öncelikle doktor değilim ve kesinlikle doktor ne derse ona inan. En iyisi de birkaç doktordan görüş almaktır.

Oksijenli suyun kulağınıza zarar verdiğini sanmıyorum, varsa bir sorun öncesinde vardır. Kulak damlası büyük acıya neden oluyor evet ama bazen de o acı iyileştiriyor. Yanılıyor da olabilirim sizin için, önemli olan doktorun ne dediğidir. Bende mantar ve iltihap çok oluyor mantar ilacı damlattığımda "bir insan ancak bu kadar acı çekebilir, ötesi yoktur" diyorum kendime. Fakat o acıyla iyileşiyorum.

Sigara içiyorsanız bir hafta içmeyin, muhakkak çok çok iyi gelecek. Söz konusu delik kulak zarı ise sudan koruyun siz kaçmasın. Bu öneriler çok çok önemli, kulak ardı edilecek öneriler değil. Sigara ve sudan uzak durun ve doktorlara kulak verin.

Sizden Değilim
Kurban olduğum kardeşim 37 yaşına kadar kulağım da delik olduğu hissi ile hiç ama hiç bir zaman karşılaşmadim. Ne olduysa temizlik sonrası oldu. Kulağımın delik olduğu temizlik öncesi gözükmüyor mu ?? Doktor ona göre temizlik uygulardı. Ne olduysa temizlik sonrası oldu. Günde 1 paket sigara kullanıyorum. Banyoda su kaçırmamak adına slikon aldim. Ama yemin ederim psikoljim bozuluyor. Odada yalnız kaldığım zaman kulak içinde sessiz motor çalışır gibi oluyorum..

deasn12 Haklı olabilirsin, belki de bu yüzden delindi. Bu konuda ne yapabilirsin bilmiyorum. Emin olduğum şey şu; sigara içmezsen kulağın daha iyi iyileşir. Sigara içersen kulağın çok zarar görür. En azından bir hafta içme, yarası tazeyken iyileşebilsin. Benim kulak zarlarım delik ve sigara içiyorum arada bırakıyorum arada muazzam bir fark var. Özellikle ağrı varken sigara içmesem ağrı çabuk geçiyor, iyileşiyor. Bir de su kaçırma, su da çok zarar veriyor kulağa. Doktorlarla görüşüp ne yapacağına karar verene kadar bu ikisine dikkat edersen kendine iyilik yapmış olursun.

@deasn12
kulaginizi temizleyen ilgilimi soyledi daha once delik oldugunu
isitme cihazi kullanan olarak hemen hemen yilda 1 muhakkak kulak temizletmek zorundayim
oyle aci hissettigim temizlik yapan doktora hic denk gelmedim
sizzinkini temizlicek diye deldiler zahir
birde nedenoksijenli su gliserinle temizlik isi yapmani soyledilerki 4 gun
hicde oyle birseyle karsilasmadim

baska doktora gidin guvenmezseniz
delik kucukse kendi kendini onarir
ama bicimsiz delinmisse ameliyat sart
yama yaparlar kulak zariniza
oksijenli suyu gliserini kesin
delik kulak zariyla iltihap riski olur
doktora tekrar gidin

Ya işte anlamıyorum. Burada özel bir hastaneye de gittim zar delik ama pislik yada iltihap gözükmüyor temizlenmiş olduğunu söyledi. Sadece zar da kırmızılaşma olduğunu söylediler
Ameliyat içinde ankara yada istanbul da üniversitelere gitmemi iletti hepsi bu. Yemin ederim kulağımın yüzünden motor sürüyorum beyinde. Benim %97 ağır engelli olarak engel kartım mevcut. Üniversitelere randevu almak mecburmu acaba
Ankara hacettepe hastanesine gitmeyi istiyorum

evet engelli engelsiz universite hastaneliri icin randevu sart
hacettepeden randevu almakta baya zor bu siralar
yalniz ozel muayene oluyor ogretim uyeleri tarafinda onu denemedim cihaz raporu icin gidecektim

ozel ogretim uyesi muayenesi tercih ederseniz
profesor LEVENT SENNAROGLU hocayi tercih edin
cok iyi basarili bir doktordur
doktordur ameliyat islerinde ustune doktor tanimama

21 mart pazartesi günü tekrar kontrole gittim. Sol kulağımda delik olduğu pislikler temizlendikten sonra görülmüş ve ortaya çıkmış. Doktorlar sağ olsun camera ile kontrol yaptılar ve orta kulakta ve östaki borusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Korkulacak birşey yokmuş. Sol kulağımdan gelen sessiz mr sesine ve yutkunma sırasında tık tık tık sesler için balon şişirmemi ve sakız çiğnememi söylediler 1 tanede sefal fort ilacı yazdılar. Sizler arasında böyle bir sıkıntı yaşayan oldumu ne kadar süre içerisinde geçiyor bu sesler. Psikolojimi etkiliyor çünkü..
Yardımlarınız için Allah razı olsun..

Sağ ve sol kulak zar delinmesi sonucu ameliyat

Merhaba arkadaşlar. Daha önce kulak zar temizliği sonrası sol kulakta delik çıkması ve pat pat ses gelmesi sıkıntımı anlatmıştım. Sizlere bir konu hakkında soru ve bilgi almam gerekiyor. Hacettepe üniversite hastanesi kbb 2 aydır muayenem devam ediyordu son muayene de kulak zar ameliyatına karar verildi. Sağ taraf kulağım da delik biraz büyük sol kulak zar tarafında 3mm küçük delik mevcut. Her iki kulakta aynı anda ameliyat yapılacak. Ortalama tek kulak zar ameliyatı 1.5 saat sürüyormuş. İşitme sorunum yok Allah'a şükürler olsun Kulak zar ameliyatı olanlar ameliyat nasıl oluyor ve kaç günde kendinize geliyorsunuz.
Kulak ameliyatı sonucu pat pat sesler geliyormu tekrar. Benim kulağım da çınlama yok sadece yutkundugum zaman pat pat ses geliyor. Allah razı olsun yardımlarınız için.

Üst Alt